….. dan
…ribar …
– Inflacija je povećanje količine novca u opticaju … , znači više novaca , a ista količina
roba (i usluga) na tržištu … , a to dovodi do povećanja cijena istih .
– Danas nije problem u nadzoru NB kako nebi "štampala lovu" jer toga nema , već je problem
u fiktivnom novcu (bezgotovinsko plaćanje) …. , kašnjenje u platnom prometu kod kartičnog
poslovanja …..itd
– Postoji i "stimulativna inflacija" , ali ona je na "poželjnom nivou" 1-2% …
-Evo …. , možda će netko bolje objasniti (točnije [smiley]) , jer sam ja ekonomiju učio
od Tironija , a taj je sigurno već umro …..
…M-99…
– Prijedlog je disperzija TA po pojedinim forumima za određene dionice ….
…ovako je previše podataka i dobiva se neki kvazi rezultat , koji je kao Crobex , ali
ne koristi za "trejd" …. (a to nas zanima…navodno )
-Nešto se radi za ATPL , ali ja sam "unutra" i nije to baš koristilo jer se opet izvlači
kao posljedica Crobexa , a to je samo djelomično točno ….
-Iako iz aviona grafovi ATPL i Crobexa zaista sliče …. [smiley]
– .Dr M Wagner
[
imam samo jednu primjedbu na tvoj graf………..a to je slijedeće………previše su uska razdoblja……… da to razvučeš na malo veće prostor vidio bi da nema baš rezona da padnemo ispod 3.500 ( u ovom trenutku ) a ni inače
ovako gledajući tu strminu grafa izgleda da smo u nebeskim visinama i dovodi ulagače u nedoumicu glede kretanja vrijednosti crobexa i njegovih sastavnica
ako računamo za neku konstantu rasta burze od 12% godišnje ( kroz deset godišnji prosjek ) onda je očigledno da je sad odlično vrijeme za akumulaciju dionica poput, atpl, adrs, dlkv, ernt, ht, hdel, ingr, igh, jdpl, jnaf, zaba, thnk, tisk, viro, tnpl, i ostalih …….
moji favoriti po potencijalnom prinosu u iduće dvije godine su hdel, thnk, igh, dlkv, atpl, ingr, zaba i jnaf
[/quote]
Iz kojeg razloga vjeruješ u građevinare? (izuzetak DLKV)
G
Znači ovaj tjedan, možda već u ponedjeljak, ćemo znati idemo li gore ili ipak na 3500 ili na 3200.
[
imam samo jednu primjedbu na tvoj graf………..a to je slijedeće………previše su uska razdoblja……… da to razvučeš na malo veće prostor vidio bi da nema baš rezona da padnemo ispod 3.500 ( u ovom trenutku ) a ni inače
ovako gledajući tu strminu grafa izgleda da smo u nebeskim visinama i dovodi ulagače u nedoumicu glede kretanja vrijednosti crobexa i njegovih sastavnica
ako računamo za neku konstantu rasta burze od 12% godišnje ( kroz deset godišnji prosjek ) onda je očigledno da je sad odlično vrijeme za akumulaciju dionica poput, atpl, adrs, dlkv, ernt, ht, hdel, ingr, igh, jdpl, jnaf, zaba, thnk, tisk, viro, tnpl, i ostalih …….
moji favoriti po potencijalnom prinosu u iduće dvije godine su hdel, thnk, igh, dlkv, atpl, ingr, zaba i jnaf
Iz kojeg razloga vjeruješ u građevinare? (izuzetak DLKV)
[/quote]
Zašto je DLKV iznimka? Moglo bi biti i obrnuto.
G
Za gospodina Vlada.
– pratim sve što pišete,
– znam kako Vas zbog jedne točke ili zareza nisu zaposlili u jednom fondu.
– ali nikako mi nije jasno zašto se trudite biti nečiji radnik.
– zašto nekome za sitan novac zarađivati velike novce.
– evo, ja Vam nudim posao fond menagera.
– fond u kojem ćete i Vi biti jedan od vlasnika.
– zašto ne bi sami izgradili svoj posao.
– znam, biti će puno poteškoća,
– ali gdje ih nema.
– ali tu je i ovaj forum.
– vjerujte mi pomoć će nam stizati s svih strana.
Pozdrav !
mali dodatak.
– za sve oni koji žele znati više,
– pročitajte puno mojih komentara na temi Best Buy.
– isto bih molila sve komentare napišite na temi Best Buy.
– ipak je ovo jedna druga tema,
– isto bih molila moderatore da ne miču ovaj post s ove teme.
– Ivana uvijek ima čudne ideje, pa prosudite sami jesu li dovoljno lude.
– puno ideja i propadne.
– ali ipak ideje pokreću ovaj svijet.
– I love this game.
Pozdrav !
@pjero: Iz kojeg razloga vjeruješ u građevinare? (izuzetak DLKV)
na temelju ……….. podcjenjenosti na ovim razinama + poboljšanja rezultata poslovanja + FA + TA + psihologije burze + ulazak u eu + iskustva u investiranju
Pozdrav zajednici od novog člana.
Imao sam neke koristi od nekih članova. Recimo od malog mikule, kad je procjenio kretanje S&P-a do 1280. Uložio ja nešto novca u fondove koji investiraju u USA i EU, izvukao lovu kad je S&P došao do 1280 – i dobro prošao. Hvala.
Vidim da se i zajednica mijenja – evoluira. Evo Ivana7, i on (nije greška, ne fali a) je javno zatražio od Vlad1111 da mu se pridruži. Razno-razni mikimakiji postali opet Baron.
Čak i Crobex pokazuje neke nove znakove evolucije – počeo se kretati sve linearnije, u sve užem rasponu. Vlad bi rekao formira se klin ili trokut. A iza toga – zna se!
Samo se DJI, S&P, FTSE drže konzervativnih putanja kretanja.
A ja, kad budem imapo nešto pametno kazati – eto mene.
A Vama, sutra sretno i berićetno!
Za gospodina Vlada.
– pratim sve što pišete,
– ali gdje ih nema.
Pozdrav !
[/quote]
Moram reci da u fondovima rade ljudi koji nemaju previse znanja (znam neke koji rade u vecim fondovima (fondovima banaka). Vlad ima odredjeno znanje a to je prepreka jer znati treba samo deklarativno tj imati papirologiju koja govori za sebe (diplome, certifikati, prosjek ocjena, iskustvo itd.) To je pravi temelj za dobivanje pravog posla. Otvoriti fond sada i nije bas neka poslovna odluka.
ok,dobro, poggriješio si u pisaniji. ali, da ivana7 ima đeksona? [shocked]
ivan(a), očituj se!
– a što ću se očitati.
– mogu jedino ponuditi jednu veliku okladu.
– ali moramo se pomiriti i s time kako na ovaj forum dolaze i psihički bolesne osobe.
– nego ja sam ti ponudila neki posao.
– a bez tebe sigurno nikada ne bih ušla u taj posao.
– onda kakav je odgovor.
Pozdrav !
[/quote]
vidim da si pogledom ispratila moje piskaranje o aureusu…
da, zamalo postah njihov GFM (gl.fo.man.).
ponuda?
razmišljao sam ja o pokretanju fonda s par kompanjona.
no, činio mi se ugodnijim i manje rizičnim posao gfm-a tuđeg fonda uz nagrađivanje prema uspješnosti fonda. več u prvoj godini obećavano je npr. par milja u slučaju da fond bude među 3 najuspješnija.
trenutačno ne mislim o obliku angažmana sličnom ponuđenom.
uzimao bi mi previše vremena, a uključivao bi i značajnu dozu neizvjesnosti i rizika, pogotvo u usporedbi s poslom koji obavljam.
no, nikad ne reci nikad.
ad hoc odgovor koji put i ne bude konačan…
Za gospodina Vlada.
– pratim sve što pišete,
– ali gdje ih nema.
Pozdrav !
[/quote]
Moram reci da u fondovima rade ljudi koji nemaju previse znanja (znam neke koji rade u vecim fondovima (fondovima banaka). Vlad ima odredjeno znanje a to je prepreka jer znati treba samo deklarativno tj imati papirologiju koja govori za sebe (diplome, certifikati, prosjek ocjena, iskustvo itd.) To je pravi temelj za dobivanje pravog posla. Otvoriti fond sada i nije bas neka poslovna odluka.
[/quote]
imam diploma i suviše…
a pokupio sam sve moguće rektorove nagr. …