iako je INA na P/E 20, 2 BV, dok je ATPL na 3x manjim multiplikatorima?
a jes ga našo uspoređivat ?!
ANALIZA
Erste: CA Immo i Orco na vrhu izbora nekretninskih kompanija
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Cijene dionica tvrtki uvrštenih na burzu koje posluju s nekretninama zabilježile su velik pad u posljednjih 12 mjeseci, kaže se u analiziri Erste banke.
Dionice nekretninskih tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi pale su čak 70% zbog straha od financijske krize. Uslijed toga, vrednovanje tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi s procijenjenim prosječnim indeksom P/Bv za 2008. od 0,33x izgledaju osobito atraktivno u nekakvoj povijesnoj usporedbi. Nasuprot tome, kako su se knjigovodstvene vrijednosti smanjile u zapadnoj Europi, indeks je oko 0,7x za glavne europske dionice nekretnina
ako neko ima intraday podatke za crobex u zadnjih godinu dana, bio bih mu vrlo zahvalan da mi se javi na PM. na bloombergu imam intraday samo za zadnji dan, a to mi, naravno, nije dosta.
mučim se sa brojanjem pico-elliott valova na intraday skali, a nemam prethodne uzorke da mogu usporedit kretanja.
Evo SP500 30 min, sa fibonaccijem…
Khm, shebalo link… copy paste u broswer:
stockcharts.com/charts/gallery.html?$VIX
Vlad ako moze par pitanja, na tvojem zadnjem grafu gdje si oznacio valove u tvojem 5 valu, zasto mislis da je 4 val visi od dna drugog, koja je to onda formacija? Pitam jer po meni to ne bi bilo u skladu sa pravilima i Cromanovo oznacavanje mi je logicnije (ne krsi ni jedno pravilo). Osim toga kako bi onda oznacio 3 val, pretpostavljam isto da je 4 vrh visi od dna drugog vala? Jos jedan nedostatk po meni bi bio sto nema alternacije izmedju 2 i 4 vala, oba su klasican zig zag (iako ne mora biti ali u vecini slucajeva je ima) Ja sam u jednom od prijasnjih postova oznacavajuci Crobex napravio slicnu gresku jer nisam imao pravu EWT literaturu.
Moja interpretacija ima jednu manu a to je prekratka korekcija, moguc je jos i dvostruki zig zag po kojem bi onda trenutacno slijedio x val i nakon toga jos jedan zig zag ili eventualno flat dok fundamenti ne sustignu trziste, znaci dugogodisnja korekcija (moguca i vise desetljetna). Potrebno racunati i mogucu svjetsku recesiju (ili barem zamjetno usporavanje ekonomskog rasta).
U prilogu ATPL graf koji po meni ima "cistiju" EWT sliku, val B zavrsen tocno na 61,8% fiba ako je dno na 1840.
pa nemamo mi ništa protiv da ti uđeš na 3750 kad se probije jer će te cijene bit puno tehnički sigurnije od ovih danas! [lol]
neka pričeka barem da dođemo na 4 soma…………..to bi mu jamčilo da se nećemo sunovratiti na 1.997 [thumbsup]
[/quote]
pozdravljam huga koji izgleda još uvijek čeka da grobi tresne ispod 3250, kako je nagoviješteno početkom 6. mjeseca
[bye] [lol] [kiss]
kad ćemo više ispod 3250… [undecid] [sad] koja pogrešna prognoza… samo je krebil mogao lupiti tako nešto [sealed]
i da, mali dodatak… zaboravio sam spomenuti… u slučaju japanaca, nakon ubrizgavanja para u banke, zaista je došlo do odbijanca. ali ne onakvog kakvog su svi očekivali. odbijanac je bio relativno mali.
Mali svih tih pet, šest godina?
ultra-kratkoročna analiza stanja:
preokret je bio teeeežžžžak, težžžžžžžžak, težžžžžžžžžžžak…
kao dan preokreta možemo uzeti jučerašnji dan. ako se nešto prilično gadno ne dogodi, danas zatvaramo u plusu i napravili smo "morning star" japansku svijeću, a jučer je bio "gravestone doji", što su relativno pouzdani znakovi preokreta.
trenutno odrađujemo "štengu", četvrti pod-pod-val prvog pod-vala C vala. kota C je još pred nama. izgleda da sam opet fulao skalu na pico-elliotima. moguće je da vrh ulovimo tek sljedeći tjedan.
ja se ne bi nadao da će biti pretjerano visoko.
a možete se i na sve ovo popišati, što bi rekao kolega schiptar… 🙂
02.10. istice short-selling ban tako da ocekujem pad par dana prije toga. Tada bi DJIA trebao doci na cca 9600 bodova.