Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

umjesto vlad.a
jos uvijek se nalazimo unutar kanala prema dole
Vlad..vidi pm

>jos uvijek se nalazimo unutar kanala prema dole ?

Znaci treba se prodat? ili
[/quote]
Prijatelju
ja nikome necu rec da kupi ili proda…..to mora svatko odluciti za sebe..
ak te interesira kaj ja ocekujem…odgovor je daljnji pad……
dali netko treba prodat…..NE…ak je kupil i sad je u gubitku…nestisce ga margin…ja nebi prodao.
nisi izgubil dok nisi prodal…a do kraja godine ce se vecina povratiti ak ne i zaraditi
sobzirom da su jucer ameri rasli …europa rasla , a mi smo kilavi….danas europa crvenila , futuresi crvene…ameri crvene…mi cemo pretpostavljam opet kilaviti ..
ak nis drugo vani day traderi mogu zaraditi….ima prometa ima i uspona i padova…
pogle drys jucer i danas….za njih raj…
Nadam se da si zadovoljan sa odgovorom.
slobodno se ukljuci u raspravu…..
bilo bi dobro za promjenu malo debatirat o stvarima koje se direktno ticu ovog foruma…a ne ko ima vise fanova i kojekakvih bedastoca!
Pozdrav

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Nemojte kolega krpa biti tako grubi prema Cromanu.
Iz njegovih prognoza dalo se izvući dosta, samo je trebalo znati kako.
Pošto vidim da nitko ne zna kako, odat ću vam tajnu.
Ja sam uzeo kao pravilo da je Croman uvijek u krivu,i sukladno tome sam ulagao i mogu vam reći da to stvarno funkcionira.
Evo već sam u plusu 25% od kad pratim njegove prognoze.
[thumbsup]

uvaženi kolega savarakatinis, ja uopće ne pratim pisanje kolege kromana i ide mi još bolje nego vama koji činite sve što on ne preporuča
žao mi je samo što nisam znao za vašu metodu da je kombiniram sa svojom dcm metodom, vjerujem da bi rezultati bili još bolji [thumbsup]

ps: molim kolegu koji tvrdi da ćemo na 3.200, da nam kaže u kojem vrmenskom roku će se to dogoditi ( da se znamo pripremiti )

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Pozdrav ekipi!
Migu posebno![thumbsup]
Moram priznati da ste mi zanimljivi sa svojim prognozama.
To je dobra stvar kod TA. Može se na mali milijun načina tumačiti. Ako pogriješiš sa jednom metodom grizeš se što nisi koristio drugu koja je dala bolji rezultat. I uvijek u rukavu imaš metodu kojom možeš predvidjeti kretanje cijene.[smiley]
Kao onaj koji se hvalio da ima dvoje djece koji uvijek pogode kakvo će biti vrijeme. Jedno uvijek govori da će kiša, a drugi da neće. I uvijek jedan pogodi.
Ja? Ja moram priznati da sam u nedoumici glede prognoze. Priča sa INA-om je unijela poremećaj u ovo naše medvjeđe doba i priča o njoj će određivati daljnji tijek kretanja našeg tržišta.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Ja bi bas volio i molio Cromana i Vlada da prokomentiraju INU kao jedinu dionicu koja se oduprla ovoj korekciji, HVALA!

Po mom vrlo slabom znanju ona je u up trendu i trebala bi gore( vrlo moguce i da grijesim).

Mozda i Cromana sutra nagovorimo da nam da analizu.

Zar još uvijek vjeruješ da ćeš dobiti cromanov odgovor?
Za njegovu analizu još ima vremena. Shvatio je da mu bolje ide kada svoje prognoze objavi nakon barem mjesec dana.

Moje viđenje ine slično je tvome. Prije desetak dana sam to i napisao i još stojim pri tome…

Vaš link

[/quote]

Surla je dobio puno mojih odgovora…on to zna vrlo dobro

Ina ce ic visoko da…ali sve ne ide ravno neke puta ima i zik-zak…i sve ima svoje vrijeme

Ali pitanja koja sam ja postavio…njih ne zele odgovoriti oni kojima su pitanja postavljena…ali
nisam se nadao nista drugo

* ali bit ce u buducnosti jos par dobrih padova..i zelit cete da Croman odgovori…a Vladov sistem vam nece pomoc
[bye]

vidimo se sutra
[/quote]
Ja sam na burzi od 06.12.2006. , a to je prekratko da bi komentirao bilo koga , a pogotovo u negativnom kontekstu. Kao sljepac u ovom padu imao sam pomoc od Cromana.
Mislim da mije spasio vise od 100 000kn.
Ne zelim raditi nikome rekalamu , volim pogledat i poslusati Vlada i da dalje ne nabrajam ima vas jos 5-6 koji stvarno se trudite pomoci bez obzira na kolicinu iskustva i znanja.
Meni u cujelosti ova tema dosta pomaze i zato bih zelio da se manje provocora ,a vise
KONSTRUKTIVNO PISE!!!

A ako ću se igrati sa TA onda "vidim" da se pravo lijepo formira klin za okinuti prema dolje. [proud]Vaš link

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

i ja kontam da cemo dole ali za koju godinu [lol]

ne mari za male stvari i ostat ce male

Ja bi bas volio i molio Cromana i Vlada da prokomentiraju INU kao jedinu dionicu koja se oduprla ovoj korekciji, HVALA!

Po mom vrlo slabom znanju ona je u up trendu i trebala bi gore( vrlo moguce i da grijesim).

Mozda i Cromana sutra nagovorimo da nam da analizu.

Zar još uvijek vjeruješ da ćeš dobiti cromanov odgovor?
Za njegovu analizu još ima vremena. Shvatio je da mu bolje ide kada svoje prognoze objavi nakon barem mjesec dana.

Moje viđenje ine slično je tvome. Prije desetak dana sam to i napisao i još stojim pri tome…

Vaš link

[/quote]
Takvo i ja imam vidjenje , logicno jak otpor 2900 "PAJDO" izvjesce oko sredine osmog mjeseca , ponuda MOL-a i daj boze kontra onuda OMW-a. Drugi val rasta.
Tako to gleda neko tko nema blage veze o tehnickoj analizi:-)

……. večer

– Dosta ovisi o INI (trenutno) , ali nisam baš uvjeren u neki veliki pad …..(3200 mi ne
izgleda vjerojatno ….. bar sada )

– Postoje dvije mogućnosti ….. , prva lošija (po mom mišljenju izglednija) je da MOL stavi
ponudu na cca. 2700 (ili manje ako je moguće) uz tvrdnju kako je ovo špekulativna cijena …..

– Druga mogućnost je neka bolja cijena , 3xxx ali to mi ne liči na njih …. [smiley]

– Povoljna je vijest kako OMV nije "istrčao" , jer bi u protivnom ta "protuponuda" mogla
biti stvar dogovora između njih ……. ovako mi izgleda sve još otvoreno ….

– Ako bude ono prvo , to neće naići na aplauz u RH , a to znači kako će se onda ponovo
početi navijati (u krugovima politike) za famoznu "zamjenu" ….

– Nije nama (vama , ja sam prodao) toliko interesantan OMV , mislim kako je mogućnost
da oni pored MOL-a kupe , jako mala …… , njima trebaju i mali i fondovi i država ….. , a
to mi liči na SF …..
– Potrošili bi više , nego da "dokupe" MOL ……. [smiley]

– Interesantni su neki "treći" koji bi mogli "osvanuti" ako se stvari malo smire ….. [smiley]

. . Dr M Wagner

….autor je prodao dionice INE , kupiti će ih ponovo na 2000 ….za cca mjesec-dva [smiley]

i ja kontam da cemo dole ali za koju godinu [lol]

Da?
Ja računam da ćemo za koji mjesec ispod 3000.
Da nije INA-e, gdje bi nam bio kraj? [lol]

Evo malo analize analiza

O.P.: "opr" iskoristio sam Vas graf za saranje (nadam se da se ne ljutite)

U prilogu je graf sa malo TA sarotina.
Za pojasnjenje: crveno – fibo granice u rastucem trendu. plavo fibo granice u padajucem trendu.
svijetlo plavo – nesto bezveze
Kroz ovu drljotinu pokusavam odgovoriti na vise prethodno postavljenih pitanja u postovima (naravno trazim odgovor i na svoja…)

Ovako ja vidim smjer kuda plovi nas brod.
Mislim da se crobex mora utjerati u smjer dugorocno rastuceg trenda ( visegodisnjeg ).
Uz anomaliju koja se dogodila prosle godine (enorman rast) pitanje je bilo vremena i nacina da se ponovo uspostavi ”ravnoteza zlocina” pa da zivot opet krene normalnim tokom. Trenutno pretpostavljam da je dobro vrijeme za kupnju dionica i da u slijedecih cca mjesec dana ne ce biti znatnijih oscilacija cijena. Drugim rijecima oscilacije ce biti takve da ce se na pojedinima moci zaraditi nesto kikirikija trejdanjem (tesko je reci day…), ali to ce ovisiti u prvom redu o spretnosti svakog ko se hvata te vrste kladionice.
Tu bi od koristi bilo posjedovati neki od tzv. ekspertnih sustava (”neuronske…” …sto vec) pa bi se uz pomoc njih mogle s vecom vjerojatnosti odrediti dnevne oscilacije i smjerovi kretanja cijena. Naime to su odlicni alati, npr. za kratkorocne prognoze vremena i sl., samo sto ukljucuju pored povjesnih podataka i sve alate (signale) TA. Buduci da vecina nema tu igracku, za prvu ruku posluzit ce i TA vulgaris da nam odredi smjernice.

Sretno!
(bez panike i bez nasilja)

Evo da se ponovo bacim na moju miljenicu ATPL [cool]

Po MACD još nema naznaka preokreta trenda koji je krenuo prema gore. Gledajući dnevne oscilacije u cijenama, već 9 trgovinskih dana nije bila dnevna razlika u cijeni preko 76kn. A kod ove dionice nije rijetko i preko 200kn. Tako mirnog razdoblja nije bilo još od početka 7 mjeseca prošle godine. Mislim da uskoro slijedi jedan lijep i volatilan dan za spretne i strpljive daytradere, sa dobro upecanom razlikom od 100-150kn se da fino zaraditi.

O.P.: "opr" iskoristio sam Vas graf za saranje (nadam se da se ne ljutite)

Nemam ništa protiv. I sam sam ga "posudio" od rast-a. Vidim da se svi trude dokazati predstojeći dugoročno rastući trend. Ja u njega nisam uvjeren. Zasad.
INA je najveća nepoznanica.
Iako neki makroekonomski pokazatelji u Hrvatskoj su pozitivni ne znači da će se trend promijeniti. Isto tako ima mnogo problema gurnutih pod tepih koji mogu "eksplodirati" svaki čas.
Medvjeđe doba je takvo. Ono traje zbog sentimenta ulagača. Ali ne MIG-a ili moje malenkosti, nego šire populacije koja ne pokušava zarađivati surfajući na valovima.
Pri tome mislim na udjelničare.Oni udjelničari koji su ušli prošle godine ili prije i koji još uvijek drže novce u fondovima jer su im fond menadžeri rekli da su dionice dugoročno ulaganje gube živce i svakodnevno izvlače novce. Oni ne gledaju svaki dan Crobex nego kad s vremena na vrijeme pogledaju financijsko stanje psuju sve po spisku i više ne vjeruju pričama o oporavku, pa na kraju izvlače novce i proklinju dan su se polakomili za brzom zaradom. Zahvaljujući njima se Crobex stalno polagano spušta uz špekulativne valove optimizma i pesimizma.
Meni su jedini pravi sentiment indikator HANFA-ina izvješća o stanju fondovske industrije. Kad se to stabilizira, tek tada se može pričati o oporavku.

New Report

Close