štoviše,
vrlo je vjerovatno da bi pri nekakvom uzletu grobija (prije ili kasnije) upravo neckline, uz fibo i grafičke otopre) predstavljao dodatnu liniju otpora…
jer, ako bi prešli neckline, obrnuti H&S vodio bi nas na ca 5100 kuna.
mislim da:
a) to nije fundamentalno realno,
b) za to nema makrouvjeta (svijet, optimizam,keš).
1.otkad tehnicar gleda fundamentalne uvjete [tongue]
2.nije fundamentalno opravdano ni da smo na ovoj razini,a kamoli na 3200 [wink]
3.ina..pare..lova..cash..perje..penezi.. [smiley]
štoviše,
vrlo je vjerovatno da bi pri nekakvom uzletu grobija (prije ili kasnije) upravo neckline, uz fibo i grafičke otopre) predstavljao dodatnu liniju otpora…
mislim da:
1.otkad tehnicar gleda fundamentalne uvjete [tongue]2.nije fundamentalno opravdano ni da smo na ovoj razini,a kamoli na 3200 [wink]
[/quote]
ovaj tehničar (hehe…) uvijek gleda fundamente i prestao se prije pola godine igrati s dobrim, ali preskupim (fund. precjenjenim) dionicama…
viđe li ti moga avića??
fa + ta morgana…
štoviše,
mislim da:
1.otkad tehnicar gleda fundamentalne uvjete [tongue]
2.nije fundamentalno opravdano ni da smo na ovoj razini,a kamoli na 3200 [wink]
[/quote]
a i na ovoj razini ima jako precjenjenih dionica.
čak i onih vrlo likvidnih.
problem grobija je u tome što je tijekom zadnje 2 godine više puta mijenjao i sastav i postotno učešće pojedinih dionica…
zato su kod njegove TA greške izglednije nego kod analize "stabilnijih" i dugovječnijih svjetskih indeksa.
Ovo apsolutno stoji. Kaj se tiče obrnutog h&s i to da bi doseg preko 5000 bio nerealan (osobito zbog situacije vani) mislim da je isto tako nerealna i ova prognoza o 3200 iz istih ili sličnih razloga. IMHO
a i na ovoj razini ima jako precjenjenih dionica.
čak i onih vrlo likvidnih.
jel ti to meni? za moju (i tvoju) miljenicu?
[angry]
i na 5400 je bilo potcijenjenih dionica, pa?
ali recimo da se slazem, da ima, ali isto tako je vecina brutalno potcijenjena!! nadam se da to ne racunas po onoj formuli p/e*p/b>20
jer po tome firme koje daju konzalting ili koje opcenito prodaju know-how i imaju mali book ce uvijek biti precijenjene, sto se ja ne mogu sloziti.
po meni, bas takve firme, koje sa malom imovinom npr p/b =5 ostvaruju dobar profit su p/e=10 su VRHUNSKE!
nadalje, mi nemamo brandove uracunate u imovinu, zaduzenost isto tako treba gledat itd..
duga prica, ali ne za ovu temu..
drzimo se TA [smiley]
jel ti to meni? za moju (i tvoju) miljenicu?
[angry]
i na 5400 je bilo potcijenjenih dionica, pa?
ali recimo da se slazem, da ima, ali isto tako je vecina brutalno potcijenjena!! nadam se da to ne racunas po onoj formuli p/e*p/b>20
jer po tome firme koje daju konzalting ili koje opcenito prodaju know-how i imaju mali book ce uvijek biti precijenjene, sto se ja ne mogu sloziti.
po meni, bas takve firme, koje sa malom imovinom npr p/b =5 ostvaruju dobar profit su p/e=10 su VRHUNSKE!
nadalje, mi nemamo brandove uracunate u imovinu, zaduzenost isto tako treba gledat itd..
duga prica, ali ne za ovu temu..
drzimo se TA [smiley]
[/quote]
kako gledam?
1. snaga bilance (KI/KO,KI-Z/KO, G/A) i cash-flowa iz poslovnih aktivnosti
2. dobit i prodaja posljednje 2-3 godine
3. projekcije dobiti i prodaje za narednih godinu dana (ako je moguće i za više godina unaprijed)
4. analiza sektora (svijet)
5. p/b, p/s,p/b, 7xEBITDA/s, p/e x p/b, ev/s- sve za sektor (svijet)
6. TA
pomoću rezultata dobivenih analizom opisanom u točkama 1-5 biram dionice;
isključivo po TA biram vrijeme ulaska/izlaska iz njih.
ma vidio sam da si negdje napisao samo p/e*p/b=20, pa sam se zacudio. ne sjecam se tocno di..
ne sumnjam u tvoje znanje.
[thumbsup]
ja ovdje vidim samo formiranje obrnutog H&S [smiley]
[/quote]
Vi mig vidite formiranje obrnutog h&s već jedno mjesec dana.
Pa dokle više?
[/quote]
a to je kao puno????
[shocked] [shocked] [shocked]
da ista znas o TA ne bi lanuo ovakvu glupost!! [lol] [lol] [lol]
buduci da znam da ne znas (iako mi nije jasno zasto se onda guras tamo i jos pokusavas pametovati drugima) reci cu ti da se neki paterni i vise formiraju godinu dana , okruglo dno, npr.
H&S na crobexu od 5.mj 2007. do 1.mj.2008. itd..
ulozi u znanje i ispeci pa reci, zivio! [thumbsup]
[/quote]
Vlad ti je odgovorio umjesto mene.
Ti vidiš nešto što ne postoji.
A mi pričamo o nečemu što je već realizirano uz sve potrebne uvjete.
[/quote]
nemoj se blamirati vise, molim te!!!
ne razumijes o cemu pricas, nemas dovoljno znanja, znanje ti je negdje izmedju Iveka i barona.
1. sta cemo s volumenima?kako to nisi prijemetio, ako uopce znas sta je H&s?
2. jel znas sta znaci anticipirati nesto?nije to moja zelja, ovdje je 85% patterna formirano!
3.jesi li ikad procitao neku knjigu, ili se na drugi nacin educirao o TA?
znanje o oscilatorima ti je takodjer slabo, sjecam se da si ERNT prognozirao daljnji pad ispod 2000kn, kad za to nije bilo nikakve osnove.
[/quote]
Ja znam samo da ti samo znaš vikati i vrijeđati.
Od tebe se pametno ništa ne može čuti.
Sve tvoje prognoze su uvijek krive, a onaj koji je kupovao po tvojim preporukama je u debelom minusu.Po mojim nitko nije u minusu.
A ti i dalje tvrdi kako ja ne znam a ti znaš.
Kad sam za ERNTrekao da očekujem daljnji pad, tako je i bilo i pao je ispod 2000.
A ti tupi i dalje
pa nećeš valja mene kriviti za svoje promašaje??……………zašto se ne ugledaš u ivanu………..ona ne zna što su to promašaji ( osim ovog zadnjeg sa Inom ) [lol]
neću, jer mi nisi žena [tongue]
moja žena za svoje promašaje uvik okrivi mene! [lol]
po mojim preporukama nitko nije kupovao, jer ih ja niti ne dajem, a ti si vrlo bucno predlagao rasprodaju pretprosli tjedan jer dolaze izvjesca u americi, ona su bila i prosla, desilo se znacajno nije nista, dok si ti predvidjao smak svijeta!
valjda se sjecas svojih "preporuka" koje su ponosno visile u tvom potpisu:"nominala nam ne gine", "idemo dolje" i "reži i bježi"
u ovoj prepisci se vidi tvoje nepoznavanje osnova TA, sto te i dalje ne prijeci da pametujes.
ja ne tvrdim da ja znam, vec suprotno, ja znam jako malo, ali ti ne znas nista.
ako imas neki argument-krivo prepoznati patern, lose citan oscilator, pogresno tumacen volumen, rado cu nastaviti razmjenu misljenja s tobom, a iz ovih praznih prica, imputacija, okretanja cinjenica i ostalog cu se ipak povuci.
za mene si u istom košu sa Baronom!
lijepi pozdrav i ugodno popodne!
[smiley]