Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam 2 stranice webu (izmedu ostalog croman.se).Buduci da ima odredene osobe koje su sabotirale ove stranice pomocu virusa (i nastavljaju to cinit- ima indikacija da to mogu zahvalit nekom HR-narodnjaku)

Pa ako se ne zeli da Croman pise na Hrvatskom pa neka tako i bude.
Sad ce biti vise posla stavljeno na pazenje sigurnosti mojih web-stranica a manje da se pise izmedu ostalog i ovde.

Hvala vam…bilo ko bili

Croman

Vlad, želiš reći da nema šanse da mi u ponedjeljak, zapravo da mi dok barem ne dodirnemo 3700 ne završimo u crvenom?
[/quote]
moja procjena vjerovatnosti da idemo prema 3700: 80-90%.
(napomena: stotka u TA ne postoji. stoga je navedena razina vjerovatnosti prilično visoka,)
[/quote]

Eto, čak i Vlad ne pogodi uvijek.
Nije da likujem, ali u ovakvoj situaciji, koja se događa svakih 10-tak godina, ne pomažu ni TA ni FA.
Sada je vrijeme day-tradera, pa oni više sretniji , mogu lijepo zaraditi na onima drugima.
Bankari danas upozoravaju, možda je to pila naopako, ali ja ću im vjerovat, pričekat ću neka stabilnija vremena za trgovinu.Strpljen-spašen, ili kocka, pa biraj.
Ipak, ulazimo u medvjeđe doba, pa savjetujem oprez, bez panike, poslije kiše uvijek dolazi sunce.

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

kako bi ti opisao omjer na HT-u , K/P 7180/598032 ?

ponuda velika, kupaca niotkud.
zaključak: loše se piše vlasnicima spomenutog papira, ukoliko nisu "dugoročni investitori".

[/quote]

Pa evo da ti i ja kažem da među tih 598032 naloga na prodajnoj strani, spada i moj nalog po cijeni 399KN postavljen još prošle godine, a vidiš ubraja se u tu masovnu famoznu brojku 598032. Da li taj moj nalog predstavlja kakvu opasnost za pad cijene. Mislim da ipak ne. :)) A ne mislim ga mijenjat, ako treba i godinama. A takvih naloga je malo more. Ako želiš gledati pravi odnos K/P gledaj one koji se nalaze u TOP 10 i to uzimaj kao relevantan utjecaj na kretanje cijene.

P.S. Kolega Sančo, previše ste emocionalno vezani za vaše investicije, što Vam baš i nije najbolja praksa. Kupnja dionica IGH na ovim razinama nije loš izbor jer ima potencijal za rast, ali se ne uklapa u moju viziju investiranja, što ne mora značiti da nije dobra za Vas. Ja preferiram kupovati teliće, a ne krave (ako me razumijete). Nemam namjeru nikoga impresionirati mojim portfeljem, niti imam izraženu potrebu da mi se bilo tko divi. I na kraju, moraćete ipak pronaći neku drugu vjetrenjaču da jurišate na nju [smiley] !

Pozdrav

kolega đe_su_pare, uvjeravam vas da nisam previše emotivno vezan ni uz jednu dionicu, i molim vas da mirno spavate………………ne bih želio da moje odluke stoje kao prepreka na vašem putu ka vrhunskim ulagačkim postignućima kao i ostvarenju vaših vizija

hehehe, da mi je znati zašto ne dočekah da imenujete barem jednu dionicu iz vašeg cijenjenog portfelja?? čisto kao prilog Mislima 21. stoljeća [pray]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Ja preferiram kupovati teliće, a ne krave (ako me razumijete). [smiley] !

a jeste li sigurni da znate razlikovati teliće od krava? svi više vole teletinu, ali i krave moraju nekome dopasti [angry]

……..večer

. Kako stojimo ….?????

. Jesu li fondovi rasprodali sve likvidne ….. , dolaze li na red i ove dvije ……. [smiley]..????

. Ima li tko informacije …. , mislim na fondove koji vrte lovu (vrtili su [smiley] ) od MF-a…

. Mislim kako je pomicanje INE i HT-a sa ovih svojih "zabetoniranih"(kako je počeo pad)
cijena puno bolji indikator od "proboja" 64/118 fibo ili 3501,245321 Crobex granice ….. [smiley]

. Nemam nikakvih informacija ….. iz prve ili druge …….. vidjeti ćemo sutra ….
……(između 11 i 13 sati) …. [smiley]

Dr M Wagner

Sto se tice situacije na trzistima kapitala u SAD-u sada mi se ona cini dosta slicna nasoj – dionice su jos uvijek na razinama koje nisu atraktivne vecini investitora a cijene ne padaju jer je prodaja mala tj. nije zavladala panika a bez pada na velikom prometu nema ni rasta na velikom prometu. A kada su prometi relativno mali vjerojatniji su stagnacija i pad nego rast.

Imam 2 stranice webu (izmedu ostalog croman.se).Buduci da ima odredene osobe koje su sabotirale ove stranice pomocu virusa (i nastavljaju to cinit- ima indikacija da to mogu zahvalit nekom HR-narodnjaku)

Pa ako se ne zeli da Croman pise na Hrvatskom pa neka tako i bude.
Sad ce biti vise posla stavljeno na pazenje sigurnosti mojih web-stranica a manje da se pise izmedu ostalog i ovde.

Hvala vam…bilo ko bili

Croman

Daj Croman, do sada sam te malo i razumjela, ali od sada više ne. Stalno nekome prijetiš. Čitateljima foruma? Ako hoćeš piši, ako nećeš nemoj. Sada je i virus razlog. Da malo promisliš, zaključio bi da ti virus može poslati netko tko ne želi da pišeš. Prema tome, napravi mu uslugu i nemoj pisati.
Budući da si napisao da će tržište ići prema gore, sigurna sam da nije nitko iz Sanaderova ureda, jer je rekao na TV da "on ne bi bio tako pesimističan glede ulaganja u tržište kapitala".
Dakle, možda je netko drugi jako "važan". Znači netko ti daje kompliment jer te smatra jako pametnim. I baš nemoj prestati pisati u inat, ili baš prestani u inat. Teško se odlučiti. A kad odeš na godišnji, neznam????

Sto se tice situacije na trzistima kapitala u SAD-u sada mi se ona cini dosta slicna nasoj – dionice su jos uvijek na razinama koje nisu atraktivne vecini investitora a cijene ne padaju jer je prodaja mala tj. nije zavladala panika a bez pada na velikom prometu nema ni rasta na velikom prometu. A kada su prometi relativno mali vjerojatniji su stagnacija i pad nego rast.

Jasno ko dan,pajdo. [thumbsup]

Vlad, želiš reći da nema šanse da mi u ponedjeljak, zapravo da mi dok barem ne dodirnemo 3700 ne završimo u crvenom?

moja procjena vjerovatnosti da idemo prema 3700: 80-90%.
(napomena: stotka u TA ne postoji. stoga je navedena razina vjerovatnosti prilično visoka,)
[/quote]

Eto, čak i Vlad ne pogodi uvijek.
Nije da likujem, ali u ovakvoj situaciji, koja se događa svakih 10-tak godina, ne pomažu ni TA ni FA.
Sada je vrijeme day-tradera, pa oni više sretniji , mogu lijepo zaraditi na onima drugima.
Bankari danas upozoravaju, možda je to pila naopako, ali ja ću im vjerovat, pričekat ću neka stabilnija vremena za trgovinu.Strpljen-spašen, ili kocka, pa biraj.
Ipak, ulazimo u medvjeđe doba, pa savjetujem oprez, bez panike, poslije kiše uvijek dolazi sunce.
[/quote]
prevario me promet za kojeg samn u trenutku izricanja konstatacije mislio da je 85 milja.
kako su kolege pojasnile, promet dionicama bio je svega 66 milja.
u odnosu na druge dane preokreta( ca 150 milja), to je ipak malo, možda i nedovoljno za karakterizaciju dana danom obrata.
jučerašnji dan trebao je biti popraćen zatvaranjem oko nule uz povećani promet, što se nije desilo.

no, svejedno, ni opadajući klin, ni potpora na 3550 nisu "izdušili."
u svjetlu navedenog, uopće nije isključeno da idemo prema 3700, kako sam i naveo.
naravno, vjerovatnost hoda prema rečenoj razini sada je (prema mojoj prosudbi) nešto manja, ali jest iznad 50 %.

vama za informaciju, sada sam 50 % u dionicama.
kupujem dionice koje su u ovom trenutku:
a) fundamentalno podcjenjene;
b) imaju korektnu cijenu u odnosu na fundamente, ali i potencijal rasta (prodaje i dobiti) od barem 20% godišnje.

ugodno trgovanje.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

u neposrednoj vezi s gore rečenim je i graf grobija zgotovljen 11.06.
na grafu se razmatraju moguće varijante razvoja događaja u slučaju pada grobija (nedavni graf uključio je i varijante rasta).
ovaj graf od 11.06. i dalje je aktualan, a u tijeku je realizacija varijante dužeg, blažeg pada (prisjetite se laganog klizanja po donjem bolu tijekom zadnjih 5-6 dana).
nadajmo se mogućnosti izricanja identične tvrdnje i nakon današnjeg dana.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

no, svejedno, ni opadajući klin, ni potpora na 3550 nisu "izdušili."
u svjetlu navedenog, uopće nije isključeno da idemo prema 3700, kako sam i naveo.
naravno, vjerovatnost hoda prema rečenoj razini sada je (prema mojoj prosudbi) nešto manja, ali jest iznad 50 %.

Zar nebi to bilo malo cudno ? Amerika ocekuje doticanje dna u slijedeca 2 tjedna, prognoziraju pad od jos 3-5 %. ECB u cetvrtak najvjerovatnije dize kamate za 0.25, cijena nafte preko 140 $.

I u takvim okolnostima mi bi se trebali zatrcati i preokrenuti trend prije ostatka svijeta ?

New Report

Close