ako smo sada u B, do koliko to ide? Neki fibo od A? 50%?
Ne znam zašto mnogi na forumu očekuju brzi razvoj situacije, kao da je utrka na 100 metara, brzi završetak rasta, a onda konačan pad prije oporavka burze. Slušajući neke analitičare, možemo očekivati malo dužu četvorku (barem mjesec dana) prije konačnog pada.
Po meni je najizglednije ocekivati jedan dosadni sideways tamo do zavrsetka americkih izbora, svaki rast Crobexa iznad 2.950 bi bilo veliko iznanadjenje.
Petica bi trajala do kraja Godine, ali to ipak nije konacni pad, jer time bi bio odradjen tek 3-i val !
Konkretniji rally (cetvorka) ne toliko jak, ali ipak slican onome od sredine Travnja bi mogli ocekivati pocetkom 2009-e.
Konacni pad u 5 koraka bi uslijedio nakon toga.
Naravno za konkretne tocke ulaza i izlaza treba koristiti oscilatore, ali okvirno ovo mi se cini najizglednija varijanta razvoja situacije.
komentar koji sam poslao jednom pajdi…
A) ako je ewt count bio ok, onda se:
1) ili još uvijek odrađuje četvorka (rast)
2) ili je možda i petica (pad) već počeo (pad s 2847 do ovih ca 2780).
u oba slučaja slijedio bi snažan finalni pad.
međutim…
B) ako ewt count nije bio ok, onda je na 2134 bilo dno grobija.tada je počeo rast u 5 koraka.
današnjim padom nakon 2838 odrađuje se 4. korak.
tada bi 5. korak trebao probiti 2850 i bili bismo sigurni u rast.
poslije rasta slijedi KOREKCIJA (prema dole)
ako varijanta B bude ok, ja ulazim pri dnu korekcije, jer se poslije nje nastavlja rast.
dakle,
ako je ispravna varijanta A, stojim u kešu, ne kockam se i mirno gledam.
ako je ispravna varijanta B, ulazim pri dnu korekcije nakon koje slijedi siguran rast.
uz to, naravno, gledam i oscilatore.
u oba slučaja sigurno bez gubitka.
za slučaj B, danas se formirala nova mogućnost (nije odrađen breakout):
ako u narednih par dana probijemo ca 2950, grobi ide na ca 3500.
PONAVLJAM, NIJE ODRAĐEN BREAKOUT!
prevedeno: ako ne probijemo 2950, target NE VAŽI!!
Fibbonaci odbijanac na 2630 , postao jučer.
Evo stali smo.
mislim da idemo na 2582,18 to je 38,2%
probili 2630…
@drevil
odličan rad, nastavi tako! [thumbsup]
čisto da razjasnimo situaciju… globalno gledajući, imamo sljedeće varijante i njihove pobornike:
(1) ABC – Geronimo
(2) 12345 – Vlad
(3) 123… – ZliProrok
ovdje navodim imena da se lakše razumijemo… nije stvar u drukanju, i naravno, neko će ispasti u krivu, ali kak ja gledam, cilj nam je svima razjasnit situaciju, i to po mogućnosti argumentirano… meni neće biti problem priznat da sam pogriješio ako do toga dođe…
također, predlažem da se drugi EWT-ovci izjasne… ako se ne varam, Abu-ali je isto za opciju 3.
Nakon toga, mogli bi se spustit na niži nivo, pa detaljnije ispitati sve varijante i njihove posljedice… zanimljivo je, npr. da se na globalnom nivou vlad i ja ne slažemo oko brojenja, ali se uglavnom poklapamo na nižim nivoima…
pozivam EWT-ovce na detaljniju argumentiranu raspravu varijanti. Na kraju krajeva, ako ovo nije prava tema za to na forumu, ne znam gdje je…
e vidiš, a da možda otvorimo novu temu za EWT?
Koliko ljudi toliko ewt-kombinacija…ali Ewt valovi se prate…oni se ne > konstruiraju
Ali sretno vam…neko ce "pogoditi" prije ili kasnije
vidim da sam moderiran…ok
@Vlad :
samo da budem siguran da sam dobro shvatio :
eventualnim probijanjem 2850 znači da opcija A otpada , tj. da je konačno dno ipak iza nas ?
vrlo izgledno!
ipak bi trebao složiti unatrag novi, cjeloviti count, a za to sada nemam vremena.
[/quote]
samo pojašnjenje:
VRLO IZGLEDNO odnosi se na mogućnost da je dno bilo 2134 ako se probije 2850, a ne na mogućnost da je 2134 bilo dno.