vidim da je zapravo jako malo komentara na ono što se dešavalo u petak, pa ću ja nešto reći da popunim gap… [thumbsup]
dakle, ljudi su se MASOVNO iskrcavali, a neko je MASOVNO kupovao… jel to ikom išta govori?
482 milje prometa! od toga 168 milja redovno pus 30 milja blok… ono 218 milja institucionalnog prometa? halo? wtf?
petak je bilo prvi puta koliko je meni poznato da se Rohatinski obratio naciji i direktno spomenuo burzu… odmrznuo je 450 miliona eura iz pričuva kako bi bankama pomogao sa problemima likvidnosti… mogao bih tu još jako puno reći, ali ne vjerujem da će baš toliko zanimati svekoliko pučanstvo…
sve u svemu, petak je bio poseban.
večeras na dnevniku HTV-a,MMF upozorava da se nalazimo na rubu sloma !
Ne zvuči na dobro… [bye]
gledaj drugi dnevnik – MMF reko da se EU financ. sektor nalazi na rubu sloma. niko nas nije spominjo
mm
sutra ZSE nece raditi kad vide kak je u EU otvorilo i oni odmah u 9h zatvore mi ne cemo ni poceti [wink]
Milanska burza
Zatvaranje burzi nije odgovor na krizu
Ako neće regularno na burzi, dionice će se prodavati negdje drugdje. Suspendiranje rada burzi ne bi se trebalo razmatrati kao sredstvo rješavanja globalnog financijskog potresa, izjavio je čelnik Milanske burze Massimo Capuano.
"Ne treba razmatrati tu pretpostavku. Uvijek mora biti omogućena zamjena dionica za novac, jer je to ispušni ventil za pritisak", izjavio je Capuano za talijanski poslovni list Il Sole 24 Ore.Capuano, ujedno zamjenik izvršnog direktora Londonske burze te predsjednik Svjetskog udruženja burzi, dodao je da blokiranje trgovanja na reguliranim tržištima ne bi zaustavilo trgovinu, nego bi se ona obavljala negdje drugdje i uz manje transparentnosti.Talijanski premijer Silvio Berlusconi u petak je izjavio da se razgovara o obustavi trgovanja na burzama, no kasnije je odbacio da je takva ideja bila ozbiljno razmatrana.
Britanski Sunday Times objavio je, pak, da bi trgovanje na Londonskoj burzi u ponedjeljak moglo biti suspendirano kako bi se tržištu dalo vremena da razmotri sve posljedice planova britanske vlade vezanih uz golemu rekapitalizaciju najvećih tamošnjih banaka.No, Londonska burza je odbacila takvo što. "Prema mojim informacijama, burza će raditi u ponedjeljak", kazao je glasnogovornik Londonske burze. (Hina)
Imaš dvaq Gap-a ranije (doduše manja) koja nisu zatvorena,nadam se da če se u pon svi zatvorit [pray]
[/quote]
To je vec zanimljivije, niz od tri gapa (breakaway, runaway, i exhaustion)
[/quote]
Ne znam o kojim gapovima vi pričate.
Ako mislite na ova 2 koja prethode ovom nastao u petak, to i nisu gapovi (jer se vidi da je Crobex u toku dan bio na nižim razinama pa se tu radi o gapovima od svega 20-ak bodova).
sutra viro točno na mom targetu…………možda dva sata a možda i duže?
pozdrav
sutra viro točno na mom targetu…………možda dva sata a možda i duže?
pozdrav
I HDEL na mome……………
evo dotakli i Vladovo 2. dno (oko 2.500 bodova), sad bi moga dobar odbijanac
Svaka čast!
2500 je malo jaci otpor, ATPL ide tocno prema onim ukrstenim otporima
……mislim da ste ipak trebali čekati da dođemo na moj target1, a to je 2.234…………….
a najkasnije za tri četiri dana smo na mom targetu br.2
pozdrav
ipak nije sve u tehničkoj analizi, kaj ne [bye]
ps: sutra malo jači odbijanac prema dolje
[/quote]
gospodine Sanco, vidim da ste ulagali u znanje. Srecom, slusam vas a ne vladove targete koji su probijeni vec za 20 posto. Nadam se da drugi nisu previse slusali njegovo targetanje. [thumbsup]
Ja sam napisao što se događa u 90% slučajeva.. što bi značilo da uvijek postoje iznimke..
A ovo su "iznimna vremena", tako da je lako moguće da nastavimo padati.
Svejedno.. meni je statistika puno više puta pomogla nego što mi je odmogla.
Dakle, ako i sutra potonemo u utorak je još veća šansa da se odbijemo.
ja u biogradu na solinama prvi dan direktno s puta, uletim u more di se kupa na tisuće ljudi u pličaku na pjesku – i onako u trku stanem na ježa.
odlična analiza Briana Shannona… moje razmišljanje je na istom tragu, samo… samo kaj se kod nas još uvijek nisu svi iskrcali… barem mi tako izgleda… jer da jesu, mi smo u petak trebali krenuti gore POŠTENO… a nismo… neko je kupovao i kupovao, i crta se trebala pomaknuti, ali nije… jer ljudi su se istovarivali i istovarivali…
ali da smo zaustavili slobodan pad, to mi se čini da da.
Ne zvuči na dobro… [bye]
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2008,10,11,mmf_kriza,136649.jl
Ne zvuči na dobro… [bye]
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2008,10,11,mmf_kriza,136649.jl
Za ponedjeljak…
Koliko vidim imamo tri gapa jedan oko 2850, drugi oko 2600 i treći oko 2300 i sve su veći i veći. Da li je onda ovaj zadnji iscrpljujući?