meni se nekak čini da je na većini dionica dno došlo il prošlo, a čak na nekima i dan okreta trenda!
ja to gledam prostim okom, iako znam solidno i na slikama, al nacrtam brzo u glavi pa mi se neda! [cool]
nema okreta trenda bez velikog volumena.
Evo brojeva o nezaposlenosti u americi, 6,1 posto … tehnička kaže da ameri idu dolje, evo ovo je još jedna vrlo neugodna vijest … Mislim da je šansa za pad velika vani, a nakon onog jučer.. ako se pokrene lavina sada vani … ne znam.. nije dobro!
[angry]
meni se nekak čini da je na većini dionica dno došlo il prošlo, a čak na nekima i dan okreta trenda!
ja to gledam prostim okom, iako znam solidno i na slikama, al nacrtam brzo u glavi pa mi se neda! [cool]
[/quote]
zaboravio sam napisat u skorom dolasku! [lol]
Kako se stvara dojam da bi mogli još prema dolje, evo perspektiva na malo povijesti sp500.
Veliki upmove od 1994 do 2002, doživio je fini ritrejsment od približno 68 posto [smiley]
Nakon toga ovaj veliki upmove od 2002 do 2008 tek se povratio za nekih 41 posto [cry]
Možda to baca perspektivu koje razine možemo očekivati, ako se predviđanja ovih međed-analitičara obistine.
[/quote]
Mislim da je očito kako se posljednjih 1-2 tjedna događaju veliki prekrcaji na puno dionica. Gotovo svakoga dana barem na jednoj dionici: PTKM, TNPL, ADPL, itd. Promet oscilira, ali se – kad se apstrahira od dnevnih oscilacija – ukupno može reći da se dosta već povećao u odnosu na primjerice prije mjesec dana, skoro uduplo.
a možda moje okeco ipak dobro vidi i crta grafeke u vugli napamet ok! [cool]
ko će ga više znat!? [lol]
Slažem se s obrascem, jedino su intenziteti malo drugačiji. Bumo rekli…kak se veli…to bi mogao biti ‘obrazac krize’.
Gledao sam malo graf kretanja cijene nafte (http://www.oil-price.net/) pa mi se čini da, na neki način, i on prati isti obrazac. Za ostalim indeksima malo kasni u fazi, al mislim da je u principu to-to.
Volumen trgovanja pokazuje da apsolutno ne znamo koliko ćemo vremena još dolje. Kad bi okrenuli ove tablice moglo bi ispasti da od kraja idućeg tjedna počinjemo grebati po dnu, a što nam svima govori da bi grebanje po dnu moglo potrajati. Podrobnom analizom možemo uvidjeti da oni koji su u kreditima imaju popriličnih problema (žrtve) dok ovi drugi (lovci) naravno love u mutnom mulju hrvatskog tržišta kapitala.