Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ispravak:
Dow Jones Industrial Average(DJI: ^DJI)
Index Value: 8,147.73
Trade Time: 1:21PM ET
Change: 431.46 (5.03%)
Prev Close: 8,579.19
Open: 8,568.67
Day’s Range: 7,882.51 – 8,687.11
52wk Range: 8,523.27 – 14,280.00

ovi se dobro drze.
Fidelity Active Traders
– Fidelity Wealth-Lab Pro: Design. Build. Back-test. Execute. Just like the pros.
– Trade smarter with Fidelity today.

streaming quotes: OFF

Turn OFF

MAJOR WORLD INDICES
AmericasAsia/PacificEuropeAfrica/Middle East

Symbol Name Last Trade Change Related Info
^AORD All Ordinaries 3,939.500 1:39AM ET 351.800 (8.20%) Components, Chart, More
^SSEC Shanghai Composite 2,000.572 3:00AM ET 74.011 (3.57%) Chart, More
^HSI Hang Seng 14,796.87 5:59AM ET 1,146.37 (7.19%) Components, Chart, More
^BSESN BSE 30 10,527.85 6:28AM ET 800.51 (7.07%) Chart, More
^JKSE Jakarta Composite 1,451.6689 4:59AM ET 0 (0.00%) Components, Chart, More
^KLSE KLSE Composite 934.01 5:02AM ET 34.88 (3.60%) Components, Chart, More
^N225 Nikkei 225 8,276.43 3:00AM ET 881.06 (9.62%) Chart, More
^NZ50 NZSE 50 2,805.314 12:31AM ET 139.081 (4.72%) Components, Chart, More
^STI Straits Times 1,948.33 5:10AM ET 154.38 (7.34%) Components, Chart, More
^KS11 Seoul Composite 1,241.47 5:03AM ET 53.42 (4.13%) Components, Chart, More

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

intraday Crobexa i ne izgleda tako loše … ono što je loše je bio ogromni gap u odnosu na jučerašnji dan i prvih 15 minuta …

ostalo je čak bilo i djelomično u plusu …

I love the Smell of Profits in the Morning

Rat zvijezda preko bare

wachovia + 43%

i amerima izgleda fali 5. udarac, slično kao nama.
postam nakon što indijanac dostavi intra sp500.

doći će u utorak

zlikovac

htio bih sa Vama podjeliti jedan odlomak sa jednog dobrog bloga

Prosjecan povrat na burzi u godinama koje slijede nakon godina u kojoj se market podigao preko +20% je oko +6.3%. Prosjecan povrat na berzi u godinama koje slijede nakon godine u kojoj je market pao preko -20% je oko +18.3%. No, ljudska priroda je takva da tjera covjeka da kupuje kada market ide na vise, a prodaje kada ide na nize. Slijedeci stado, statisticki i dugorocno, se zaradi puno manje. Svi nekako teze da "kupe nisko a prodaju visko", a niko opet ne zeli da kupi kad je nisko u nadi da moze kupiti jos i nize. To je jedan od razloga zasto vecina ucesnika na burzi ne moze da prati glavne indekse dugorocno. Zarada US kompanija ne ide na nulu, a samim tim ni premije.

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Budući da mi je moderator sinoć uskratio (ne zamjeram) da slikovito opišem gledanje na današnjicu i budući razvoj kretanja krobeksa, malo sam modificirao izlaganje.

U prilogu je izvadak iz knjige u kojoj se opisuje PARABOLA (ja sam to pokušao objasniti preko tehnike uriniranja).

Napomena:
Nakon odrađene "parabole" – krivulja koja opisuje nagli rast, gotovo vertikalan u finalnom segmentu (u ovom slučaju treba gledati višegodišnju skalu crobexa), obično slijedi formiranje dvostrukog vrha (M formacija). Nakon toga slijedi korekcija koja vraća vrijednosti na ishodište "vertikalnog" rasta.
U slučaju crobexa to bi bila 2004 godina ili ti u brojkama; vrijednost cca 1100-1200. (nažalost nisam to uspio nacrtati da se vidi kak spada, al kad uzmognem…).
Kod američana to bi bila cca 1994.godina ili ti nekih 470 bodova.
Ovo zvuči na prvo uho i gledano na prvo oko dosta okrutno.

Vadim samo primjer iz knjige kao jedan od mogućih scenarija na koji se naravno možete popišati. Isto tako izmrljavio sam jedan crobex na teletrejderu s ewt analizom koji mi daje isto tako "loše" rezulatate.
Kad skužim kako to đubre od programa radi, da se može izbaciti nekakav normalan prikaz, postat ću i taj graf.

Sretno!

@šiptar
napokon malo kreativne i odlične geometrije!! [thumbsup] [thumbsup]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

@schiptar

glede terije "parabole": u principu se slažem, sa dvije primjedbe i sa malim komentarom.

primjedba jedan je da se povratak nikad ne dogodi na istu razinu, u istu nultu točku u bazi, treba dodati višegodišnji lagani trend prema gore, dakle treba sve zajedno nagnut da ima mali rast…

primjedba dva je da, u dotičnom modelu, kako se bližimo dnu, kut bi trebao biti sve blaži i blaži, sve dok se skroz ne izravna… a ono što se nama sada dešava je sve brži i brži pad… ako ovo stoji, onda mi sada nismo ni blizu konačne točke, jer se krivulja mora "zaobliti", napraviti tupo, oblo dno, kao DJIA ’32-ge…

komentar je glede radova Didier Sornette-a… čovjek je unutar paradigme teorije kaosa i kompleksnosti, izveo tu teoriju potpuno matematički, preko formula za tzv. nelinearne, dinamičke sisteme… glavni oslonac sistema je koncept feedback-a iliti povratne veze… euforija rađa euforiju, a panika rađa paniku… povratna veza to intenzivira i krene lavina…

čovjek je matematički analizirao mjehure i došao do zaključka da nije uspio u potpunosti modelirati stvar… nešto mu je još falilo… bio je blizu, JAKO blizu, ali tu još nešto fali… još nešto treba dodati paraboli…

Pametan, ako to želiš.

Ponovo novosti iz SAD-A
http://www.marketwatch.com/news/story/morgan-stanley-shares-hit-again/story.aspx?guid={93F8D0AB-8DC5-4190-BCA7-F1E376CB11A2} [smiley]

član: http://www.ponuda.hr/

evo stigao,danas sam ubacio zadnju lovu u Americi i siguran sam da smo vidjeli dno barem kratkorocno ako ne i srednjorocno,dugorocno sam ipak zabrinut,sto se tice nas mi ipak brijemo svoj film ali posto ocekujem ipak jedan jaci udar u Amera prema gore nadam se da ce se to odraziti i na nas.

SAM PROTIV SVIH

@shiptar
I EWT odgovara, nakon proboja 2350 to je postala moguca varijanta. Kao sto sam vec rekao, Sančov je graf mozda malo grubi i jednostavan ali sve velike stvari su jednostavne.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

New Report

Close