04. 10. 2008. | 20:42
ZAVRŠILA JAVNA PONUDA
Ina ostala u većinskome hrvatskom vlasništvu
Ovaj članak u VL mogao bi utjecati na ponašanje Crobexa u ponedjeljak i ostvarivanje Vlad1111 procjene koju je više puta ponovio ako se ne varam (3450).
[bye]
grobi target je ispod 2850 (dobro ispod),
sp500 960.
[bye]
Pa budući da će INA sad poprilično pasti, samo ona će odvuči crobex ispod 2850.
Zar ne?
Kolega Croman je istina je kolega pisali ste u drugom mjesecu o Nasdqu i dugoročno ste pogodili trend i jasno je da kada je to i došlo da se javljaju novi pogledi i svako ko vam napiše protiv toga nešto nije u pravu .Međutim imali ste i dva promašaja ali bože dragi (imao sam ih ja i više) u šuštini ste pogodili trend.
Pa ipak činimi se da u zadnje vrijeme se baš i neusudite davati prognoze,nego postate naknadno,dali je to razlog teškog i turbulentnog vremena ili vašeg straha od promašaja.
Da za kraj priznam vam i odličan pogodak na nafti jer ste njega postali na ovom forumu a cijene nafte su išle su kako ste nacrtali.Međutim ostaje gorak okus jer mi se čini da se više ne usudite davati vaše analize i da vas je strah nove greške.
Buduci da sam ja zadnjih 2 mjeseca davao analize na mome blogu i kasnije kao gost na ewt-forumu,
ni ti ni neko drugi nezna kakve analize ja sam dao.
Jednu analizu sam stvorio krivo…i za nju se nista ne moze uciniti…inace sve ostale su bile precizne…to znaju oni koji su ih videli.
Nema tu veze sa “neusudite se”…tu se radi o tome da ih ne zelim pisati ovde
razlog…vase pljuvanje na forumu..zadnje je bilo poruka od zgubidana a Croman ne zaboravi ..nikada takve stvari
thats all
sada ću za ptkm zadnji put, polako, kao kindu…
u TA postoje formacije.
meni su one jako bitne.
jel ovo jasno? [undecid]
aj, recimo…
idemo dalje…
na temelju formacija, a u kombinaciji s ebete pristupom, određuju se targeti.
targeti vrijede tek nakon što se odradi točka prijeloma.
ufff, ovo je već malo teže za shvatiti, priznajem…
ajmo polako dalje…
ponekad, prije točke prijeloma, čovjek pretpostavi da će biti odrađena točka prijeloma.
i reče target.
ako se točka prijeloma ne odradi, nema ni targeta.
nastavljam polaaaakooo…
na ptkm prijelomna točka bila je 260 + 2%.
nikad nije bila odrađena: zato ni target nije bio dostignut.
je, znam, priznajem, iznosim jako kompliciranu materiju i znam da ju svi ne mogu pratiti…
p.s.
targeti određivani nakon 05.09. (osim za indg) imali su odrađene točke prijeloma.
Kratak citat iz navedenog članka:
"No, ishod javne ponude ponovo otvara novu priču oko Ine. Nitko za sada nema većinski paket, ni MOL i Vlada, pa 10-ak posto dionica postaje ključno. Vlada je obećala MOL-u da će mijenjati dionice, no pitanje je hoće li taj koncept ostati. Puno toga se promijenilo i oko MOL-a i oko Ine, pa nije nemoguće da Vlada ponudi domaćim dioničarima otkup dionica i stekne 51 posto"
[bye]
Hvala vladonjo! [thumbsup]. Sad jos samo to primjeni i na sebe.
cromane, opet iznosiš neistine.
17.09. govoriš da je nsdq na 2000 vrlo moguće dno. [bye]
game, set, match.
apropo ’97 i ’98. znam da ovo nije tema za to ali eto …
slažem se podosta s MIGovim postom. bilo bi zgodno da nam se javi još "staraca" koji su to proživjeli.
Burza 10 godina poslije: ugasle i nove zvijezde
Vaš link
koga zanima: ZSE izvještaj 1997 i 1998:
Vaš link
Vaš link
kraš je možda bio 700 ’96?
(evo jedan graf, pak je tema o grafovima)
Kratak citat iz navedenog članka:
"No, ishod javne ponude ponovo otvara novu priču oko Ine. Nitko za sada nema većinski paket, ni MOL i Vlada, pa 10-ak posto dionica postaje ključno. Vlada je obećala MOL-u da će mijenjati dionice, no pitanje je hoće li taj koncept ostati. Puno toga se promijenilo i oko MOL-a i oko Ine, pa nije nemoguće da Vlada ponudi domaćim dioničarima otkup dionica i stekne 51 posto"
[bye]
Pa kakve su ovo gluposti – tko ima više?
Pa zar MOL i Vlada više ne djeluju zajednički ?
cromane, opet iznosiš neistine.
17.09. govoriš da je nsdq na 2000 vrlo moguće dno. [bye]
vlade
ova poruka tebi je zavrsetak mojih poruka veceras
Ja bi mogao pokazati mnoge pogreske u analiziranju sto si ti ucinio…i mnogo cudnih ebete garfova i jos toga…ali necu..posto nije vazno..i ne igra ulogu..ja sam ionako prestao davati analize ovde…
ali sretno…barem pises civilizirano prema drugima..a to se ne moze reci o svima na ovome forumu
@Abu ali, da odgovorim u zakasnjenju, ako dobro citam graf jer su brojke iste za razlicite razine valova, na grafu izbjegavas preklapanje vala 1 i 4, jer za 4 uzimas onaj kasniji, manji "zub", a sve ti je to do 3.7. opet jedan val, nova kombinacija, ali ne krsi pravila. ne znam sto je sa situacijama kad je val nizeg reda vremenski ili cjenovno veci od vala viseg reda (na tvom grafu val 4 u produzenoj 3 prema kasnijem valu 4). izgleda da moze, jer o tome nisam nasao nigdje nista. danas sam narucio preko amazona frost6pretcher, izdanje iz 99, pa cu valjda odgovore na dio nedoumica pronaci tamo. imam pitanje, kako doci do ohlc podataka za crobex, treba mi za ewt? ja dok sam vjezbao svijece skidao sam svaki dan pjeske s bloomberga, ali sad bih trebao podatke za duze, te da mogu povremeno zaostatke preuzeti odjednom?
mene muci sto sad imamo? po grafu od petka vlad1111 izgleda jos uvijek zastupa expanded flat. ne znam sto bi drugo bilo, osim da se sva korekcija na gore desila u zeleni petak i da smo opet u impulsu dole (mislim graf od Abu alija, isto valjda petak). @Vlad, mislis li jos da mozemo ubrzo kratko nazad na 3300-3400?
@geronimo
molim Te postaj intraday grobija za posljednjih 30 dana (5-10 min).
p.s.
jel me ovo prate hugo, cakani i kind!!???