Nadam se da je sad bolje.
Usput molim komentar na graf nikkeia i ATH? Kad će kod njega završiti "korekcija"? Molim komentare.
Usput molim komentar na graf nikkeia i ATH? Kad će kod njega završiti "korekcija"? Molim komentare.
mišljenja sam da je NIKKEI završio korekciju 2004-te… glede ath, Dow Jones je trebao cca 25 godina da dostigne iste visine nakon pucanja mjehura ’29-32, neće ni japanci to napravit puno brže…
baj d vej, čini mi se barem na primjeru japanaca očigledno na nisu svi u istoj fazi, i da se japancima ne dešava isto što i amerima… iako postoji utjecaj i amera i evrope na japance, sinkronizacija je više na valovima srednje velične, nego na globalnim fazama… dakle, u sljedećih 5-6 godina, ameri dolje, japanci i kinezi gore…
mišljenja sam da je NIKKEI završio korekciju 2004-te… glede ath, Dow Jones je trebao cca 25 godina da dostigne iste visine nakon pucanja mjehura ’29-32, neće ni japanci to napravit puno brže…
baj d vej, čini mi se barem na primjeru japanaca očigledno na nisu svi u istoj fazi, i da se japancima ne dešava isto što i amerima… iako postoji utjecaj i amera i evrope na japance, sinkronizacija je više na valovima srednje velične, nego na globalnim fazama… dakle, u sljedećih 5-6 godina, ameri dolje, japanci i kinezi gore…
[/quote]
to me zivo zanima kako ce se izvest.
[smiley]
buduci i Japanci i Kinezi imaju izvoznu ekonomiju baziranu na US.tj na njihovom dugu-kreditima americkom potrosacu.hehe.
BTW, mislim da smo danas pounjavali gap i da sutra nastavljamo u uzlaznom tonu.
optimizam dodatno crpim iz pesimizma ostalih [cool]
Kina jos moze djelomicno kompenzirati pad izvoza rastom domace potrosnje, ali Japan ide samo dolje.
Demografija ti sve govori.
Politika jednog djeteta ce vjerojatno dugorocno i Kinu zeznut.
vlad ne mislis da je onaj target za tisak preoptimistican?
Za one koji traže logiku na burzi, pojašnjenje psihologije na burzi.
Slazem se sa zlim prorokom, impuls, expanded flat i impulsni C do 2004. Vidi se lijepi impuls do cca 2007.
@ vlad i geronimo
Ima li netko od vas dvojice volju za kratkoročnu analizu?