Tisak je pao sa 1600k na sadašnju vrijednost.
Jedna od rijetkih firmi koja barata sa velikim svakodnevnim prilivom casha a to je pametnom dosta uz dobre fundamente.Uopče nije bitno koliko je danas plačate 350 ili 450 ili 700k kada znate kakva je njena budučnost.
@vipy
ako je TISK pao sa 1500kn na 350 kn u cca 10 mjeseci, zašto ti se čini da ne bi mogao pasti sa 350kn na recimo 100kn u sljedećih 6-7?
trebao si se opredijelit za PTKM, ona izgleda dobro i fundamentalno i tehnički…
što se tiče ptkm, tu su najpoznatiji tehničari na ovoj temi ; Croman, vlad 1111 i Zli prorok (abecednim redom) usuglašeni da ptkm treba okrenut kontra crobexa prema svojim cjenovno višim targetima.
Fundamenti su izvrsni!
Ove godine samo je nekoliko likvidnih dionica uspjelo plivati kontra crobexa, u principu su to tvrtke za koje su objavljene ponude za preuzimanje.
Da li će Ptkm biti prva likvidnija dionica koja će zaplivati suprotno od crobexa na temelju rezultata poslovanja i čvrste strukture vlasništva ostaje da vidimo.
ajmo ovak… recimo da vam neko pokaže dvije dionice, i vi ne znate o koje se dvije dionice radi… recimo, nadalje, da obije imaju relativno solidne fundamente…
ali im se grafovi razlikuju…
recimo, nadalje, da nemate pojma o tehničkoj analizi, da ste apsolutni laici… i recimo da vam neko pokaže sljedeći graf… i da od vas traži da čisto laički na osnovi grafa usporedite te dionice…
kako biste odgovorili na sljedeća pitanja:
1) koja od ovih dionica će još očigledno padati? ili možda neće?
2) koja od ovih dionica izgleda kao da bi relativno brzo mogla preko ath (najviše točke-vrha dosada)?
3) koja izgleda stabilnije i pravilnije?
4) kako objašnjavate toliku razliku u ponašanju dionica, ako znamo da obadvije imaju recimo solidne fundamente?
ak je tak odmah isprika, povezao sam zli i dvoznamenkastu brojku
, no svejedno mi fali graf
[/quote]
misli na dvoznamenkastu brojku.
@ Zli, molim te napiši. Ne moraš prilagati graf. Samo napiši cijenu i okvirni time frame.
Nadam se da ćeš tada još uvijek imati isti nick i motati se ovuda, jer ćeš mi biti u potpisu, kako god da bilo. [kiss]
Zli – u iščekivanju Amera, primijetio sam da osoba A ima jedan opasni H&S koji nije realiziran!
@ZLI:
ne znam ima li smisla zagađivati dalje temu s našom raspravom … naravno da bi mi se kao laiku učinilo da će dionica A prije na ath, ali to bi rekao samo ako nebi mogao doći do nikakvih dodatnih informacija osim grafa…
Možda se kod dionice B dogodio neki izvanredan događaj koji ju je ovako strmopizdio … u svakom slučaju rasprava ovakve vrste je nezahvalna ako će se bazirati na hipotetskoj osnovi … IMO.
@ZLI:
ne znam ima li smisla zagađivati dalje temu s našom raspravom … naravno da bi mi se kao laiku učinilo da će dionica A prije na ath, ali to bi rekao samo ako nebi mogao doći do nikakvih dodatnih informacija osim grafa…
hmmm, upravo se o tome i radi… ako imaš SAMO graf… naime, na temi smo koja se zove TEHNIČKA analiza, a TA se zanima SAMO za graf…
i vjerujem da naša rasprava nije zagađivanje, naprotiv… pokušavamo razjasniti neke probleme i neke temeljne koncepte vezane uz TA…
i naravno, ako ja, tehnički gledano, imam određeni stav prema nekoj dionici, ne vidim razloga da me neko (hmmm, ne ti) proziva da ako tako ne ispadne "moram priznat da pojma nemam o ničemu i da pričam gluposti"?
zato sam vipy-ju rekao da je "malo" napet…
kulturan razgovor iznad svega, jel može ekipa?
[… i vidi vraga, TISK će na kraju korekcije završit sa brojkom koja uopće nije troznamenkasta… [thumbsup] ali za to ćemo se morati strpiti do kraja ljeta…
ako se to ne dogodi, hoces ces onda reci da nemas pojma i da pricas gluposti???? ajd bas me zanima kak ces nacrtati graf koji ce pokazati tisak manji od 100kn
***nemam tisk
[/quote]
dobar [thumbsup]
@zli:
Ja sam uvijek za opciju kulturnog razgovora … Napadati nikoga nebi bilo pravedno , jer znamo svi da TA nije proročanska nauka , već se bavi mogućim razvojima događaja ….
ne mislim ni ja da zagađujem temu al sam se tako izrazio jer je kolega prije spomenuo da ovakve rasprave preselimo negdje drugo… Slažem se da i ovakve rasprave mogu doprinjeti temi…
ako se to ne dogodi, hoces ces onda reci da nemas pojma i da pricas gluposti???? ajd bas me zanima kak ces nacrtati graf koji ce pokazati tisak manji od 100kn
***nemam tisk
[/quote]
dobar [thumbsup]
[/quote]
gle, ja mu vjerujem da NEMA tisak, trebao bi i ti… [wink]
Zli – u iščekivanju Amera, primijetio sam da osoba A ima jedan opasni H&S koji nije realiziran!
[/quote]
S&P probio 970 a DJI 9100 [thumbsup]
hmmm, upravo se o tome i radi… ako imaš SAMO graf… naime, na temi smo koja se zove TEHNIČKA analiza, a TA se zanima SAMO za graf…
i vjerujem da naša rasprava nije zagađivanje, naprotiv… pokušavamo razjasniti neke probleme i neke temeljne koncepte vezane uz TA…
Bravo. Ovo je koncept koji mi je pred par mjeseci lijepo i kulturno krpa razjasnio i to ću pamtiti za sva vremena. Ispadi koji su mi se tad mogli omaći, ponoviti se neće. [smiley]
Također mislim da ova zanimljiva rasprava niukom slučaju ne nagrđuje topic, nego baš dapače, čitam sa razmišljanjem.
Jedino što moram zamoliti, zli proroče, da do kraja dana nama sitnoj raji u jednom paragrafu razotkriješ osobe A i B, da mirne duše idemo spavati, može? Hvala.