Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Zli, Vlad i dr.

Eto, rooster me preduhitrio (poštedio). To je ustvari to što mi se mota po glavi.

Thks R.

MMM, Vaš grafikon dovršensti KRIZE u Rep.Hrvatskoj je vrlo logičan, s tim da smo se razini
22’00 bodova već približili….. u svakom slučaju … sve ima smisla u objašnjenju…i mi svi očekujemo
isto….

Kako to da je globalni grafikon tako pesimističan….hoće li se doista desiti totalno obezvređivanje
papira….u svijetu—i ili kod nas….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

obavezno instaliraj teletrader za mikro valove.

jel’ fercera?

[/quote]
Sto fercera, gefufne na cincilator? [huh] Kvisko molim…
[/quote]

jel ti radi teletrader?

[/quote]
Je, proradio je

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

zato što, osim u slučaju složenih korekcija i ending diagonale (a ova korekcija takva nije), završni val mora imati 5 koraka.

Kužim. Nađoh i vrlo detaljno razjašnjenje, a eto i prigodna slikica. Ako nas ovi mirovinci ne poštede, najebasmo drugovi!

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/10/s-500-crash-count.html
[/quote]
Svaka cast Rooster, to je ono sto ja cijelo vrijeme pricam.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

sp500

Zanimljivo. Bil’ bio drug pa pojasnio zašto ne može biti u 3. koraka, radi opće naobrazbe?
[/quote]
zato što, osim u slučaju složenih korekcija i ending diagonale (a ova korekcija takva nije), završni val mora imati 5 koraka.
[/quote]

eee da sam prije čitao o tim valovima kao prošlih par dana …. ovo je školski primjer, no hvala bogu na korektivnim. Do 4ke ću valjda još toga pročitati. Tada se isplati prodati s gubitkom pa uletiti u 5ici valjda. Ugalvnom, iako s gubicima, jedva čekam budućnost. Krov nad glavom imam, za kruh imam, žena me ne pili … previše, sve 5

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Kužim. Nađoh i vrlo detaljno razjašnjenje, a eto i prigodna slikica. Ako nas ovi mirovinci ne poštede, najebasmo drugovi!

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/10/s-500-crash-count.html
[/quote]
Svaka cast Rooster, to je ono sto ja cijelo vrijeme pricam.
[/quote]
no 5ica ne mora biti puno dublja od 3ke, tako da to možda i neće biti toliko strašno

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

CROBEX

žuta crta nije MA, već samo izglađena crta cijena. Izglađena radi lakšeg uočavanja zakonitosti kretanja cijena.

Ako sam dobro razumio ono što si napisao u desnom donjem kutu grafa, ispada da su oni pučkoškolci, koji su na burzu ulazili od 1999 do kraja 2004, bili nerazumni i vjerojatno su s burze odnijeli gaće na štapu.
Ovi pak razumni, koji su preskočili niže i odmah krenuli u više razrede, od 2005 na ovamo, upravo ovih dana maturiraju i napuštaju burzu punih džepova?

[/quote]

Nisi me dobro razumio, ili još bolje kazano – nisi pažljivo razmotrio sve što sam napisao. A napisao sam da je "rizik nesrazmjeran s očekivanim prinosima".

Temeljna razlika između sadašnjeg stanja i stanja koje je nastupilo 2005. godine je u tome što je jučer došlo do propadanja indeksa u niži razred (kanal), a 2005. je došlo do probijanja indeksa u viši (razred) kanal. Implikacije su valjda jasno, jučer je došlo do rasta rizika uz očekivano smannjenje prinosa, a 2005. je došlo do pada rizika uz očekivano povećanje prinosa. Jučer smo dospjeli na vrh nižeg kanala, a 2005. na dno višeg kanala. Na dnu višeg kanala očekivan je daljnji rast. I obrnuto.

Činjenica je da su svi oni koji su kupovali papire, po dnu kanala, 1999-2004. jako dobro prošli. Jako dobro će proći i oni kuji budu kupovali papire po dnu kanala u sada nesagledivom budućem razdoblju. Ali uz izraziti rizik. Jer, čak i oni koji su kupovali papire pri dnu sadašnjeg kanala 1998, 1999, 2000. imali su ne samo 4-5 godina nikakve prinose, već i privremene gubitke jer je 1998-2000. došlo do propadanja na još nižu razinu. Stoga sam u naputku za trgovanje i napisao kako i kada treba ulaziti i izlaziti s tržišta u narednom razdoblju (Stohastic i MACD). Svi koji budu slijedili taj naputak imaju šansu pogoditi i dno krize. Oni drugi imaju veliku šansu ostati bez puno toga. Svi koji ne žele povećano riskirati uz smanjene prinose (nerazumno), mogu čekati da žuta crta probije u viši razred i uz smanjeni rizik ući na tržište koje obećava dugoročne povećane prinose (razumno).

Sorry Krpa, ne znam bolje, u skraćenoj forumskoj formi.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

MMM, molim Vas, kratko se javite sa činjenicama svaki dan…pomogle bi mnogo u prebrođivanju
ove izuzetno agresivne krize….. pozdrav i hvala.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ako netko misli da smo na dnu, evo usporedbe.
Ako se naš crni petak usporedi sa crnim utorkom 1929.

Vidjet ćemo da je nakon crnog utorka 1929. tek krenulo padati.
Uspoređujući to dvoje, dno je još malo dalje.

malo sam švrljao sa ewt-om i došao sam do slijedećih pokazatelja za crobex

volio bih da me ispravite i kažete gdje sam pogriješio, ako jesam

Ako netko misli da smo na dnu, evo usporedbe.
Ako se naš crni petak usporedi sa crnim utorkom 1929.

Vidjet ćemo da je nakon crnog utorka 1929. tek krenulo padati.
Uspoređujući to dvoje, dno je još malo dalje.

usporedba nije odgovarajuća… kod DJIA, crni utorak je bio skroz na vrhu… analogno tome na crobexu bi bilo razdoblje neposredno nakon nove godine, kada zaista i jesmo poprilično ronili…

Pametan, ako to želiš.

Jel netko od vas tehničara razmišlja da veliki rade upravo suprotno nego što mali (ili krdo, nek se nitko ne uvrijedi) očekuju. Možda će upravo taj peti val kojeg spominjete po EWT-u biti neznatno niže od najniže točke završetka 3 vala. [bye]

New Report

Close