index..20 % da će bit falinga u kojoj je korekcija gotova
75 % da će biti kapitulacija next week..primopredaja papira..jučerašnji pad je 1.val (3), danas rast je 2. (3), pa sljedeći tjedan rok dole 3 , mala korekcija 4 i konačno dno 5 od 3..na 1900…
samo moje mišlenje
sto se tice rasprave od prije neko dan o knjigama iz kojih bi se moglo nesto nauciti, odgovori bas nisu nesto usmjeravali. razocaran sam jer sam mislio da ce ljudi s iskustvom napisati nesto tipa: za ovo procitajte to pa to, a za ovo drugo to itd. mozda u ovom casu ima ovdje onih koji znaju i manje od mene, pa cu ja kao pocetnik dati savjet: prvo murphy, preglednik pisan svima razumljivom jednostavnoscu. ja od tuda idem sada u dva pravca: kod tehnicke prvo cu produbiti ewt, stigao mi je frost&prechter, a opcenito o burzi krecem s dostupnim knjigama na hrvatskom, u ruci mi je sada kostolany.
sto se tice rasprave od prije neko dan o knjigama iz kojih bi se moglo nesto nauciti, odgovori bas nisu nesto usmjeravali. razocaran sam jer sam mislio da ce ljudi s iskustvom napisati nesto tipa: za ovo procitajte to pa to, a za ovo drugo to itd. mozda u ovom casu ima ovdje onih koji znaju i manje od mene, pa cu ja kao pocetnik dati savjet: prvo murphy, preglednik pisan svima razumljivom jednostavnoscu. ja od tuda idem sada u dva pravca: kod tehnicke prvo cu produbiti ewt, stigao mi je frost&prechter, a opcenito o burzi krecem s dostupnim knjigama na hrvatskom, u ruci mi je sada kostolany.
sorry, mislio sam da će neko nešto napisat, a meni se baš na poslu poklopila gužva sa ovim kaosom na crobexu, pa sam smanjio količinu pisanja…
daklem, kao prvo, ako misliš ozbiljno, MORAŠ pročitat klasike:
– Graham: "Security Analysis" – priče o tome da je neko "tehničar" i da ne mora znati ništa o fundamentima su za malu djecu… kao alternativa, može i njegov "inteligentni investitor"…
– za oscilatore:
1) Bollinger: "Bollinger on Bolinger bands "
2) Welles Wilder: New Concepts in Technical Trading Systems – čovjek koji je izmislio RSI, ADX i SAR… lik je lud, čitanje njegove knjige je poseban gušt, lik objašnjava kako se izmišljaju novi oscilatori…
ovo je onak, iz glave, kaj znam napamet… morao bi doma pogledat za neku komprehensivnu listu… također, imam dosta knjiga doma u obliku PDF-ova, ako postoji interes, mogu tu stavit…
e da, sad sam se sjetio… Hamon i njegov Commodity Trading… lik je isto lud, nemoj da te odbije ovo "Commodity", tehnika je tehnika… napisao je mislim 3 knjige, u njima BRDO novih ideja…
inače sam prilično razočaran knjigama iz TA, većina jako malo toga kaže i to uglavnom isto, linije otpora, obrasci, itd., al se hvale naveliko ko je kolko zaradio u kom periodu i kak je njihova mala tehnika cosmic stvar… u tom svjetlu, Hamon u jednoj svojoj knjizi daje više NOVIH ideja nego otprilike u 100-tinjak drugih… trust me, Hamon je zakon…
Cromane ti nisi kao tisucu drugih na ovome forumu, zato što si dokazao da znaš više od ostalih. Ljudi očekuju kad se već javiš da budeš konstruktivan, a ne da skačeš forumašima po živcima u ova teška vremena. Inače se divim ljudima koji znaju više, iz bilo kojeg područja, pa tako i tebi, vladu i ostalima. Pozdrav!
Ja znam svoju vrednost,tako da tu nema problema.Ali ne zelim vise pisati.
Na primer da ja kazem(pisem) : pazite ..moze doc do 20% pada… i da se pokaze da imam krivo?
E onda ce garantirano svi pisati koji hebeni tip sam ja ,kriva analiza …itd
Tako bolje nista kazati…i nek vrijeme pokaze svoje..bit ce sta ce bit
capise
[/quote]
naravno, ovako uvijek mozes reci poslao sam osobi X da ce se desiti upravo ovo[thumbsup]
nego..kako NASDAQ?
analiza je bila da je dno kad dotakne 2100 kad je bio 2400.
kad je probio 2100, rekao si da je svakome jasno ko imalo zna da ce ici na 2000.
di je sad?1700 i koliko? [smiley]
nije problem kad neko promasi..
ja sam promasio milijun puta..u svemu!!
problem je kad netko prica za sebe da je "rolls-royce", kinji druge (kao ti Vlada), a onda taj Rolls promasi sve, a ovaj koji nema pojma, pogodi sve..
e, onda dodju ljudi i smiju ti se.. [lol]
inace, ne mislim da si los covjek, imas mozda prevelik ego, ali da imas malo bolje komunikacijske vjestine, bio bi super!
svako dobro! [kiss]
joj stvarno ne kuzim sta ste svi zapeli za cromanom… zar je puno dati 400 kn za knjigu iz tehnicke analize… mozda jos bolje dati te pare za neku knjigu iz makroekonomije… nece vam trebati ni croman ni vlad…
djelomicno si u pravu..
ali da si usao sa svim portfeljom u petak kao kolega Geronimo, a ja sa svim cashom, mogao si uzeti 50% u par dana.toga nema u makroekonomiji!doduse ni u Murphyju [thumbsup]
sorry, mislio sam da će neko nešto napisat, a meni se baš na poslu poklopila gužva sa ovim kaosom na crobexu, pa sam smanjio količinu pisanja…
daklem, kao prvo, ako misliš ozbiljno, MORAŠ pročitat klasike:
– Graham: "Security Analysis" – priče o tome da je neko "tehničar" i da ne mora znati ništa o fundamentima su za malu djecu… kao alternativa, može i njegov "inteligentni investitor"…
– za oscilatore:
1) Bollinger: "Bollinger on Bolinger bands "
2) Welles Wilder: New Concepts in Technical Trading Systems – čovjek koji je izmislio RSI, ADX i SAR… lik je lud, čitanje njegove knjige je poseban gušt, lik objašnjava kako se izmišljaju novi oscilatori…
ovo je onak, iz glave, kaj znam napamet… morao bi doma pogledat za neku komprehensivnu listu… također, imam dosta knjiga doma u obliku PDF-ova, ako postoji interes, mogu tu stavit…
e da, sad sam se sjetio… Hamon i njegov Commodity Trading… lik je isto lud, nemoj da te odbije ovo "Commodity", tehnika je tehnika… napisao je mislim 3 knjige, u njima BRDO novih ideja…
inače sam prilično razočaran knjigama iz TA, većina jako malo toga kaže i to uglavnom isto, linije otpora, obrasci, itd., al se hvale naveliko ko je kolko zaradio u kom periodu i kak je njihova mala tehnika cosmic stvar… u tom svjetlu, Hamon u jednoj svojoj knjizi daje više NOVIH ideja nego otprilike u 100-tinjak drugih… trust me, Hamon je zakon…
[/quote]
Bilo bi zaista lijepo kada bi stavio knjige (u PDF obliku) ovdje, a može i na private.
joj stvarno ne kuzim sta ste svi zapeli za cromanom… zar je puno dati 400 kn za knjigu iz tehnicke analize… mozda jos bolje dati te pare za neku knjigu iz makroekonomije… nece vam trebati ni croman ni vlad…
djelomicno si u pravu..
ali da si usao sa svim portfeljom u petak kao kolega Geronimo, a ja sa svim cashom, mogao si uzeti 50% u par dana.toga nema u makroekonomiji!doduse ni u Murphyju [thumbsup]
[/quote]
Gdje se to onda može pronaći? Hvala
@ drevil
prije dva tjedna sam zamolio najkompetentinije iz područja TA za savjet
pitao sam ih koje bi mi knjige preporučili za usavršavanje
od četvorice sa ovog foruma koje sam zamolio za savjet
samo jedan mi nije odgovorio
pogodi koji?
Mig…sada imas i ti sansu i objasni braci hrvatima..zaboravi mene..nisam vazan…
gde ide crobex? vjerujem da bi ostali zelili znati sto TI mislis
pozdrav…nisi ni ti los
[/quote]
a mi nismo tvoja braca?[embarass] [cry]
ici ce kamo SP500 ode,
prema dolje:do jedne razine gdje ce OMF preuzeti sve od OIFova
prema gore:nebo je granica
sto se EWTa tice mislim da je na redu 4.val u obliku trokuta, ali to ti razjasni braci, ja sam u tome zivi amater.
ali siguran sam da cemo novu godinu docekati na preko 3200pts, usudio bih se reci bez obzira na prilike vani, iz nekih nasih unutarnjih razloga.
BTW u roku mjesec dana ocekujem veci odbijanac i na SP500.do nekih 30% gore.
eto, ja se ne bojim pogreske, grijesiti je ljudski.
na vrhu prodaje,a na dnu kupuje samo lazljivac! [thumbsup]
mogao bi i ti sada pocastiti bracu svojim prorokovanjem, a generalovanje poslije bitke ostavi za zagrizene obozavatelje! [wink]
svako dobro, jos jednom!
zivio!