Fondovi će pustiti male da izađu, ali neće dopustiti da uđu po mnogo nižim cijenama..dizanjem
Crobexa, pojačava se promet- logično, jer sve više investitora dostiže kritične pozitivne točke
pojedinih dionica, kad mogu bez gubitka krenuti u trgovanje, razmjene, preslagivanja itd.itd.
Koliko je cilj … ovisi o financijskim ciljevima koje su odredili drugi..po mom oko 3.000 bodova..
IDEALNO 3750..
jedno od "tvrdih" pravila u EWT-u je da 4-ti val NE SMIJE ulaziti u prvi val… a nas nekoliko mislimo da je prvi val završio na cca 2850, i da smo sada u četvrtom valu…
dakle:
1) ili mi krivo brojimo,
2) ili 2850 neće biti probijeno ako dobro brojimo,
3) ili EWT nije pouzdana metoda
[/quote]
…to ti je kao u astrologiji ,ako ne pogodiš znak onda mu izmisliš podznak i opet svi zadovoljni… [thumbsup]
[/quote]
razlika je jedino u tome kaj astrolozi uvijek dobijaju, a tehničari samo ako "pogode"… [tongue]
mene zanima vaše mišljenje:
Dali bi 4. val trebao biti u tri koraka (abc) ili pet koraka, i ako mi možete reći par argumenata zašto se zaključili tako.
Unaprijed hvala.
p.s. Početnik sam u tehničkoj (za sada), pa ni ne postam baš na ovoj temi, al svakako volim pročitati različita mišljenja…
tri, zato što je korektivan, suprotan općem smjeru tržišta
šta govori ovaj sulidi promet od 140 milj?
do kraja dana i preko 150 milja
Ovakvog krimanala nema ni u hindustanu. BDI index non-stop pada (pao na 1800 bodova) a brodari rastu po 50% i vise.
komentar koji sam poslao jednom pajdi…
A) ako je ewt count bio ok, onda se:
1) ili još uvijek odrađuje četvorka (rast)
2) ili je možda i petica (pad) već počeo (pad s 2847 do ovih ca 2780).
u oba slučaja slijedio bi snažan finalni pad.
međutim…
B) ako ewt count nije bio ok, onda je na 2134 bilo dno grobija.
tada je počeo rast u 5 koraka.
današnjim padom nakon 2838 odrađuje se 4. korak.
tada bi 5. korak trebao probiti 2850 i bili bismo sigurni u rast.
poslije rasta slijedi KOREKCIJA (prema dole)
ako varijanta B bude ok, ja ulazim pri dnu korekcije, jer se poslije nje nastavlja rast.
dakle,
ako je ispravna varijanta A, stojim u kešu, ne kockam se i mirno gledam.
ako je ispravna varijanta B, ulazim pri dnu korekcije nakon koje slijedi siguran rast.
uz to, naravno, gledam i oscilatore.
u oba slučaja sigurno bez gubitka.
komentar koji sam poslao jednom pajdi…
A) ako je ewt count bio ok, onda se:
1) ili još uvijek odrađuje četvorka (rast)
2) ili je možda i petica (pad) već počeo (pad s 2847 do ovih ca 2780).
u oba slučaja slijedio bi snažan finalni pad.
međutim…
B) ako ewt count nije bio ok, onda je na 2134 bilo dno grobija.
tada je počeo rast u 5 koraka.
današnjim padom nakon 2838 odrađuje se 4. korak.
tada bi 5. korak trebao probiti 2850 i bili bismo sigurni u rast.
poslije rasta slijedi KOREKCIJA (prema dole)
ako varijanta B bude ok, ja ulazim pri dnu korekcije, jer se poslije nje nastavlja rast.
dakle,
ako je ispravna varijanta A, stojim u kešu, ne kockam se i mirno gledam.
ako je ispravna varijanta B, ulazim pri dnu korekcije nakon koje slijedi siguran rast.
uz to, naravno, gledam i oscilatore.
u oba slučaja sigurno bez gubitka.
sigurna metoda u kojoj možda nema maksimalne zarade, ali bez stresa i riskiranja. Nazalost za izvesti ovo je potrebno veliko TA znanje.
Ovakvog krimanala nema ni u hindustanu. BDI index non-stop pada (pao na 1800 bodova) a brodari rastu po 50% i vise.
Jel BDI prošli tjedan pao 40% ?
@knele
i još bih dodao pojašnjenje zašto nisam ušao ni u petak, ni dva dana ovog tjedna…
ako je ispravna varijanta A), val 5 može početi u svakom trenutku na putu prema 2850.
a ja se ne kockam.