Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas smo zavrsili na vrhu cijenovnog kanala,dali cemo se odbiti ili probiti vidjet cemo sutra.Bojim se ovog prvog

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

pa nećeš valja mene kriviti za svoje promašaje??……………zašto se ne ugledaš u ivanu………..ona ne zna što su to promašaji ( osim ovog zadnjeg sa Inom ) [lol]

– nije lijepo lagati.
Pozdrav !

Evo malo za odmak od Crobija jedan graf ATPL.
Nisam ekspert za tehničku analizu ali čini mi se da bi ovo mogao biti dobar znak.

Radi igranja sa Crobexom sam napravio excel tablicu da mogu eksperimentirati sa raznim cijenama dionica i vidjeti kako bi one utjecale na sam indeks.
Primjerice INA na 2300kn bi spustila Crobex sa 3637 na 3471, manje od 200 bodova, dakle ne na 3200 kao što sam znao pročitati već više puta na raznim forumima, pa čak mislim i u nekim člancima.

Evo da se nađe ako nekome zatreba.

Optimizam se osjeća u zraku. Danas se smireno sakupljalo, bez puno euforije. To je odlično. Stižu FI, preuzmanje INE, HT ćekamo dobre vijesti, prekinut je pozitivan trend na nafti…

Prognoza je sunčana.

Da, nije lijepo lagati, Ivana još nije pogriješila!

Da li je itko upoznat sa Ichimoku Kinko Hyo metodom?
Baš sam nedavno naletio na to i djeluje… pomalo složeno na prvi pogled. U stvari zaboli glava kad čovjek to prvi puta pogleda [shocked]

No istovremeno djeluje i zanimljivo. [thumbsup]

Evo primjera na ATPL.
Po onome osnovnom što sam pohvatao ispada sljedeće:

– Tenkan-sen (plava linija) je još ispod Kijun-sena (crvene linije) što bi značilo medvjeđu zonu.

– Posljednji signal je bio sell signal (presjecanje Tenkan i Kijun linija – crvene i plave u ovom slučaju), u tom trenutku je cijena bila iznad Kumo zone (ispunjenog područja između Senkou linija) što znači da je to slab signal. Da je tada cijena dionice bila ispod Kumo zone onda bi to bio jak sell signal. Ili osrednji da se trgovalo unutar Kumo zone.

– Cijena trgovanja je pala ispod Kumo zone što bi značilo da smo u padajućem trendu.

Kumo zonu bi se trebalo moći koristiti i za utvrđivanje support i resistance razina.

Eto, moje znanje o toj metodi ovdje završava, ako ga netko može proširiti bio bih zahvalan.

Radi igranja sa Crobexom sam napravio excel tablicu da mogu eksperimentirati sa raznim cijenama dionica i vidjeti kako bi one utjecale na sam indeks.
Primjerice INA na 2300kn bi spustila Crobex sa 3637 na 3471, manje od 200 bodova, dakle ne na 3200 kao što sam znao pročitati već više puta na raznim forumima, pa čak mislim i u nekim člancima.

Evo da se nađe ako nekome zatreba.

Rocky
Prvo pohvale za tablicu.Dao si si truda svaka čast.
Jedino mislim da si pogriješio oko ULPL
Neda mi se sada tražiti pa možda nisam ni ja u pravu ,
ali mislim da ulpl nakon dokapa ima oko 480000 dionica
Pozdrav

sijem žito raste grahorica

[/u]Mislim da se nisam zabunio, na ZSE u Crobexu piše 300.000 dionica ULPL, a kod zadnje revizije od 24.3.2008. ne piše ništa da su povećavali broj dionica ULPL.

Piše samo ovo:

"Uvjete za ostanak u CROBEX©-u nisu zadovoljile slijedeće dionice, te se isključuju iz indeksa:
• Arenaturist d.d. (nisu zadovoljili uvjet minimalnog broja dana trgovanja);
• AD plastik d.d., Badel 1862 d.d. i Riviera Poreč d.d. (nisu zadovoljili uvjet minimalnog prometa).
Uvjete za uključenje u CROBEX© zadovoljile su dionice Ledo d.d. i Luka Ploče d.d."

Dobro neznam za to .Vjerujem da si u pravu.Možda još nije prošlo
Ali IGH sigurno nije dobro.Na zse piše 158580 kom.(nije pametovanje samo ukazujem na eventualne pogreške)

sijem žito raste grahorica

U Crobex ne ulazi ukupan broj dionica neke firme već samo dio.

Ovdje imaš napisan broj komada za svaku dionicu u sastavu Crobexa:

Vaš link

Da li je itko upoznat sa Ichimoku Kinko Hyo metodom?

uh, ovo je jedan od najboljih postova u zadnje vrijeme.
mislim … dobar je po sadržaju, a istovremeno sam se i fino nasmijao. [lol]
svaka čast!

(ATPL u kiselo-slatkom umaku hihihi)

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

New Report

Close