Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I od mene stotka, a meni neka daju 1%,volim ih imati…Cilj mi je da prosjek bude 1%,hehehe…
Nego mislim da te ocjene nemaju bas nekoga smisla,imale bi kada bi se vidjelo tko je dao koliko,to onda ima smisla…i kolega ne se nervirati oko ocjena, ima jedna osoba 10 nickova i dijeli jedinice, samo ne kuzim koliko volje ima za to….
Sori na OT-u, pratim vas ali nemam nista za reci, jer sam tek na pocetku…
Pohvale svima na trudu i volji…
Ugodna vecer…

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Evo gospodo ja sam početnik u TA, ali htio bih ovim putem izrazit podršku svima koji se
trude i postaju ovdje grafove i analize. Nema potrebe da se živciraju kao kolega Viking na
idiote koji samo znaju pljuvati, a nisu u stanju iznijeti svoje analize ili bar neka suvisla
promišljanja. Vidljeli smo što je bilo ovih prošlih par dana? Tema je zamrla jer bez analiza
nema ni komentara, pa cak ni onih idiotskih.
Daklem pozivam cijenjene kolege koji znaju vise od nas početnika da nastave s trudom
jer evo ima i takvih kojima to može pomoći da brže napreduju u usvajanju ove plemenite
discipline!
Pozdrav kolegama i zahvala unaprijed!

Viking nemoj se ziviciratin, meni je cijeli ovaj sustav ocjenjivanja malo mutan
Ideja je dobra ali u praksi puna rupa
Mozda poslovni smisli nekakav bolji sistem, ali ovo nije razlog za odustati
Dobio sam poruku na PM zbog koje sad mislim kako je netko trebao postati liniju trenda jos jucer kako bi vecina bila svjesna rizika danasnjeg rasta
Ja nisam mislio kako cemo se vec danas odbiti ovako jako, mislio sam da ce biti u ponedjeljak, ali sam svejedno prodao sve s profitom
100 % u cashu trenutno

tko se boji amerike jos…tri za gros [rolleyes]

BEZ PANIKE, MOLIM

ina

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Ovo je najrealnija dugorocna analiza danas. Meni, medjutim, nije jasno tko ce jos biti na burzi kad se to odradi. Mislim da ce vise od pola OIF-ova letjeti s burze. Ali oni ionako vise nisu subjekti….
[/quote]

Postoji u ekonomiji jedna izreka, na kojoj su odškolovani gotovo svi ekonomisti. No free lunch! Ili ti u prenesenom značenju – sve ima svoju cijenu! Dakle, tamo negdje ranije sam pisao o odgovornosti dugoročnih investitora, osobito onih profesionalnih. Sad je jasno da svoju primarnu zadaću na tržištu nisu dobro odraditli. Tada (prije 15-20 dana) bila je zgodna prilika da se Crobex odvede tamo gdje treba i biti (kao i S&P i FTSE i drugi). To nije učinjeno, podleglo se kratkoročnim interesima – i kako to obično biva – sad je rješenje skuplje!

Postoje samo dvije mogućnosti:

1) Crobex će slijediti svjetske trendove, klizajući u uskom rasponu, oko gornje crte cjenovnog kanala, ili

2) će biti proširen cjenovni kanal. Naime, za realizaciju pristojnog 4. vala po Elliottu potrebno je najmanje 13-15 dana. (a Crobex pleše na 3-5 dana od granice) Za razliku bi trebalo proširiti kanal. Cijenu sam danas već spomenuo (barem 200 mil kn dnevno, uzastopno, nekoliko dana). Alternativa je povlačenje dijela kapitala s hrvatskog tržišta – kad ostali krenu u 4. val. Svaka za sebe alternativa, košta najmanje 1 mlrd kuna, i to na kratki rok.

Kako će biti, vidjet ćemo uskoro!

Pa zar je netko zaista mislio da ćemo probiti gornju liniju otpora?
Dok iz svijeta ne dođu vijesti o oporavku idemo dolje uz tu vrlo jaku liniju otpora od koje
smo se odbili sa današnjim danom 3 puta.
U ponedjeljak i utorak predviđam potop crobexa sa barem -3% na dan.

Daleko su ponedjeljak i utorak.Ukoliko INA i dalje bude donosila svjež novac kao ovih zadnjih dana
pada ne bi trebalo biti.Dapaće,lagani rast,jer ovaj euforični rast od četvrtka je izrežiran da bi se OIF
iskrcali na višim razinama i dočepali se gotovine radi isplata.A fondovi se uglavnom zelene ,a naročito
oni koji su izloženi hrvatskim dionicama kao PBZ-ovi.
Čak i u ponedjeljak minusi fondova neće biti veliki jer je prosjek trgovanja danas veći nego jućer,a kako se fondovi obračunavaju po srednjim cijenama čak i u ponedjeljak dionički fondovi če imati
daleko manji pad od pada Crobexa što može smirujuće djelovati na udjelničare fondova.

U četvrtak i petak Evropa je dobro tresnula.Vjerovatno bi i mi ,ali INA je napravila veliko olakšanje.
Ukoliko do ponedjeljka dođu neke pozitivne vijesti o INA-i možemo ići u lagani plus ,bez obzira na svijet.Ipak smo mi malo tržište na kojem je nezahvalno išta prognozirati,ali ne vjerujem u rasprodaju.Za sada margin krediti nisu u opasnosti ,a oni mogu biti glavni razlog naglog rušenja
tržišta.

Ako dođe do pada tek krajem iduće sedmice možemo očekivati značajniji pad pod uvjetom da i svjetski indeksi padaju.Hrvatsko tržište kapitala sa ovakvom INA_om može prebroditi ovu
krizu bez velikih potresa,utoliko prije jer za petnaestak do mjesec dana dolaze FI IH.Niz firmi
je dobro poslovalo,a naročito nosioci Crobexa.Ina će ostvariti veću dobit nego lani ,jer dižu
cijene prema porastu cijene nafte.Lani su to izbjegavali radi predizborne godine.HT izvrsno posluje.A što ako daju izvanrednu dividendu.Brodari nikada nisu bolje poslovali.A ovo što sam
nabrojio čini gotovo 50% vrijednosti Crobexa.
Banke nemaju otpisa imovine ,a zakonom spojenih posuda već su previše pale bez bitnih razloga,tako da ni tu ne možemo očekivati potop.

Građevinari mogu biti problmatični,ali ne svi .INGR,IGH,THNK već posluju sa značajnim profitima,te ni tu ne možemo očekivati pad.Dapaće.

Čitao sam vaš komantar od jučer kada ste jučerašnji rast svrstali u tipični bultrap i zahvaljujem
jer sam se tome i prilagodio.I pogodio.

mravak,
je li išta trejdaš na ipkk?

Pomalo se igram ,kratio sam na cca. 720 sad se lagano vračam,,,a šta mogu drugo kad sam pad tvrdoglavo dočekao sa prosiječnim ulazom oko 1200 ,sad se čupam i čekam da se korov pretvori u cvijeće [smiley]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

evo mikulamali i slikoviti kanal i kak smo danas vraceni u njega [cry]

znate sto pa necu vise nista stavljat niti komentirat uopce na ovom forumu, nista.Pun K mi je ovih jedinica a postan je samo cjenovni kanal,nek se javi ovdje javno ko je stavio jedan % i nek obrazlozi.ZBOGOM i cujem se samo na PM
[/quote]

Pa ne mogu vjerovati da to nekog dira pol posto.
Pa ja dobivam jedinice dok još pišem post.
A drugi dobivaju stotke dok su još moderirani.
Pa neće te valjda ova dječja igra izbaciti iz takta.

[thumbsup]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

znate sto pa necu vise nista stavljat niti komentirat uopce na ovom forumu, nista.Pun K mi je ovih jedinica a postan je samo cjenovni kanal,nek se javi ovdje javno ko je stavio jedan % i nek obrazlozi.ZBOGOM i cujem se samo na PM
[/quote]

Pa ne mogu vjerovati da to nekog dira pol posto.
Pa ja dobivam jedinice dok još pišem post.
A drugi dobivaju stotke dok su još moderirani.
Pa neće te valjda ova dječja igra izbaciti iz takta.

[thumbsup]
[/quote]

ma nece, malo popi…. pa vidim za kakve gluposti se nerviram [thumbsup].Ma najvise sam puko jer ama bas nikakvu analizu nisam stavio pa ajd evo ti 1 nemas pojma,nego je neko iz objesti dao 1%.Zbog cega to samo taj lik zna.bolje da nikad ni nisu stavili te ocjene

inace za ljubitelje svijeca,pa skoro sve dionice imaju velike crne oliti crvene svijece,fuj.Bas sam juce cacconeu pisao samo da ne bude tog scenarija i vid danas [angry]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

wiking…dobio si stoju.
ne zamaraj se tim brojevima.
kako reče tu netko…ideja je dobra,ali loše funkcionira.osobno me uopće ne dira što mi tko priljepi.zahvalan sam svima koji postaju neke grafove i analiziraju,iako to ne kažem.veličina čovjeka je u dijeljenju nečega s nekim.ti dijeliš s nama…
evo sad svima javna zahvala za analize i grafove…vlad,kerefek,ashrak,ententinis,krpa,abu ali,mig…ako sam nekog izostavio,sorry.

[/quote]

I od mene stoja. Ja sam bull po nahodjenju, ali i meni idu na zivce koji daju jedinice samo zato jer im necije misljenje ne odgovara. A za nekoliko ljudi na forumu stoja uvijek moze ici …
Ako je ista izvjesno, cjenovni kanal jest. Meni jedino nije jasno dokle crobi moze plesati po gornjoj granici i sto se treba dogoditi da je probije, pa krene gore. S druge strane, nerviraju me i ovi koji cim crobi malo klekne padaju u trans vicuci "gotovo je, pred nama je ambis". Koliko god bilo dobro (na neki nacin) sto koreliramo sa svjetskim burzama, s druge strane nedostatak stranog kapitala na ZSE smanjuje utjecaj svjetskih burzi na nasu.

nisam bob, ali dylan ...

[/quote]

I od mene stoja. Ja sam bull po nahodjenju, ali i meni idu na zivce koji daju jedinice samo zato jer im necije misljenje ne odgovara. A za nekoliko ljudi na forumu stoja uvijek moze ici …
Ako je ista izvjesno, cjenovni kanal jest. Meni jedino nije jasno dokle crobi moze plesati po gornjoj granici i sto se treba dogoditi da je probije, pa krene gore. S druge strane, nerviraju me i ovi koji cim crobi malo klekne padaju u trans vicuci "gotovo je, pred nama je ambis". Koliko god bilo dobro (na neki nacin) sto koreliramo sa svjetskim burzama, s druge strane nedostatak stranog kapitala na ZSE smanjuje utjecaj svjetskih burzi na nasu.
[/quote]

ja sam se sad nadao preokretu jer se dosta toga dobrog poklopilo dok nisu indijanci zaj……U srbiji vlada,mi ratificirali za nato,INA,tada je nafta pala na 135$,EU se zelenio do bola i onda oni prek bare se zmasakriraju i odu u debelo crveno,fuj

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

New Report

Close