Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

javio se Bush u dnevnik i poručio Sanaderu da riješi situaciju s Cromanom, Vladom, Abu Alijem i ostalom iredentom koja mu svojim pisanjem razhebava gospodarstvo… Posebno ga živciraju Vladovi 3.targeti!

Ak to Sanader ne riješi, ništ’ od NATO-a!
Ima pravo čovjek… [shocked]

Gdje bih mogao skinuti povijesne podatke za Crobex, dakle open-high-low-close-volume?

[/quote]

sto kazes ..Vlad…da nestanemo

Ovo neće na loše.Kad se vas dvojica ovako lipo gladite,mora izać na dobro.
Dok ste se bili u hladnoratovskom izdanju,napa nas medo.
Još kad dođe dan kad nam svima kažete BUY, na janjetinu ću vas pozvat.

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

@ vlad, croman …

Može komentar na ovu moju analzu analiza?! Znam da se ne podudara sa vašim pristupom, al’ iz šireg izbora napravio sam uži, a iz njega se izdvojila "Jagodinka Simeunović" (op. varljivo leto ’68).

Naravno možete se i popišati na nju.

Nekako sam mišljenja da Vi tehničari jedini i pravite ovdje paniku. Obzirom da konstantno iznosite dosta niske targete i ljude navodite na iste postavlja se pitanje hoće li ti targeti biti u roku tjedan dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Mislim da u ovoj krizi idete na ruku pojedincima u fondovima koji ipak kupuju i konstantno se postavljaju na kupnji točno oko vaših targeta, a kad paničari posustanu krenu čak i čišćenja sa aska. [bye]

Buduci da imam duze iskustvo negeo vecina kad se radi o burzama i trgovanju i analizama opcenito,mogu kazati da u veliko imas ..KRIVO.

Naravno da ono sto se pise utjece na pojedince i manje grupe.Ali gledano u velikom razmjeru burze idu tamo gde idu! Ako Svjetske burze idu dole i HR burza ce to ciniti…pa makar mi svi pisali da ce Crobex sutra poceti rasti prema 5500!
Utjecaj TA analiza je marginalan.

Ali mozemo uciniti experiment:Vlad i ja( i jos par njih) cemo prestati pisati na Poslovnom i kroz 6 mjeseci pokazati sto smo analizirali na x-mjestu.

Pa da vidimo gde ce burza ici…bez mjesanja TA

sto kazes ..Vlad…da nestanemo

[/quote]
ja sam za……vratite se ti vlad kad crobi bude na nuli….pa da se orjentiramo ocemo li u minus ili sto vec [lol] [lol] [lol]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@ vlad, croman, crogirl, djeronimo(crnogorski ronilacki klub).
Jel ima kakav graf za poslije ovog 5. vala dakle za 6.,7.8. i 45. Jel moguce da i Grobentija vidimo na 700njak bodova kao i onaj srpski kojem sam se do prije neki dan smijao a sad mi se steze grlo na pomisao [bye]

VIVA LA REVOLUCION !!!

Nekako sam mišljenja da Vi tehničari jedini i pravite ovdje paniku. Obzirom da konstantno iznosite dosta niske targete i ljude navodite na iste postavlja se pitanje hoće li ti targeti biti u roku tjedan dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Mislim da u ovoj krizi idete na ruku pojedincima u fondovima koji ipak kupuju i konstantno se postavljaju na kupnji točno oko vaših targeta, a kad paničari posustanu krenu čak i čišćenja sa aska. [bye]

to si tek sad shvatio? jasno ko dan….
[/quote]

A ovo je jedan od najposjećenijih foruma u Hrvatskoj,a prati se i u inozemstvu iako se rijetko kada tko javi izvana i da to kaže,osim pojedinih,evo sada ima preko 50000 gostiju,a da nema tu nekog menadžerčića ili "brdo" njih i da prati svaku riječ ovdje, i tko zna kog sve nema,ne bi me iznenadilo. Jer koliko je ovo super forum,ali je i jako opasan što se tiče trgovine. [yawn]
[/quote]

Nevolim "se ponavljati", ali moram:

Ne slijede se burze međusobno zato jer im je to drago, ili zato jer im se baš tako sviđa, its. Mislite da je Njemcima manje žao njihova DAX-a nego li nama Crobexa? Mislite li da Njemci imaju manje razloga za žaljenjem od nas? Svi su odgovori NE.

A sad zamislite slijedeću situaciju. Ostao Crobex negdje na 3000 bodova, a DAX padne na 3600 bodova. I onda krene bull. Pitam ja Vas, što biste Vi tada učinili?

Razmišljate. Ok! Ja već znam. Investirali biste u Njemačku. Zašto? Zato jer ima veću perspektivu rasta.

Posljedice. Selidba kapitala. A to je neželjena situacija, zar ne.

Zato investitori nastoje održati kakvu-takvu konkurentnost među tržištima, a to mogu jedino cijenama papira. NIsmo "otok u svemiru", a ne bi bilo dobro da ostanemo "bez gaća".

Eto, to Vam je glavni razlog zašto se burze međusobo slijede, a ne naše tehničke analize.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

nemojte nestajat da nema vas i jos drugih dobronamjernih bio bi u jos vecem minusu ovako ajde barem se tijesim da cu jednog dana smanjit te minuse….. i barem sam u kesu zahvaljujuci vama….

samo vi crtkajte al neka graf linija bar bude zelene boje kojim god putem krenula….ubi nas ovo crvenilo [smiley] [proud] [thumbsup]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

to si tek sad shvatio? jasno ko dan….
[/quote]

A ovo je jedan od najposjećenijih foruma u Hrvatskoj,a prati se i u inozemstvu iako se rijetko kada tko javi izvana i da to kaže,osim pojedinih,evo sada ima preko 50000 gostiju,a da nema tu nekog menadžerčića ili "brdo" njih i da prati svaku riječ ovdje, i tko zna kog sve nema,ne bi me iznenadilo. Jer koliko je ovo super forum,ali je i jako opasan što se tiče trgovine. [yawn]
[/quote]

Nevolim "se ponavljati", ali moram:

Ne slijede se burze međusobno zato jer im je to drago, ili zato jer im se baš tako sviđa, its. Mislite da je Njemcima manje žao njihova DAX-a nego li nama Crobexa? Mislite li da Njemci imaju manje razloga za žaljenjem od nas? Svi su odgovori NE.

A sad zamislite slijedeću situaciju. Ostao Crobex negdje na 3000 bodova, a DAX padne na 3600 bodova. I onda krene bull. Pitam ja Vas, što biste Vi tada učinili?

Razmišljate. Ok! Ja već znam. Investirali biste u Njemačku. Zašto? Zato jer ima veću perspektivu rasta.

Posljedice. Selidba kapitala. A to je neželjena situacija, zar ne.

Zato investitori nastoje održati kakvu-takvu konkurentnost među tržištima, a to mogu jedino cijenama papira. NIsmo "otok u svemiru", a ne bi bilo dobro da ostanemo "bez gaća".

Eto, to Vam je glavni razlog zašto se burze međusobo slijede, a ne naše tehničke analize.
[/quote]

To je u redu kolega što pišeš,ali ako ameri rastu 3-4 dana i Europa raste nekoliko dana (što je bio slučaj prije koji dan) a mi smo rasli dva dana, i onda opet padamo u ponor,dok oni 4 dana rastu,mi 2 dana rokamo dolje,to mi je glupo. Jer to je meni čista zafrkancija "bogova". Jer i naše firme nisu toliko loše da propadaju,a u Americi propadaju i zatvaraju se i zato im dionice padaju. A mi opet slijedimo nekoga.

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

Moram priznati da ništa ne razumijem ovu TA. Ako netko dobar ima volju, da li se može i što, predvidjeti za PTKM i ADRS-P-A.
Al,onako seljački da i ja razumijem. [thumbsup]

Možda ipak?

Studenti bez diplome,Žene bez ljepote,Neženje bez stana,Putnici bez para.....

To je u redu kolega što pišeš,ali ako ameri rastu 3-4 dana i Europa raste nekoliko dana (što je bio slučaj prije koji dan) a mi smo rasli dva dana, i onda opet padamo u ponor,dok oni 4 dana rastu,mi 2 dana rokamo dolje,to mi je glupo. Jer to je meni čista zafrkancija "bogova". Jer i naše firme nisu toliko loše da propadaju,a u Americi propadaju i zatvaraju se i zato im dionice padaju. A mi opet slijedimo nekoga.

Može to izgledati, na prvi pogled, kao zafrkancija, ali naši grafovi potvrđuju da nije došlo do značajnijeg odstupanja. Ne pada mi na pamet braniti "profesionalni kapital". Naprotiv, mogo bih navesti čitavi niz grešaka koje su učinili. Generalno, unatoč tome, sve su stvari apsolutno sukaldne očkivanjima. Tržište kapitala zadržava konkurentnost. A to je najbitnije.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

New Report

Close