potpuno pogrešno. 2005. godine nije bilo nikakve jake korekcije koja je mogla prerasti u bear, niti je bilo korelacije između ADRS-a i Crobex-a. ADRS je početkom 2005 dosegao vrh na 550 kn pa potom koncem 2005. pao na 307 kn. Crobex nije doživio ništa ni približno slično.
Buduci da poslovni samo dozvoljava pisanje koje ima veze sa Tehnickom Analizom evo jednog vremenskog pogleda na ono sto se moze dokumentirati i pratiti.
Od 7.5.2008 do 24.6.2008 nisam pisao na poslovnom(ali pisao sam i na drugim forumima i mojoj blog strani i slao mailove sa analizama).
Sto su neki pisali u to vrijeme.Buduci da Vlad vodi ovde "vlak koji vuce vagone na poslovnom" e onda da najprije vidimo (usporedimao)sto se pisalo u gore navedenom razdoblju i prije toga.
> Vlad je ovako mislio 10.4.2008 … (privitak3)
> 17.4.2008 je smatrao da ima "80% sanse za jedan zavrsni pad" … (privitak1)
> 26.5.2008 on pise o 3 moguca razvoja (observiraj ne pise od1 prema 2 i onda prema 3)… (privitak4)
>>>> Ja sam 28.5.2008 pisao na business.hr forumu … (privitak2)
Spomenuo sam dve razine (1) 3800 i (2) 4050-4100 (jednostavno od 3800 prema najmanje 4050)
Tako se desilo ako pogledate razvitak Crobexa…ali privitak govori i o padu koji se kasnije moze desit
ovo sto ja opisujem je intraday pogled…to jest sto se moglo desit u vremenskoj kracoj intervali (normalno od 1 do 7 dana)
nastavak …iduci post
G. Croman, Vaše ponašanje je djetinjasto i izgledate jako uvrijeđeni što se Vaš glas toliko ne sluša. Rado bih pogledala Vaše najnovije analize, a ne prepucavanja s Vladom. Ugodna večer.
ne mislim postati više grafove, no moram se javiti nakon najnovijeg posta mr. nedosljednog.
izgleda da pokušava iskoristiti moje povlačenje s foruma za pokušaj monologiziranja.
što si se, švedmane, povukao prije desetak dana kada smo lijepo konstatirali da si se zabio u mišju rupu 14.04. kada smo dotakli dno?
a 16.04. si rekao da dno još ne vidiš!?
prije dva dana si rekao da ćeš se i ti povući kad ja skupim 5 glasova.
a ti kao prava junačina nastavljaš jednoboj nakon mog povlačenja.
ljude možeš pridobiti na dva načina: dobrim prognozama i dosljednošću.
moraš se dobrano potruditi oko obe stvari.
Nastavak dokumentiranja:
"Nitko ne predvida pad na burzi" je bio naslov clanka na business.hr ..privitak 2
Taj clanak je bio pisan 16.6.2008 i isti dan sam ja napisao sto se moze viditi u privitku 1
Ja pisem: "Croman predvida pad i to dobar takav…."
Zasto sam vjerovao u pad? naravno zato sto je EWT analiza pokazala na takav razvoj.
I slika razvitaka je bila Ewt_analiza stvorena 17.7.2008
nastavak iduci post
Evo, nek ostane zabilježeno, kako bih se danas-sutra mogla pozvati na svoju analizu:
Dan: 14.09.2008.
Predviđam porast, najmanje na razine 35oo-36oo…. prije toga treba malo tuge…
Nastavak dokumentacije
U prvoj dokumentaciji (pisana u 20:56 ) i privitku 2 se vidi da poslije da spomenjujem rast prema 4050, na dnu tog dokumenta navedem o mogucem padu prema 3860 > (za pocetak) .
Zasto za pocetak 3860 ? …. zato sto je analiza 17.7.2008 pokazivala na dublji pad
polako se pokazalo da pad nastavlja i sledeci pokazan grafikon je bio sto privitak 1 pokazuje
..to jest korekcija od ca 3450 do cilja …koji se pokazo biti 3750
Sve se ovo moze proveriti ako se gleda intraday_izgled Crobexa!
nastavak >>
14.04.08. | 22:06 Croman | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 2751 | profil
korisnik od: 26.06.2006.
ocjena poruke
–
zajednica –
moderatori
rogerCromane kako ti se poslje danasnjeg dana cini crobex, odnosno sto kaze tvoja analiza, ako ti se da podijeli s ostalima, ima kakvih bitnih promjena? hvala
sorry jos uvijek dole…tu govorim o trendu..a ne mogucim manjim korekcijama.
croman ajde stavi targete za dionice koje je i vlad stavio atpl,tisk,dlkv,ledo,hdel,…
pa cemo ocijeniti za par tjedana cije su analize tocnije
15.04.08. | 09:11 Croman | privatna poruka | dodaj u listu prijatelja 2751 | profil
korisnik od: 26.06.2006.
ocjena poruke
–
zajednica –
moderatori
Abu aliCroman, moze li tvoj pogled na ovu analizu?
Mogu samo komentirati da je vidim manji moguci rast (i za Crobex i za svedski Omx i Nasdaq)
Dno jos ne vidim.
Kao sto sam pisao prije …dno treba najmanje 2 EOD podatka …za biti sigurno dno
08.04.2008. 18:44 vlad1111
korisnik od: 09.08.2007.
SS(suma summarum)
1. TA otpor: 3200-3300
2. fibo otpor: snažan na 3200-3300
3. h&s: max pad na 3200-3300(točka početka rasta)
4.ewt (moj amaterski): 3300 najniže moguće dno, najdalje za 20-ak dana.
5. padajući klin (uvijek znak skorog rasta): ca 3500; zahtijeva povećani volumen pri "probijanju" gornje linije
6. snažna divergencija cci-a- ne definira dno; nagovještava skori rast
vrlo rijetka situacija gdje su gotovo svi alati tehničke u suglasju:
pada nižeg od ca 3250 nema, rast vrlo skoro -najkasnije za 20-ak dana (a možda je već počeo).