@schiptar
nisi ti zidar, možda nešto znaš o zidanju, ali mislim da super razmišljaš. Ako Crobex ode ispod 3200 dug će biti oporavak. Mislim da sam pročitala da su stranci oko 27% u dionicama na ZSE,podatak od prije mjesec i po, malo manje su bili početkom godine. Dakle trećina. Znači, naši veliki ne mogu dizati tržište, ako stranci igraju kako amerika i europa pleše, dakle rasprodaju pod utjecajem svojeg tržišta. Tu smo ovisni o okolini. A koliko naši imaju novaca da sve to podignu i volje naravno to ne znamo.
misliš da stranci drže 27% dionica?
može neki link na taj podatak…hvala.
Ma vidi onog klona gore
[lol]
…Promet je sve, bio sam cak i napiso da je u onaj petak bio premali promet pa sam i sam krivo pogledao na ZSE.
Nema veze, sto se tice sutra, ja bih dakle cekao vece promete pa onda pogledao gdje se nalazi sat a gdje crobex.
Recimo 11:15 h; 20 mil kn; +0,5 % bi meni bilo OK
Ili nesto slicno, manje od ovoga jednostavno nemam povjerenja
Pa zar se vi ljudi još nadate preokretu?
Nekakvom čudotvornom odbijancu? Da dođe neki pijani milijarder i ulupa novce u crobex?
Osnovni pokretač burze je gramzivost a ne međuljudska solidarnost. Ja
sam ovdje da vam uzmeme pare a vi da uzmete moje. Nafta ne raste zbog toga što je ima
manje nego zbog toga što ako mogu prodati po više, prodati ću po više.
Isto tako gramzivost kaže ako mogu kupiti dionice po niže čekat ću to niže i otuda mala
likvidnost i slabi odbijanci.
Preokret kad dođe bit će spor i u trajanju od barem par tjedana grebanja po dnu.
Imati će te vremena za kupnju ako ćete biti u stanju poslije gubitaka.
Sentiment se mijenja vrlo sporo a ovi jednodnevni preokreti su samo za naivne i daytrejedere.
A i jedni i drugi gube na maloj likvidnosti.
Ma vidi onog klona gore
[lol]
…Promet je sve, bio sam cak i napiso da je u onaj petak bio premali promet pa sam i sam krivo pogledao na ZSE.
Nema veze, sto se tice sutra, ja bih dakle cekao vece promete pa onda pogledao gdje se nalazi sat a gdje crobex.
potpisujem, današnji promet mi se dopada 10,23 h i 7,3 mil.kn
na grafu postanom 22.06. prikazane su moguće varijante razvoja grobija.
prva varijanta govori o mogućem padu na barem 3200 zbog formiranja manjeg H&S obrasca.
obzirom da redovni promet od ca 66 milja nije bio dovoljan za obrat trenda, može se pretpostaviti da će se pravi obrat trenda desiti pri redovnom prometu od barem 90-100 milja.
moje ponašanje tijekom sutrašnjeg dana…
tijekom prvih pola sata trgovanja na burzi samo promatram.
potom:
1) ako grobi zaroni ispod sadašnje razine (ca 3510) uz naglašeno veliki redovni promet (npr 10-15 milja u pola sata), možda se radi o pravom danu preokreta trenda. postavljam se nisko i dokupljujem.
ukupan redovni promet na kraju dana bi trebao biti veliki, a zaključna razina oko 3570 ili više.
(naravno, i ovdje postoji rizik greške- mogućnost da nakon velikog inicijalnog prometa isti značajno opadne prema kraju dana).
2) ako se nastavi klizanje grobija prema dole na relativno malom volumenu, onda se definitivno ne radi o danu preokreta trenda.
u tom slučaju srezat ću dio kupljenih pozicija (makar i s gubitkom) očekujući niže cijene koje bi trebale egzistirati na sam dan preokreta trenda.
Ne umanjujuči kvalitetu pročitanog, niti kritizirajući analiza ovog ili bilo kojeg drugog autora, postavljam si pitanja
Koliko sve ove analize imaju smisla ako uobičajene obrazce ponašanja možemo potražiti na indexima američko, europsko, azijskih burza?
Koliko komponenata sadrže vaše analize? Pretpostavljam samo promet i kretanje cijena, što je s ostalim komponentama?
@vlad1111
evo u prvih pola sata imaš oko 10 mil prometa. Bio je minus, pa sad plus. Smatraš li to bitnim faktorom za nekakvu točku preokreta?
@schiptar
nisi ti zidar, možda nešto znaš o zidanju, ali mislim da super razmišljaš. Ako Crobex ode ispod 3200 dug će biti oporavak. Mislim da sam pročitala da su stranci oko 27% u dionicama na ZSE,podatak od prije mjesec i po, malo manje su bili početkom godine. Dakle trećina. Znači, naši veliki ne mogu dizati tržište, ako stranci igraju kako amerika i europa pleše, dakle rasprodaju pod utjecajem svojeg tržišta. Tu smo ovisni o okolini. A koliko naši imaju novaca da sve to podignu i volje naravno to ne znamo.
misliš da stranci drže 27% dionica?
može neki link na taj podatak…hvala.
[/quote]
Bio je članak na poslovni.hr ili bussines.hr, samo sam se čudila kao i ti sad. Čak više za oko 2% nego početkom godine.
Ma vidi onog klona gore
[lol]
kaj imas kristalnu kuglu ? [thumbsup]