ispravak:
Dow Jones Industrial Average(DJI: ^DJI)
Index Value: 8,147.73
Trade Time: 1:21PM ET
Change: 431.46 (5.03%)
Prev Close: 8,579.19
Open: 8,568.67
Day’s Range: 7,882.51 – 8,687.11
52wk Range: 8,523.27 – 14,280.00
ovi se dobro drze.
Fidelity Active Traders
– Fidelity Wealth-Lab Pro: Design. Build. Back-test. Execute. Just like the pros.
– Trade smarter with Fidelity today.
streaming quotes: OFF
Turn OFF
MAJOR WORLD INDICES
AmericasAsia/PacificEuropeAfrica/Middle East
Symbol Name Last Trade Change Related Info
^AORD All Ordinaries 3,939.500 1:39AM ET 351.800 (8.20%) Components, Chart, More
^SSEC Shanghai Composite 2,000.572 3:00AM ET 74.011 (3.57%) Chart, More
^HSI Hang Seng 14,796.87 5:59AM ET 1,146.37 (7.19%) Components, Chart, More
^BSESN BSE 30 10,527.85 6:28AM ET 800.51 (7.07%) Chart, More
^JKSE Jakarta Composite 1,451.6689 4:59AM ET 0 (0.00%) Components, Chart, More
^KLSE KLSE Composite 934.01 5:02AM ET 34.88 (3.60%) Components, Chart, More
^N225 Nikkei 225 8,276.43 3:00AM ET 881.06 (9.62%) Chart, More
^NZ50 NZSE 50 2,805.314 12:31AM ET 139.081 (4.72%) Components, Chart, More
^STI Straits Times 1,948.33 5:10AM ET 154.38 (7.34%) Components, Chart, More
^KS11 Seoul Composite 1,241.47 5:03AM ET 53.42 (4.13%) Components, Chart, More
intraday Crobexa i ne izgleda tako loše … ono što je loše je bio ogromni gap u odnosu na jučerašnji dan i prvih 15 minuta …
ostalo je čak bilo i djelomično u plusu …
i amerima izgleda fali 5. udarac, slično kao nama.
postam nakon što indijanac dostavi intra sp500.
doći će u utorak
htio bih sa Vama podjeliti jedan odlomak sa jednog dobrog bloga
Prosjecan povrat na burzi u godinama koje slijede nakon godina u kojoj se market podigao preko +20% je oko +6.3%. Prosjecan povrat na berzi u godinama koje slijede nakon godine u kojoj je market pao preko -20% je oko +18.3%. No, ljudska priroda je takva da tjera covjeka da kupuje kada market ide na vise, a prodaje kada ide na nize. Slijedeci stado, statisticki i dugorocno, se zaradi puno manje. Svi nekako teze da "kupe nisko a prodaju visko", a niko opet ne zeli da kupi kad je nisko u nadi da moze kupiti jos i nize. To je jedan od razloga zasto vecina ucesnika na burzi ne moze da prati glavne indekse dugorocno. Zarada US kompanija ne ide na nulu, a samim tim ni premije.
Budući da mi je moderator sinoć uskratio (ne zamjeram) da slikovito opišem gledanje na današnjicu i budući razvoj kretanja krobeksa, malo sam modificirao izlaganje.
U prilogu je izvadak iz knjige u kojoj se opisuje PARABOLA (ja sam to pokušao objasniti preko tehnike uriniranja).
Napomena:
Nakon odrađene "parabole" – krivulja koja opisuje nagli rast, gotovo vertikalan u finalnom segmentu (u ovom slučaju treba gledati višegodišnju skalu crobexa), obično slijedi formiranje dvostrukog vrha (M formacija). Nakon toga slijedi korekcija koja vraća vrijednosti na ishodište "vertikalnog" rasta.
U slučaju crobexa to bi bila 2004 godina ili ti u brojkama; vrijednost cca 1100-1200. (nažalost nisam to uspio nacrtati da se vidi kak spada, al kad uzmognem…).
Kod američana to bi bila cca 1994.godina ili ti nekih 470 bodova.
Ovo zvuči na prvo uho i gledano na prvo oko dosta okrutno.
Vadim samo primjer iz knjige kao jedan od mogućih scenarija na koji se naravno možete popišati. Isto tako izmrljavio sam jedan crobex na teletrejderu s ewt analizom koji mi daje isto tako "loše" rezulatate.
Kad skužim kako to đubre od programa radi, da se može izbaciti nekakav normalan prikaz, postat ću i taj graf.
Sretno!
@šiptar
napokon malo kreativne i odlične geometrije!! [thumbsup] [thumbsup]
glede terije "parabole": u principu se slažem, sa dvije primjedbe i sa malim komentarom.
primjedba jedan je da se povratak nikad ne dogodi na istu razinu, u istu nultu točku u bazi, treba dodati višegodišnji lagani trend prema gore, dakle treba sve zajedno nagnut da ima mali rast…
primjedba dva je da, u dotičnom modelu, kako se bližimo dnu, kut bi trebao biti sve blaži i blaži, sve dok se skroz ne izravna… a ono što se nama sada dešava je sve brži i brži pad… ako ovo stoji, onda mi sada nismo ni blizu konačne točke, jer se krivulja mora "zaobliti", napraviti tupo, oblo dno, kao DJIA ’32-ge…
komentar je glede radova Didier Sornette-a… čovjek je unutar paradigme teorije kaosa i kompleksnosti, izveo tu teoriju potpuno matematički, preko formula za tzv. nelinearne, dinamičke sisteme… glavni oslonac sistema je koncept feedback-a iliti povratne veze… euforija rađa euforiju, a panika rađa paniku… povratna veza to intenzivira i krene lavina…
čovjek je matematički analizirao mjehure i došao do zaključka da nije uspio u potpunosti modelirati stvar… nešto mu je još falilo… bio je blizu, JAKO blizu, ali tu još nešto fali… još nešto treba dodati paraboli…
Ponovo novosti iz SAD-A
http://www.marketwatch.com/news/story/morgan-stanley-shares-hit-again/story.aspx?guid={93F8D0AB-8DC5-4190-BCA7-F1E376CB11A2} [smiley]
evo stigao,danas sam ubacio zadnju lovu u Americi i siguran sam da smo vidjeli dno barem kratkorocno ako ne i srednjorocno,dugorocno sam ipak zabrinut,sto se tice nas mi ipak brijemo svoj film ali posto ocekujem ipak jedan jaci udar u Amera prema gore nadam se da ce se to odraziti i na nas.