Na čemu temeljite zig-zag, odnosno flat formaciju u prezentiranom ciklusu, kolega?
[/quote]
A mozete li mi reci na osnovu cega ne bih temeljio?
[/quote]
Nisam rekao da Vaša analiza nema osnove, stoga je protupitanje krivo intonirano, odnosno na moje "Zašto?" ste odgovorili "Zašto ne?", a time daljnja debata nema smisla. [wink]
@ drevil
Složio bih se s kolegom Rallyjem da citate iz literature ne treba stalno navoditi. Svatko tko prati ovaj topic bi trebao suvereno baratati osnovnim pojmovima TA, pa tako i pojmom ciklus.
P.S. Premda, što se tiče time frameova, u Elliottovom ciklusu jest "primarno" pratiti i proporcije vremenskih zona.
@ Panteon
[thumbsup]
O tome simetričnom trokutu ja govorim. Obzirom da od INA-e izgleda ništa velika je mogućnost da će se uistinu i odraditi taj pattern. To znači u kasnu zimu ili u proljeće Crobi je na oko 2700. Skupljajte i čuvajte keš jer se takve prilike za kupovinu neće javiti slijedećih nekoliko godina. Krize dođu i prođu.
Dečki, vi što se patite sa EWT…
Čitao sam na netu da od svih metoda tehničke analize jedino EWT ni u kom slučaju nije davala rezultate, tako da je bolje da se potrudite koristiti druge metode.
Ako treba naći ću link.
Ima razlike kakvo se tržište promatra(dionice, obveznice, valute?) i za svako od njih različita metoda različito djeluje.
Za dioničko su najefikasniji patterni. [rolleyes]
Dečki, vi što se patite sa EWT…
Čitao sam na netu da od svih metoda tehničke analize jedino EWT ni u kom slučaju nije davala rezultate, tako da je bolje da se potrudite koristiti druge metode.
Ako treba naći ću link.
Ima razlike kakvo se tržište promatra(dionice, obveznice, valute?) i za svako od njih različita metoda različito djeluje.
Za dioničko su najefikasniji patterni. [rolleyes]
može link
dobro vas cimaju s onim da…
svi mislite da idemo na kolko ono – 2700!?
nagradno pitanje – kuda idu divlje svinje? [smiley]
Simetričnog trokuta na CROXU nema pa vi i dalje analizirajte Crobex i računajte da je pad počeo u 9 mjesecu a na Croxu se ljepo vidi da je počeo u 5 mjesecu(par stranica prije sam dao grafove).A oni koji su pratili CROX su se ljepo iskrcali u 9 mjesecu.Toliko od mene na ovoj temi do daljnjeg.
Na čemu temeljite zig-zag, odnosno flat formaciju u prezentiranom ciklusu, kolega?
[/quote]
A mozete li mi reci na osnovu cega ne bih temeljio?
[/quote]
Nisam rekao da Vaša analiza nema osnove, stoga je protupitanje krivo intonirano, odnosno na moje "Zašto?" ste odgovorili "Zašto ne?", a time daljnja debata nema smisla. [wink]
@ drevil
Složio bih se s kolegom Rallyjem da citate iz literature ne treba stalno navoditi. Svatko tko prati ovaj topic bi trebao suvereno baratati osnovnim pojmovima TA, pa tako i pojmom ciklus.
P.S. Premda, što se tiče time frameova, u Elliottovom ciklusu jest "primarno" pratiti i proporcije vremenskih zona.
[/quote]
S obzirom da sam pregledao vase prosle postove i vidio da niste sitan provokator da odgovorim malo detaljnije.
S obzirom na onakvo uopceno pitanje tesko je dati jednostavan odgovor jer je cjelokupna analiza zasnovana na odredjenim pretpostavkama i svaki val ima svoje objasnjenje. Odgovor bi ustvari trebao biti cjelokupna analiza. Pitajte malo konkretnije sta vas zanima ako ste uocili kakve nepravilnosti pa mozemo vidjeti da li je u skladu sa EWT.
[/quote]
MMM, 3 val ne smije biti NAJKRACI,
[/quote]
"Lesson 4: Motive Waves
….
Elliott further discovered that in price terms, wave 3 is often the longest and never the shortest among the three actionary waves (1, 3 and 5) of a motive wave. As long as wave 3 undergoes a greater percentage movement than either wave 1 or 5, this rule is satisfied. It almost always holds on an arithmetic basis as well. There are two types of motive waves: impulses and diagonal triangles."
zamolili ste me, u privatnoj poruci, za pojašnjenje izjave
pa evo samo ukratko:
mmm tvrdi: …3. val ne mora biti najduži… što je točno
jer Elliot tvrdi: …3. val je najčešće najduži…
konsekventno: ono što je najčešće znači da ne mora biti uvijek, dakle, mmm je u pravu
Abu Ali tvrdi: …3. val ne smije biti najkraći…što je točno
jer Elliot tvrdi: …3. val nije nikad najkraći…
inače: očito je da Elliot navodi 2 karakteristična obilježja 3. vala
zbrkali ste se jer ste komentirali svaki po jedno, a isključujući postojanje ovog drugog obilježja
što je najčešći rizik parcijalnog doživljaja jedne konstatacije
zato i jeste skoro u pravu
molim komentare na priloženu projekciju kretanja s&p 500
evo kombinirana ewt i standardna TA,cjenovni kanal i prebrojavanje valova unutar kanala,po ovome dno petog vala je jako nisko.