Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam zašto mnogi na forumu očekuju brzi razvoj situacije, kao da je utrka na 100 metara, brzi završetak rasta, a onda konačan pad prije oporavka burze. Slušajući neke analitičare, možemo očekivati malo dužu četvorku (barem mjesec dana) prije konačnog pada.

hmmm, teško… takva su vremena i takav smo narod… prodori na gore su iznimno kratki i žestoki, a onda se relativno dugo i relativno sporo pada… petica će biti nekih mjesec dana, ali četvorka? hmmm, bolje da šutim…

Pametan, ako to želiš.

@drevil

odličan rad, nastavi tako! [thumbsup]

čisto da razjasnimo situaciju… globalno gledajući, imamo sljedeće varijante i njihove pobornike:
(1) ABC – Geronimo
(2) 12345 – Vlad
(3) 123… – ZliProrok

ovdje navodim imena da se lakše razumijemo… nije stvar u drukanju, i naravno, neko će ispasti u krivu, ali kak ja gledam, cilj nam je svima razjasnit situaciju, i to po mogućnosti argumentirano… meni neće biti problem priznat da sam pogriješio ako do toga dođe…

također, predlažem da se drugi EWT-ovci izjasne… ako se ne varam, Abu-ali je isto za opciju 3.

Nakon toga, mogli bi se spustit na niži nivo, pa detaljnije ispitati sve varijante i njihove posljedice… zanimljivo je, npr. da se na globalnom nivou vlad i ja ne slažemo oko brojenja, ali se uglavnom poklapamo na nižim nivoima…

pozivam EWT-ovce na detaljniju argumentiranu raspravu varijanti. Na kraju krajeva, ako ovo nije prava tema za to na forumu, ne znam gdje je…

e vidiš, a da možda otvorimo novu temu za EWT?

Pametan, ako to želiš.

@drevil

odličan rad, nastavi tako! [thumbsup]

čisto da razjasnimo situaciju… globalno gledajući, imamo sljedeće varijante i njihove pobornike:
(1) ABC – Geronimo
(2) 12345 – Vlad
(3) 123… – ZliProrok

ovdje navodim imena da se lakše razumijemo… nije stvar u drukanju, i naravno, neko će ispasti u krivu, ali kak ja gledam, cilj nam je svima razjasnit situaciju, i to po mogućnosti argumentirano… meni neće biti problem priznat da sam pogriješio ako do toga dođe…

također, predlažem da se drugi EWT-ovci izjasne… ako se ne varam, Abu-ali je isto za opciju 3.

Nakon toga, mogli bi se spustit na niži nivo, pa detaljnije ispitati sve varijante i njihove posljedice… zanimljivo je, npr. da se na globalnom nivou vlad i ja ne slažemo oko brojenja, ali se uglavnom poklapamo na nižim nivoima…

pozivam EWT-ovce na detaljniju argumentiranu raspravu varijanti. Na kraju krajeva, ako ovo nije prava tema za to na forumu, ne znam gdje je…

e vidiš, a da možda otvorimo novu temu za EWT?

[thumbsup]

POKRET OTPORA

Nisam EWT-eista i nisam pobornik ni jedne varijante ,kada sam postavljao pitanje o duplom ZIG ZAGU,zanimalo me je da dobijem od vas EWT-ista dali on teoretski može stajati i dali zadovoljava EWT formu, nakon što sam dobio odgovor da teoretski zadovoljava formu,shvatio sam da imam dva pogleda po EWT koja zadovoljavaju formu tako da može biti i jedna i druga varijanta moguća i da nisam pitao za Crobex već za DJI.

Ponoviću još jednom ono što sam napisao već od prije, makroekonomski pokazatelji(čitaj fundamenti) će odrediti koja će solucija od ove tri varijante proći.Što se tiče EWT jedan od najačih znalaca je Dixi.Čovjek vam je nacrtao pad Crobexa na 3200 pa oporavak na 4200 početkom trećeg mjeseca.Znači mjesec dana prije pada na 3200 bilo je sve nacrtano na forumu moj novac.

Moja prognoza i dalje stoji ,kratkoročno očekujem rast(10-30 dana),srednjoročno i dugoročno se još uvijek ne usudim davati prognoze.

SAM PROTIV SVIH

Malo gapova.
Ovakav graf imaju skoro sve likvidnije dionice.
Dva vrlo velika GAPA u 3 dana se nisu pojavila unatrag nekoliko godina.

Dva gapa su bila u svibnju 2007. prilikom jako velikog rasta IGH, ali su to bili jako mali GAPOVI.

@Drevil
abc sa x je nesto o cemu Abu Ali i ja mozgamo…ali kao sto si rekao previse je varijanta jos otvorenih
vidjet cemo nakon ovog tjedna …
Hvala bogu na pojedincima koji jos ovu temu odrzavaju u okvirima EWT i TA

[thumbsup]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Ja bih volio da je moja analiza netočna, odnosno da se ne nalazimo u, ili smo dosegli kraj, 4. vala A korekcije.
Sam bi se rado vrlo rado popišao na taj zaključak.

vjerovatno potpisao , a ne popišao :)))

Potpis

Ja bih volio da je moja analiza netočna, odnosno da se ne nalazimo u, ili smo dosegli kraj, 4. vala A korekcije.
Sam bi se rado vrlo rado popišao na taj zaključak.

oki-doki, na globalnoj razini te stavljam pod opciju 2, pored vlada… jel to to?

ova varijanta ima par jako dobrih karakteristika, ali ono što mi NE paše je da mi velika trica izgleda čudno… ako prihvatimo ovaj model, onda pad od 5280 do 3300 ne izgleda kao impuls od 5 pod-valova, a ako pokušamo forsati 5 podvalova, dobijamo da je treći najkraći… ili? ima neko možda neki lijepi count za treći veliki val ove varijante? ili neko objašnjenje za ovu anomaliju?

Pametan, ako to želiš.

vjerovatno potpisao , a ne popišao :)))

pero, nisi u toku… [thumbsup]

Pametan, ako to želiš.

par komentara o valovima nižih razina…

valovi su totalno izobličeni, i po obliku i po veličini… u zadnje vrijeme imamo praktički samo vertikalne i horizontalne crte, a ne valove… [shocked]

glede veličine, često nam se dešava da su valovi nižeg reda VEĆI od valova sljedećeg višeg reda… iako mi se čini da je po teoriji to dozvoljeno, stvara mi čudan feeling, pogotovo ako se ponavlja, a ponavlja se… ako npr. uzmemo ono mrtvilo preko ljeta, ispada da smo mi imali više akcije u jednom jedinom danu jučer ili prekojučer ili u petak, nego prije u cijelih mjesec dana…

moje razmišljanje ide u smjeru da zapravo same valove treba "množiti" sa volumenom, i onda bi možda izbjegli ovakva izobličenja i dobili komparabilne valove… just an idea…

Pametan, ako to želiš.

@zliprorok

neka od osnovnih pravila ewt-a

1) od valova 1,3 i 5 3. val nemože biti najkraći,
2) 4. val nemože upasti u veličinu 1. vala
3) ukoliko dolazi do odstupanja ovih pravila nešto je krivo

New Report

Close