Kad bi mi još netko rekao gdje je tu analiza,
bio bih mu zahvalan.
A možda bi bilo i zanimljivo
[/quote]
http://www.signali.biz/SignalsGain.aspx
analiza ina je …skoro na dnu…
za koje dionice zelite simulaciju?
[/quote]
ja bi ako može HDEL i LEDO…od 1.1. do danas….hvala.
[/quote]
HDEL-R-A
ovako odoka sa grafa: neuralne mreze faktor ulozeno/dobiveno = 1,4
buy/hold ulozeno/dobiveno =0,4
Over Buy/hold: 1400/400=3.5 tj. 350%!!
U racun ulaska ili izlaska sa trzista je uzeta OPEN cijena na dan projekcije.
No oprez, sto je dionica manje likvidna, to je veci spread ponude i potraznje. zato postoji problem ako vam je stop loss odredjen na -1.5 %, a vi je ponekad ne mozete prodati ni na -4%. opet s druge strane pad kod likvidnih dionica je puno veci (odnos s over buy hold je velik), pa je i rast puno veci, tj. tu je dobra prilika za zaradu kad se trziste vraca.
Razumna odluka po meni je trejdati na malo likvidnim dionicama VRLO oprezno pogotovo u ovo ljetno vrijeme.
LEDO analize zasad nema.
Kad bi mi još netko rekao gdje je tu analiza,
bio bih mu zahvalan.
A možda bi bilo i zanimljivo
[/quote]
http://www.signali.biz/SignalsGain.aspx
analiza ina je …skoro na dnu…
[/quote]
na navedenoj stranici su analize sa zakasnjenjem od 14 dana.
za koje dionice zelite simulaciju?
[/quote]
mislio sam isto na ATPL. bilo bi zgodno vidjeti rezultat trade vs buy and hold za jedno čisto bikovsko razdoblje, pa za neko pola-pola kao i za ono medvjeđe koje ste spostali ranije. ak nije problem.
(možemo na ti ovdje na forumu?)
[/quote]
ok, tunasalad, stavit cu racun. to bi stvarno moglo biti zanimljivo.
nista ne moze pobijediti trziste koje stalno raste.
moja pretpostavka je da ce odnos sa buy/hold biti manji.
no, nitko sretniji od svih nas kada bi trziste stalno raslo, tada ne treba biti previse pametan.
opet s druge strane pad kod likvidnih dionica je puno veci (odnos s over buy hold je velik), pa je i rast puno veci, tj. tu je dobra prilika za zaradu kad se trziste vraca.
mislio sam reci pad kod manje likvidnih dionica je puno veci.
sastavit cu neki pojednostavljeni tekst o ovoj tehnologiji kad stignem.
na navedenoj stranici su analize sa zakasnjenjem od 14 dana.
@signalbiz
Kakav je postotak vjerojatnosti kod analiza ucinjenih na signalbiz…jednostavno receno koliko je dobra ta metoda usporedujuci sa drugim metodama.
plus … dali se moze upotrebljavati za daytrading?
pozdrav
@signalbiz
Kakav je postotak vjerojatnosti kod analiza ucinjenih na signalbiz…jednostavno receno koliko je dobra ta metoda usporedujuci sa drugim metodama.
pozdrav
[/quote]
Odgovaram sam sebi posto vjerovatno necu dobiti odgovor na postavljena pitanja.
Ali dodam jos jedno za signalbiz: dali se uz signalbiz-metodu moglo videti danasnji rast napr…nasdaqa ?
Ci vediamo
@signalbiz
pozdrav
[/quote]
oko 65-75%. sa stop lossom i vise, ali to je ipak ispravljanje gresaka.
trenutno su u razvoju modeli koji idu i preko toga.
hrvatsko trziste je malo i postoji relativno malo podataka, a problem je i u tome sto se trziste naglo razvilo, tako da podaci prije godinu, dvije dana nemaju veze sa danasnjim stanjem.
trening neuralne mreze zahtijeva mnogo podataka, mnogo je jednostavnije u zemljama s godinama dobrih podataka.
neuralne mreze su izvrsne za daytrading, postoji mnogo vise tocaka.
evo forex neural networks daytraderi.
http://www.youtube.com/watch?v=hBEzkV33TVk
@signalbiz
pozdrav
Meni kod takvih alata, iako se u pravilu divim trudu onoga koji ga je modelirao i pisao, alarm za uzbunu zvoni kod osnovne činjenice. Ako netko ima tako moćan alat s kojim može raditi izvanredne prinose bez puno truda. Pa čemu onda dilati taj software za neke sitne pare? Prodat kuću, auto… u banku po kredit, lupit par milja na tržište i ajmo… za par godina kupiš vilu umjesto kuće, nabrijanog mercedesa umjesto auta, štogod si si još priželjkivao… a kusur pustiš da se vrti da imaš za mirovinu. Čemu se onda zahebavat sa maloprodajom softwarea???
My 2lp.
oko 65-75%. sa stop lossom i vise, ali to je ipak ispravljanje gresaka.
trenutno su u razvoju modeli koji idu i preko toga.
hrvatsko trziste je malo i postoji relativno malo podataka, a problem je i u tome sto se trziste naglo razvilo, tako da podaci prije godinu, dvije dana nemaju veze sa danasnjim stanjem.
trening neuralne mreze zahtijeva mnogo podataka, mnogo je jednostavnije u zemljama s godinama dobrih podataka.
neuralne mreze su izvrsne za daytrading, postoji mnogo vise tocaka.
evo forex neural networks daytraderi.
http://www.youtube.com/watch?v=hBEzkV33TVk
hvala na objasnjenju.
Ako je 65-75% nije lose.(stoploss nije relevantan..po mom misljenju)
Da je hrvatsko trziste malo i da ima relativno malo podataka se slazem.Ali posto sam ja zadnjih 4 mjeseca praktizirao analize(ewt) i HR-indexa i dionica mogu kazati da nema problema.
Mogu se ciniti i vrlo dobre daytrading analize za vecinu HR-dionica.
Slazem se sa Roosterom da je bolje zaradivati uz dobre analize nego se baviti prodajom software-tehnike i slicnim uslugama.
i na kraju sretno Signalbiz…nadam se da ce sve ici dobro i zelim uspjeh
Vlad. molim te da mi prokomentiras ovaj graf crobexa. dali je moguce da se formira trokut i dali je moguce da se sutra ili prekosutra odbijemo od donje linije ?
nacrtao sam plavim crtama kanal koji ide od pocetka godine i u kojemu se ocito nalazimo.
Hvala.
Vlad. molim te da mi prokomentiras ovaj graf crobexa. dali je moguce da se formira trokut i dali je moguce da se sutra ili prekosutra odbijemo od donje linije ?
nacrtao sam plavim crtama kanal koji ide od pocetka godine i u kojemu se ocito nalazimo.
Hvala.
ne treba ti Vlad….> Nasdaq + 2.47% ..za sada