Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo par otpora i 3 fibba
I za tigusa drugi prilog [wink]

intristing

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

kak??
pa kaj fibo 61,8 nije na 3143?
evo graf , daj ti svoj…

eo moj graf

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

I fibo je, i to 61,8 [wink]

kak??
pa kaj fibo 61,8 nije na 3143?
evo graf , daj ti svoj…
[/quote]
Evo moj

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

@abuali i daculo

ok, thx….
ocito je da svaki broj moze biti potpora i otpor.
a sad pogoditi koje brojeve su izabrali mirovinci…
e to je poso!

sutra popunjavanje gapova?

Neznam, nisam neki stručnjak za tehničku analizu, ali svakodnevno učim i pratim kolege što pišu, pokušavam nešto i sam zaključiti, crtati itd., međutim kod ove korekcije koja se događa na ZSE pokušao sam prebrojati sve valove te korekcije i nekako svaki puta dolazim do uvijek apsolutno istog zaključka, a to je da smo u petak dotakli dno, odnosno da smo imali vrh 5. vala korekcije, bilo da gledamo ovogodišnju korekciju kao jednu veliku megakorekciju ili bilo da je promatramo kao dvije korekcije. Evo prilažem i slike u kojima su označi vrhovi valova. Molio bi stručnije kolege da komentiraju.

@ inovator2

konačno neko s čijim se grafovima slažem… [thumbsup]

možda jedino 3-4 nije kak bi stavio al to je u globalu to i po meni!

kolega inovator isti graf sam već postao (s tim da je val 1. malo lijevije,ali to sad nije bitno).U svakom slučaju ovo je korekcija abc.

komentar koji sam poslao jednom pajdi…

A) ako je ewt count bio ok, onda se:
1) ili još uvijek odrađuje četvorka (rast)
2) ili je možda i petica (pad) već počeo (pad s 2847 do ovih ca 2780).
u oba slučaja slijedio bi snažan finalni pad.

međutim…

B) ako ewt count nije bio ok, onda je na 2134 bilo dno grobija.
tada je počeo rast u 5 koraka.
današnjim padom nakon 2838 odrađuje se 4. korak.
tada bi 5. korak trebao probiti 2850 i bili bismo sigurni u rast.

poslije rasta slijedi KOREKCIJA (prema dole)
ako varijanta B bude ok, ja ulazim pri dnu korekcije, jer se poslije nje nastavlja rast.

dakle,
ako je ispravna varijanta A, stojim u kešu, ne kockam se i mirno gledam.

ako je ispravna varijanta B, ulazim pri dnu korekcije nakon koje slijedi siguran rast.

uz to, naravno, gledam i oscilatore.

u oba slučaja sigurno bez gubitka.

Mozda je za "A2" ipak premalo vremena proslo, "B" bi bio nesto kao varijanta na prvoj slici, a "A1" ulijeva strah u kosti i na drugoj je slici: http://www.marketoracle.co.uk/Article6784.html

da pokusam pobrojati sve ewt varijante koje postuju pravila, hijerarhiju i dozvoljene strukture valova, vecina ovdje izlistana zadnje vrijeme. nemam pojma koji je najizgledniji. opet matrica jer isti srednjorocni valovi mogu u sve dugorocne kombinacije, a kratkorocnih vidim dva, ovisno o tome je li srednjorocno gotovo ili nije (3*1*2).
dakle dugorocno ova korekcija do sada je mogla biti abc, 12345 ili 123 (zadnja mogucnost postavljana po temi, a vjerojatno pobrana iz americkih brojanja), takodjer je moguce da je gotovo, pa mozemo biti u uzlaznom B veceg reda nakon 12345, 4 nakon 3, a nakon ABC ili novi impuls gore, ili X ako nas ceka double threes (cacconeova ideja:).
na srednjorocnoj razini imali smo impuls dole neovisno da li on u nadvalu c, 5 ili 3. samo jedno brojanje jer dva veca vala na pocetku se preklapaju i za druge kombinacije trebalo bi mijesati valove dosta razlicitih velicina sto je nategnuto.
kratkorocno smo ili u 4 ili u podvalu podvala novog ciklusa (ranije spominjani B,4,1 ili X).
za mali 4 je kratkorocna granica max 2975, ako smo u novom ciklusu srednjorocno za B ovisi o tome hoce li biti zigzag ili flat, za veliki 4 je max 3215, za 1 i ono sto slijedi samo nebo, za X kao za flat.
u prilogu grafovi, pa se nadam da ce biti jasno. sigurno sam nesto ispustio ili zabrljao pa nadopunjujte!

gdje sam ja kes-dionice? kao pocetnik 2/3 u dionicama, bio bih sretniji da je 1/3, ako idemo gore ima vremena, ako idemo dole volio bih imati kesa 1/3 za hvatanje dna a 1/3 za nakon potvrde trenda

..prije spavanja malo optimizma neće naškoditi.
p.s. (ako može 100% pliz!)

Ne znam zašto mnogi na forumu očekuju brzi razvoj situacije, kao da je utrka na 100 metara, brzi završetak rasta, a onda konačan pad prije oporavka burze. Slušajući neke analitičare, možemo očekivati malo dužu četvorku (barem mjesec dana) prije konačnog pada.

New Report

Close