ina je na gornjem bollu.
ako padne ona, i šanse grobija za daljnji zaron (vjerovatno prema 3200) rastu.
@mig:
ne bi rekao da je ovaj fazanov komentar bio ozbiljan, to je više bio crni humor 🙂
Jos jedna trend linija, ako Crobex padne ispod 3000 ova linija ce biti jaka linija potpore (tjedni grafikon)
ina je na gornjem bollu.
ako padne ona, i šanse grobija za daljnji zaron (vjerovatno prema 3200) rastu.
Bravo Vlad, ali ima još jedna stvar, a to je suženje bollingera koje signalizira promjenu trenda kod INA.
ma taj ti je di su pare obični lapiguzan … taj zna o TA k’o ja o štrikanju …
alooooo di su pare, di je dno?
Poznajem dovoljno osobu …di_su_pare da ….mogu kazati da je pametan covjek i da ima znanja u TA.
Iako se ne slazem sa tumacenjem pokazanog grafa ,takvom covjeku se treba dati respekt za posao sto cini.
Nije ni cudo da citajuci na ovom forumu vidim, da su mnogi iskusni znanci nestali ili pisu malo ili nista.
ali tako uvjek bude…prije ili kasnije
problem ewt metode glede pokušaja definiranja jednoznačnog, nedvosmislenog prikaza je u tome što je svaki pokušaj osuđen na neuspjeh!
laganini pojašnjenje:
u grafu kolege disupare prikazana je MOGUĆA korekcija ABC.
zašto samo moguća?
stoga što obrazac 5-3-5, definiran kao ABC može biti npr. samo dio obrasca 5-3-5-3-5 (A)-5-3-5 (B)-5-3-5-3-5 (C).
ovaj potonji može biti samo dio još većeg obrasca i tako teoretski do grobija vrijednosti 0.
o svim ostalim modalitetima korektivnog obrasca koji bi mogli sadržavati ABC obrazac( kojeg je definirao disupare) neću ni govoriti (flat, ekspandirani flat, razni trokuti, double three, triple three…)
Čudno je kako, ali probili smo psihološku granicu 3500 na velikom prometu.
Danas će opet biti mali promet.
Analitičari: Kratak predah nakon ulaska u područje "oversolda"
Jučer je Crobex indeks pao 1,05 posto, na 3.489 bodova. To je prvi puta od polovine travnja da je burza zatvorena s indeksom ispod psihološki važne razine od 3.500 bodova. Promet je iznosio 96,2 milijuna kuna.
barone,
psihološke granice ipak vrijede za pojedinačne dionice, ne i za indekse.
mislim da dioničare uvijek više interesiraju "psihološke granice" njegovih dionica, a glede indeksa samo info je li i koliko je u plusu ili minusu.
problem ewt metode glede pokušaja definiranja jednoznačnog, nedvosmislenog prikaza je u tome što je svaki pokušaj osuđen na neuspjeh!
laganini pojašnjenje:
zašto samo moguća?
stoga što obrazac 5-3-5, definiran kao ABC može biti npr. samo dio obrasca 5-3-5-3-5 (A)-5-3-5 (B)-5-3-5-3-5 (C).
ovaj potonji može biti samo dio još većeg obrasca i tako teoretski do grobija vrijednosti 0.
o svim ostalim modalitetima korektivnog obrasca koji bi mogli sadržavati ABC obrazac( kojeg je definirao disupare) neću ni govoriti (flat, ekspandirani flat, razni trokuti, double three, triple three…)
Moram priznati i sam da mi je EWT dosta zamagljena bas iz tog razloga koji spominje Vlad…uvijek možeš neku točku koju si ranije proglasio br.3 napustiti i odabrati neku nižu za br.3 , a razlike mogu biti i 10-15% vrijednosti neke dionice…
laganini pojašnjenje:
zašto samo moguća?
zasto moguca ? zato sto niko ne moze pisat ovako ce biti 100% sigurno…zato moraju analize biti: moguce
Ali ako se ima 7-8 od 10 mogucih analiza sto se pokazuju tocne…onda je ta osoba i njegova analiza visoke kvalitete.
pogadati otpor/potpora ili crtati klin je jedan nacin,ali ciniti analize EWT,gde se mogu cak i naznaciti razinu gde ce doc do promjene smera (nivo ili na pr cijena jedne dionice) to je skola visoke analize.
Znaci sve analize su moguce inace bi mi bili Bog svemoguci i znali uvijek i eksaktno…a to niko od nas nije
ma taj ti je di su pare obični lapiguzan … taj zna o TA k’o ja o štrikanju …
alooooo di su pare, di je dno?
Poznajem dovoljno osobu …di_su_pare da ….mogu kazati da je pametan covjek i da ima znanja u TA.
Iako se ne slazem sa tumacenjem pokazanog grafa ,takvom covjeku se treba dati respekt za posao sto cini.
Nije ni cudo da citajuci na ovom forumu vidim, da su mnogi iskusni znanci nestali ili pisu malo ili nista.
ali tako uvjek bude…prije ili kasnije
[/quote]
Ako ti nije teško ajde molim te ti postavi svoje valove na graf koji je posato kolega di_su_pare , da vidimo razliku…ne mislim u smislu natjecanja već edukacije nama ostalima
Pozz
Moram priznati i sam da mi je EWT dosta zamagljena bas iz tog razloga koji spominje Vlad…uvijek možeš neku točku koju si ranije proglasio br.3 napustiti i odabrati neku nižu za br.3 , a razlike mogu biti i 10-15% vrijednosti neke dionice…
@X-man
Kao sto sam pisao jedanput…EWT se ne nauci(uci) tjednima ni mjesecima…nego Godinama