Pa normalno, kada cijena nafte padne sve dionice idu gore, a INA dole. Pa zar nije rasla zbog porasta cijene nafte, a druge dionice su pale iz istog razloga?
[/quote]
porast cijene nafte je uzrokovao inflaciju (i rast kamata) to je ključni problem. nisam primjetio da bilo tko prognozira da bi pad cijena nafte mogao zaustaviti inflaciju – naravno ukoliko se nafta ne bi vratila na 80-90 dolara što je gotovo pa nemoguće.
naravno u našim uvijetima ostaje problem i pada likvidnosti.
visoka inflacija i niska likvidnost – to je pogubno za dionice.
[/quote]
Izgledalo je nemoguće da će Crpbex ići na 3200. A dovoljno je da nafta padne na 110. Super bi bilo.
Meni se cini da vjerojatnost veceg prinosa znacajno pada nakon 5-6%
[/quote]
Da, ali mi smo na granici od 6%, a sa probojem na EU tržište, nakon pristupanja u EU,razvoj nam je vrlo perspektiban, što u konačnici daje nade za veće prinose. [cool] [lol]
@ kerefek
a da naučite kolega nešto tipa ebit, ebitda ili neku od metoda pomoću koje možete sami zaključivat kakvo je uistinu poslovanje koje firme umjesto da gledate dobit u odnosu na dobit prije il štoveć?
Možemo mi tu analizirat kaj god hoćemo – prave stvari se odvijaju nama uvijek iza zatvorenih vrata. Dok mi tu drvimo potpore i otpore evo nama kanader trpa svoje: Vaš link 3200 nam se smješi u utorak najkasnije! Pozz
Možemo mi tu analizirat kaj god hoćemo – prave stvari se odvijaju nama uvijek iza zatvorenih vrata. Dok mi tu drvimo potpore i otpore evo nama kanader trpa svoje: Vaš link 3200 nam se smješi u utorak najkasnije! Pozz
Znači nema svježeg casha na ZSE.
A Sanader je stvarno igrač, sigurno će dobiti neku pinku za zamjenu.
Ovo je najgora varijanta od svih ponuda, ili se varam?!
Mislim da svima koji misle da je ovaj trend gotov , moram ih razočarati.
Pogledajte OHCL graf kad se zadnja stepenica formirala.
Jedno te isti dani se događaju danas unatrag 5 dana. DANI SU IDENTIČNI.
Znači ponovo formiramo stepenicu, ali ovaj put na malo većim prometima.
Koja koincidencija.
. ……dan MM
– Dobro da ste nas upozorili ….. , idem odmah sutra ujutro prodati …….
– Kažite mi koji je dežurni broker nedjeljom …. , za bolnice znam …. [smiley] , ali brokeri …????
– Ja sam vas poslušao i dok je raslo ….. , tamo dok je DLKV bio 800-900 kn , kasnije je
naraslo do 1200 …. , ali nema veze ….. [smiley] ….onda sam ga kupio … kao i vi … [smiley]
. Dr M Wagner
Koja koincidencija.
ovo što ti radiš, braune, ima veze s tehničkom koliko i s medicinom.
pozdravija te dr.gruden.
[wink]
Koja koincidencija.
ovo što ti radiš, braune, ima veze s tehničkom koliko i s medicinom.
pozdravija te dr.gruden.
[wink]
[/quote]
Opet se sprdaš isto tako kako si se sprdao kad je Crobex bio prije par tjedana na 3900, a ja tvrdio da uskoro tonemo. Pa tko je onda bio u pravu?
Ovo je samo zapažanje i uzorak koji se ponavlja, isto kao što se ponavljaju EWT ili ostali uzorci.
Bumo vidjeli. Kužiš rista.[img]http://www.mysmiley.net/imgs/smile/happy/happy0158.gif[/img]
braune, s tobom se čovik ne može nego sprdat.
pa tko te uopće može uzimat za ozbiljno?!
prokopaj pa vidi da sam još pri rastu s 3200 na 3900 (prije dostizanja 4200) spomemuo mogućnost formiranja H&S.
(objekcija: čoviče, sam sebi idem na živce šta tebi idem nešto pojašnjavat).
aj, uživaj.
a sad ozbiljno ( ne tebi, drugima).
prilažem grafićenka koji govori o jednoj mogućoj (ima ih više) varijanti razvoja ako u ponedjeljak ne padnemo ispod ca 3480.
zašto ističem ovu varijantu?
voooolim klinove!
Biti će u ponedeljak zanimljivo.Ina sa 20% sudjeluje u CROBEXU,gledajući njenu TA nastaviće rasti i može se očekivati značajniji rast.Očekujem i rast ovih dana na Svjetskim tržištima po TA što bi se moglo poklopiti sa rastom INE.Mislim da će biti veselo .Da skoro sam zaboravio i u Srbiji se dogovorila Demokratska Vlada tako da bi mogao zapuhati i sa regionalnih tržišta dobar vjetar.Ajde Vlad izbaci najbolju moguću varijantu.Po meni napadamo 3750 u sljedećih par dana.
Pozdrav