Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neznam, nisam neki stručnjak za tehničku analizu, ali svakodnevno učim i pratim kolege što pišu, pokušavam nešto i sam zaključiti, crtati itd., međutim kod ove korekcije koja se događa na ZSE pokušao sam prebrojati sve valove te korekcije i nekako svaki puta dolazim do uvijek apsolutno istog zaključka, a to je da smo u petak dotakli dno, odnosno da smo imali vrh 5. vala korekcije, bilo da gledamo ovogodišnju korekciju kao jednu veliku megakorekciju ili bilo da je promatramo kao dvije korekcije. Evo prilažem i slike u kojima su označi vrhovi valova. Molio bi stručnije kolege da komentiraju.

Pratim ovu temu zadnjih dana i kao početnik najbolji mi je ovaj post kolege inovatora 2, koji je na jednostavan način objasnio poantu 5 valova. Sve što je stavio u prilogu kolega inovator 2, podudara se sa time što je napisao dixi.

Želelo bih, da kolega vlad111 stavi svoju prognozu 5 vala [pray] (može i na PM).

bdi- 3 godine…

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Umjesto nekakvih valova bolje je da pratite future indekse koji povremeno iznenade po dva tri dana i dry indekse brodara koji vam sve govore da sve ide dolje -dolje i dolje a koliko dugo će mo se nasurfat nizbrdo to sam bog dragi zna

Pa BDI ti puši već koji mjesec pa tako i ovih dana) pa kako onda objašnjavaš pad BDI-ja i veliki rast brodarskih dionica u svijetu ovih dana. Dobro ti o toj temi piše kolega hanger na temi ATPL.

@drevil

odličan rad, nastavi tako! [thumbsup]

čisto da razjasnimo situaciju… globalno gledajući, imamo sljedeće varijante i njihove pobornike:
(1) ABC – Geronimo
(2) 12345 – Vlad
(3) 123… – ZliProrok

ovdje navodim imena da se lakše razumijemo… nije stvar u drukanju, i naravno, neko će ispasti u krivu, ali kak ja gledam, cilj nam je svima razjasnit situaciju, i to po mogućnosti argumentirano… meni neće biti problem priznat da sam pogriješio ako do toga dođe…

također, predlažem da se drugi EWT-ovci izjasne… ako se ne varam, Abu-ali je isto za opciju 3.

Nakon toga, mogli bi se spustit na niži nivo, pa detaljnije ispitati sve varijante i njihove posljedice… zanimljivo je, npr. da se na globalnom nivou vlad i ja ne slažemo oko brojenja, ali se uglavnom poklapamo na nižim nivoima…

pozivam EWT-ovce na detaljniju argumentiranu raspravu varijanti. Na kraju krajeva, ako ovo nije prava tema za to na forumu, ne znam gdje je…

e vidiš, a da možda otvorimo novu temu za EWT?

ja sam isto za novu temu posvećenu isključivo EWT-u [thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Umjesto nekakvih valova bolje je da pratite future indekse koji povremeno iznenade po dva tri dana i dry indekse brodara koji vam sve govore da sve ide dolje -dolje i dolje a koliko dugo će mo se nasurfat nizbrdo to sam bog dragi zna

Pa BDI ti puši već koji mjesec pa tako i ovih dana) pa kako onda objašnjavaš pad BDI-ja i veliki rast brodarskih dionica u svijetu ovih dana. Dobro ti o toj temi piše kolega hanger na temi ATPL.
[/quote]

Kolega sharky je u pravu za BDI.
Uostalom mnoge svjetske financijske kuće koriste BDI kao jedan od pokazatelja stanja globalne ekonomije.
A to što brodari rastu ne znači apsolutno ništa, jer kad cijeli market ode 10% gore na euforiji normalno da idu i brodari i oni koji proizvode sladoled i auto proizvođači koji samo što nisu propali.
Brodari su u teškoj banani a biće puno gore

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Danas vrlo vjerojatno imamo ovo. Osim ako earnings season ne bude očajna ovaj tjedan.

A sutra dalje up.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

Danas vrlo vjerojatno imamo ovo. Osim ako earnings season ne bude očajna ovaj tjedan.

A sutra dalje up.

Trebamo popuniti donji gap.
Ne vjerujem u odbijanac.
Fond manageri su napumpali market JAKOOO u 2 dana, i sad slijedi kapitalizacija.
Nisu ni oni ludi.

A sutra dalje up.

Trebamo popuniti donji gap.
Ne vjerujem u odbijanac.
Fond manageri su napumpali market JAKOOO u 2 dana, i sad slijedi kapitalizacija.
Nisu ni oni ludi.
[/quote]
Od kud ti ta dezinformacija???
upravo suprotno….Mali dionicari su pumpali u zadnja 2 dana…a a fondovi u petak!!
malo kriva pretpostavka ali srz ista….oni sad kapitaliziraju….jer da je ovo tvoje istina kapitaliziraju daj pogle molim te koliki postotak….
ak su kupovali u ponedjeljak a prodaju danas 15-20%….ak su kupovali jucer…..hm…jel sad vidis manjakvost svog druka??????? [lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Fibbonaci odbijanac na 2630 , postao jučer.
Evo stali smo.

@geronimo
pls, inraday sp500 zadnji mjesec.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

@Vlad:

molio bi ako imaš nacrktan eventualni 5 val da postaš ili pošalješ na PM kako bi to moglo izgledati …

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

http://www.smallcapinvestor.com/stockresearch/spotlight/2008-10-11-bottoming_theory_picks_up_support_but?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=scidaily

New Report

Close