Ovo me podsjeca na TITA kad je reko PROZOR MORA PASTI samo sto sad TITA mjenja MIROVINSKI FONDOVI pa oni kažu CROBEX mora PASTI ali brate dragi do koje razine eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ina je na gornjem bollu.
ako padne ona, i šanse grobija za daljnji zaron (vjerovatno prema 3200) rastu.
Bravo Vlad, ali ima još jedna stvar, a to je suženje bollingera koje signalizira promjenu trenda kod INA.
[/quote]
tocno, ocekujem da ce cijena INE otici gore.
iako je to suzenje bollingera vrlo neprecizan pokazatelj i ne treba ga uzimati zdravo za gotovo.
ali uzimajuci u obzir neprestanu akumulaciju, rast cijena nafte, poboljsano poslovanje, kao i eventualno preuzimanje, to mi se cini logicno
[huh]
problem ewt metode glede pokušaja definiranja jednoznačnog, nedvosmislenog prikaza je u tome što je svaki pokušaj osuđen na neuspjeh!
laganini pojašnjenje:
u grafu kolege disupare prikazana je MOGUĆA korekcija ABC.
zašto samo moguća?
zasto moguca ? zato sto niko ne moze pisat ovako ce biti 100% sigurno…zato moraju analize biti: moguce
Ali ako se ima 7-8 od 10 mogucih analiza sto se pokazuju tocne…onda je ta osoba i njegova analiza visoke kvalitete.
pogadati otpor/potpora ili crtati klin je jedan nacin,ali ciniti analize EWT,gde se mogu cak i naznaciti razinu gde ce doc do promjene smera (nivo ili na pr cijena jedne dionice) to je skola visoke analize.
Znaci sve analize su moguce inace bi mi bili Bog svemoguci i znali uvijek i eksaktno…a to niko od nas nije
[/quote]
prihvaćam da pristup i metodologija ewt-a mogu biti relativno složeni (iako se razlikuju od analitičara do analitičara) i vremenski zahtjevni.
no to nije jamac veće uspješnosti prognoziranja u odnosu na klasične metode TA .
štoviše, jednostavnost i brzina klasičnih metoda TA, u sinergiji s dokazano dobrim postotkom njihovih valjanih prognoza, pozicioniraju ove metode (barem prema mojem viđenju stvari) iznad ewt-a u smislu praktičnosti i uspješnosti.
@Croman
Mogao bi barem jedanput odgovoriti jasno na postavljeno pitanje. Xman te je lijepo pitao da postavis valove na graf od di_su_pare pa bi za promjenu mogao nesto i konkretno napisati a ostaviti se postova punih samohvale.
Mislim da se to nece desiti kao i obicno.
ali uzimajuci u obzir neprestanu akumulaciju, rast cijena nafte, poboljsano poslovanje, kao i eventualno preuzimanje, to mi se cini logicno
Ova dva boldana su kod Ine u konfliktu.
Druga dva su izvori optimizma. Ovo je nova Pliva, samo moramo pricekati.
@Croman
Mogao bi barem jedanput odgovoriti jasno na postavljeno pitanje. Xman te je lijepo pitao da postavis valove na graf od di_su_pare pa bi za promjenu mogao nesto i konkretno napisati a ostaviti se postova punih samohvale.
Mislim da se to nece desiti kao i obicno.
@abu ali
1)
ja sam vec stavio crobex-ewt analizu(kao obicno kako to ti kazes… se vjerovatno vidi ali ne razumije taj graf); sve dok pogled na crobex izgleda kao taj graf/analiza ja nju ne azuriram)
2)Jucer sam vam pokazao kvalitetu Ewt analize sa 2 intraday-analize Nasdaqa
3) Ja imam i analize Eod za crobex ali smatram da intraday-pogled je vise koristan za forum
Ti mozes upotrebljavat fantasticni rijeci i opisivanja standard TA… ali EWT je nadmocna kao metoda
decki tehnicari de mi recite u kojoj knjizi imaju sve formacije nacrtane i objasnjene za ta, netreba mi za dionice vec za nesto drugo
@croman
svatko izabire metode prema svom iskustvu i spoznajama.
to je potpuno u redu.
a rasprava o tome koja metoda je bolja nema smisla.
@croman
to je potpuno u redu.
tako je
@croman
to je potpuno u redu.
1)
"svatko izabire metode prema svom iskustvu i spoznajama.
to je potpuno u redu." ….slazem se sa ovime
2)
"a rasprava o tome koja metoda je bolja nema smisla"
… ne slazem se; Mojih 10 godina iskustva i hiljade sati pracenja burza,foruma,TA raznih vrsta i osoba-analiticara i njihove pisane analize mi kazu :EWT je najbolja metoda (to ne znaci da se ne upotrebljava ostale tehnike i FA kao komplemet kod tumacenja EWT-analize)
samo moj pogled…koliko znam ima demokracije u Hrvatskoj…pa neka drugi misle drugcije
@croman
to je potpuno u redu.
1)
"svatko izabire metode prema svom iskustvu i spoznajama.
to je potpuno u redu." ….slazem se sa ovime
2)
"a rasprava o tome koja metoda je bolja nema smisla"
… ne slazem se; Mojih 10 godina iskustva i hiljade sati pracenja burza,foruma,TA raznih vrsta i osoba-analiticara i njihove pisane analize mi kazu :EWT je najbolja metoda (to ne znaci da se ne upotrebljava ostale tehnike i FA kao komplemet kod tumacenja EWT-analize)
samo moj pogled…koliko znam ima demokracije u Hrvatskoj…pa neka drugi misle drugcije
[/quote]
jel ti to želiš raspravljati?
meni se ne raspravlja.
a i imam svoje mišljenje koje rasprava neće ni za dlaku promijeniti.