Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da nije INA u fokusu investitora crobex bi vec bijo na 3350 —–3400

da nije INA u fokusu investitora crobex bi vec bijo na 3350 —–3400

Grobi je danas super , gle Europu , mi ćemo tek sutra na nivoe koje navodiš

Opasnost/prilika dvostrukog dna je na vidiku
Ako to prodemo onda ja cekam sigurne pokazatelje obrata trenda pa na ustrb malo zarade
Jer svako uletavanje u krivo vrijeme jednako kosta u novcima ali nesto dodatno u zivcima

BEZ PANIKE, MOLIM

Opasnost/prilika dvostrukog dna je na vidiku
Ako to prodemo onda ja cekam sigurne pokazatelje obrata trenda pa na ustrb malo zarade
Jer svako uletavanje u krivo vrijeme jednako kosta u novcima ali nesto dodatno u zivcima

Tko je god u kesu ceka dvostruko dno ali to se nece desit sigurno ili ce prija biti odbijenac ili cemo zaronit (nedaj bože) ispod 3000

Buduci da imam pola sati slobodnog vremena evo da kommentiramo:

1)Da neki ne nagadaju (ja sam na feriama,slobodan,ne radim sada itd) ali nalazim se u Svedskoj i buduci da nema problema sa internetom (notebok i bezicni internet je prakticno) ja po cijeli dan mogu pratit burzu.

2)Ljut sam kao paprika zbog onoga sto mi je ucinjeno na web-stranicama.ne podnosim ljude koji nemaju respekta prema tudemu!

3) Pogled na svetske burze daju bolju sliku dali moze doc do takozvanog odbijanca(privremeni rast)
Danasnje analize (svedski Omx i Xact bear-fond ) pokazuju na to.I ja sam pripreman.
Ako crobex bude imao odbijanac(korekciju na gore=rast) ne kvari moje analize posto za sada je formacija Flat abc koja je interesantna po meni.

Vidit cemo sto Americki indexi budu pokazali veceras kad zatvore.

Sretno …ali oprez…neki put se desi da je put na dole …ravan!

1)Da neki ne nagadaju (ja sam na feriama,slobodan,ne radim sada itd) ali nalazim se u Svedskoj i buduci da nema problema sa internetom (notebok i bezicni internet je prakticno) ja po cijeli dan mogu pratit burzu.

2)Ljut sam kao paprika zbog onoga sto mi je ucinjeno na web-stranicama.ne podnosim ljude koji nemaju respekta prema tudemu!

3) Pogled na svetske burze daju bolju sliku dali moze doc do takozvanog odbijanca(privremeni rast)
Danasnje analize (svedski Omx i Xact bear-fond ) pokazuju na to.I ja sam pripreman.
Ako crobex bude imao odbijanac(korekciju na gore=rast) ne kvari moje analize posto za sada je formacija Flat abc koja je interesantna po meni.

Kako ćemo biti na oprezu? Kako se to radi?

Kako ćemo biti na oprezu? Kako se to radi?
[/quote]

Da, i mene to jako interesira kako biti na oprezu.

Kolega vlad, vi ste definitivno stručnjak za TA i razumijete se u to o čemu govorite.
Ono što me čudi je to što zaboravljate da u ovakvim uvjetima korekcije i nikakve likvidnosti TA jednostavno ne vrijedi.
A svejedno dajete prognoze.
Ako vam nije teško dajte malo to pojasnite

TA i u ovakvim uvjetima vrijedi. Uostalom (likvidnost) obujam trgovanja ima svoje značenje u TA.

Double bottom. Sad bih rekao Daj Bože.

Evo zašto, Ameri po svemu sudeći danas na DOW probijaju otpor na 11.300 i rone.

Slijedeća razina na kojoj bi moglo doći do preokreta je cca 11.100, koji bi mogli testirati ubrzo (danas – sutra). Slijedeća je na cca 10.700.

Situacija je da u četvrtak izlaze važniji ekonomski podaci i Europa odlučuje o kamatnoj stopi (vjerovatno povećanje) pa ukoliko ovi prvi ne budu barem malo bolji od očekivanja, uz europsku odluku i naftu koja će tada vjerovatno malo narast, bojim se razvoja u kojem bi mogli probiti i 11.100.

A tada mi, kao dosada, nećemo ostati pošteđeni. Iako sam preko 80 % u cash i portfelj mi osim HT čini samo ova u avataru, nemojte shvatiti ovo kao drukanje na dolje.

Na našem tržištu na padu ne zarađuje nitko i bio bih najsretniji da do preokreta dođe već danas.

Jer ukoliko se ovo duže nastavi i Ameri odu prema gornjem scenariju, njihovom tržištu trebat će dugo vremena da obrnu trend. A našemu još duže.

Tada svi gube i ovi u dionicama i ovi u cashu.

Drukeri na dolje ne zaboravita da vama je realna inflacija preko 10 %, a trebat će dosta vremena da tržište obrne trend, krene prema gore i velika većina vas nadoknadi gubitke.

.

Croman sve radi po ewt metodi koja je super ali nam ne može reći što je to točno,
ulaže u dionice koje ako narastu onda će zaraditi a ako padnu onda izgubiti ali ulaže i u index fondu u kojem ako dionice padnu onda će zaraditi a ako narastu onda će izgubiti, dakle stalno je na nuli,
analize mu pokazuju da je moguće da dođe do odbijanca, to priča već jedno deset dana,
ali kaže da to ne mora biti tako,daje nam levele otpora za koje kaže da su točni oko 50% jer TA nikad nije 100% točna,
a 90% svakog posta priča o tome kako živi u Švedskoj i kako ima internet na laptopu.

Naravoučenije:
Croman je muška verzija ivane 7.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Croman sve radi po ewt metodi koja je super ali nam ne može reći što je to točno,
ulaže u dionice koje ako narastu onda će zaraditi a ako padnu onda izgubiti ali ulaže i u index fondu u kojem ako dionice padnu onda će zaraditi a ako narastu onda će izgubiti, dakle stalno je na nuli,
analize mu pokazuju da je moguće da dođe do odbijanca, to priča već jedno deset dana,
ali kaže da to ne mora biti tako,daje nam levele otpora za koje kaže da su točni oko 50% jer TA nikad nije 100% točna,
a 90% svakog posta priča o tome kako živi u Švedskoj i kako ima internet na laptopu.

Naravoučenije:

Ako ti se ne svidja, nemoj citati. Gospodin Croman je nekima od nas, ipak – vise nego koristan! Znas kako se kaze: "Ja za svoje pare sam biram gdje i s kim pijem!" Isto tako i mi koji smo uz gospodina Cromana mozemo izvlaciti bedastoce o kojima govore znalci (koje su doduse tebi slicni pretvorili u znalce iz vaseg neznanja), ali to nam nije u cilju. Nama je ipak cilj zaraditi…pa makar ako treba i iz prorocanstva babe gatare, a kamoli ne uz pomoc vrsnog strucnjaka kav je gospodin o kojem pricam! Pozdrav Svedskoj! [thumbsup]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

slušati rasprave o tome koristi li TA ili ne koristi, doista je bespredmetno. TA vrlo jasno govori o silaznom trendu i najavljuje da će kroz koji dan biti dionice biti i jeftinije nego danas. što dakle u ovom slučaju raditi? odgovor prepuštam vama.

TA ne može dati sigurnu prognozu onoga što će se događati iz jednostavnog razloga što sve metode TA govore o onome što se dogodilo. različite formacije daju naslutiti ono što slijedi, ali sigurne prognoze nema.

mali investitori trebaju se oduprijeti pričama onih velikih. pozicijia malih i velikih nije ista tako ni taktika ne može biti ista. oprez i mudro.

Naravoučenije:

Što ti imaš protiv Cromana? Croman ima svoje viđenje stvari i svoju strategiju.
Nekad se slažem s njim nekad ne. I ne dajem ocjenu 1 zbog toga što netko ima drugačije
mišljenje. Kapa mu dolje što ima volje i vremena da pripremi i posta grafove.
Da nema takvih ne bi na ovoj temi ništa gledali i komentirali.
Zato prije nego nekog kritiziraš postaj svoj graf i objasni svoje stajalište.

I da se zna,moje trenutno stajalište je da nam burza ide ravno u provaliju i tu nikakvi
otpori ne pomažu. Odbijanaca neće biti ili će biti vrlo slabi u trajanju od najviše tjedan na
prosječnoj dnevnoj razini od najviše 1%. Svaka loša vijest izvana donosi nam -2% a dobra
+0,5%. Računica i smjer su jasni.
Prijelomni trenutak za veliki pad ako bude (a molite se da ne bude) je kad HT dođe na 265.
To će biti udarna vijest na dnevniku a što slijedi onda kumulativno sa lošim vijestima izvana možte
prepostaviti. Za sada ga grčevito brane na 270 jer se mora imati mala margina da ne bi
slučajno prešao 265 intraday jer ako samo jedna transakcija prođe na 265 mediji će se brutalno
poigrati sa narodom. A znate kakvi su naši novinari.

New Report

Close