Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što kaže psihologija i fizika o sutrašnjem danu za Crobex?

S obzirom na padajuće trendov e (slika1) i njihovu slabu snagu ADX movemnet (slika2) za zaključke nam preostaju samo kratkoročni oscilatori. Kratkoročni momentum (na slici2) , kao najpouzdaniji za ovu priliku, kaže da je njegova opruga tijekom petka zategnuta 60%. Za očekivati je da se kratkoročni zalet nastavi.

Manja je vjerojatnost, ali ipak vjerojatnost, da usljed općeg ambijenta (u svijetu) do toga ne dođe. Tada će već na samo otvaranju doći do prijeloma momentuma, pa daljnje obrazlaganje nema smisla.
U optim ističkom scenariju, za očekivati je pozitivno otvaranje trgovanja. Maksimalna moguća vrijednost momentuma je 100%, pa je za očekivati da se kupnje nastave, a prve veće prodaje krenu prije dostizanja 90%-tne vrijednosti. Naime, samo malobrojni (par transakcija) mogu ostvariti prodaje na samom vrhu, pri 100% vrijednosti momentuma, prije njegova neminovnog slabljenja i povratka na niže vrijednosti. Veća koncentracija prodaje pri samome vrhu momentuma implicirala bi njegov brži i jači pad.

Simulacija kaže da se 90%-tno zasićenje momentuma dostiže kod vrijednosti Crobexa od 3653 boda (slika 3). Držim, da je to ključna vrijednost za sutrašnji dan. Za očekivati je da će ta vrijednost Crobexa (prema ovom scenariju) biti ostvarena brzo nakon otvaranja (ako ne već na samom otvaranju).

Za one najhrabrije, maksimalna vrijednost momentuma dostiže se pri vrijednosti Crobexa od 3669 bodova. Nakon dostizanja te vrijednosti izvjestan je pad vrijednosti Crobexa.

Analiza se odnosi samo na sutrašnji dan i opisuje vjerojatniji scenarij. To ne znači da ne postoje i drugi scenariji, ali mi se čini da su manje vjerojatni. Dugoročnija analiza kretanja Crobexa već se nalazi na forumu.

Sretno!

Kolega to je nekakva analiza za daytrejdere ili kockare, mislim da bi bilo svima korisnije raditi analize za bar idućih mjesec dana, to što će crobex otići par bodova u plus u ponedjeljak ne znači ništa bar meni.
Teoretski bi petak mogao biti dan preokreta ali zbog nafte, ako se nešto ne desi u ponedjeljak prilično sam oprezan s prognozama za idući tjedan, nadam se da će biti bar malo dobrih vijesti

Pozdrav svima!

Evo odvojio sam nešto vremena da napravim kratki pregled onoga što se događalo u Petak i što bi se moglo dogoditi sutra.

Svi smo bili svjedoci preokreta situacije na burzi u Petak, a intraday podaci ukazuju na zaokret u trendu (naravno kratkoročnom padajućem). Kod većine dionica satne svijeće pokazuju snažne signale zaokreta i to se naravno reflektira i na Crobex.

Analizirao sam nekoliko dionica uz Crobex, ali u prilogu vam šaljem kratku analizu samo od IGH (dvosatne svijeće) i Crobexa. Inače, nemam dionice IGH, nisam ih nikada imao, niti ću ih imati, ali sam se odlučio za nju budući da je sastavnica indeksa i kao takva predstavlja reprezentativan uzorak trenutne situacije na burzi.

Dnevne svijeće su kod gotovo svih dionica napravile jako lijepe signale zaokreta trenda, odreda na važnim razinama potpore, ali prije nego što nas zahvati euforija treba biti strpljiv i čekati da se i sutra zatvore u plusu.

Sretno!

Once you learn to identify patterns and read the market, you find there are limitless opportunities to make money!

Evo usporedba jednog sličnog scenarija. Nedavno na Crobexu.

Di_su_pare, ako si analizirao ht i inu, ne bi bilo zgorega da nam daš svoje viđenje.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Inače, nemam dionice IGH, nisam ih nikada imao, niti ću ih imati

Svaka čast majstorski smiješno!!! [lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Inače, nemam dionice IGH, nisam ih nikada imao, niti ću ih imati

Svaka čast majstorski smiješno!!! [lol]
[/quote]

kolega gđe_su_pare, dajte nam neku analizu dionice koju imate da se i mi možemo diviti Vašoj investiciji

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

znalci…šta prognozirate…ponavlja se petak ili nema snage za to?

Pozdrav svima!

Evo odvojio sam nešto vremena da napravim kratki pregled onoga što se događalo u Petak i što bi se moglo dogoditi sutra.

Svi smo bili svjedoci preokreta situacije na burzi u Petak, a intraday podaci ukazuju na zaokret u tndu (naravno kratkoročnom padajućem). Kod većine dionica satne svijeće pokazuju snažne signale zaokreta i to se naravno reflektira i na Crobex.

Analizirao sam nekoliko dionica uz Crobex, ali u prilogu vam šaljem kratku analizu samo od IGH (dvosatne svijeće) i Crobexa. Inače, nemam dionice IGH, nisam ih nikada imao, niti ću ih imati, ali sam se odlučio za nju budući da je sastavnica indeksa i kao takva predstavlja reprezentativan uzorak trenutne situacije na burzi.

Dnevne svijeće su kod gotovo svih dionica napravile jako lijepe signale zaokreta trenda, odreda na važnim razinama potpore, ali prije nego što nas zahvati euforija treba biti strpljiv i čekati da se i sutra zatvore u plusu.

Sretno!

Mislim da vaša teorija pada u vodu.
Mislim da nema preokreta trenda, jer je kupnja slaba i sentiment negativan, a to zaboravljate.

Tjedan-dva do raspetljavanja trenda. Tek nam ,po meni ,predstoji rasprodaja.

Kupnja slaba ali je slaba i prodaja!
Danas u americi odbijanac koji ce sve povuci prema gore.
I do kraja tjedna lagani rast.
Ili…ako ameri zarone ispod potpore onda cemo jos tjedan dana prema nasem 3200

BEZ PANIKE, MOLIM

Danas u americi odbijanac koji ce sve povuci prema gore.
I do kraja tjedna lagani rast.
Ili…ako ameri zarone ispod potpore onda cemo jos tjedan dana prema nasem 3200

Prodaja je ojačala od početka trgovanja.Kaže ZTM.
Ovo nije tema utjecaj amera na HR burzu, ali moram replicirati sa….
* Oil set for biggest first-half rise in 9 years

* Asia stocks post worst first-half in 16 years

* U.S. dollar slips to three-week low vs euro (Updates prices with close of Japanese stock market, adds European outlook, comments)….ako ćemo van TA.

Pozdrav svima!

Svi smo bili svjedoci preokreta situacije na burzi u Petak, a intraday podaci ukazuju na zaokret u tndu (naravno kratkoročnom padajućem). Kod većine dionica satne svijeće pokazuju snažne signale zaokreta i to se naravno reflektira i na Crobex.

Sretno!

Mislim da vaša teorija pada u vodu.
Mislim da nema preokreta trenda, jer je kupnja slaba i sentiment negativan, a to zaboravljate.

Tjedan-dva do raspetljavanja trenda. Tek nam ,po meni ,predstoji rasprodaja.
[/quote]

Pa lijepo je kolega rekao da treba pričekati današnju potvrdu zaokreta koja u ovom trenutku se ne nazire….
Čini me se da ništa od zelenila amera danas…futuresi se crvene…možda sutra, ali taj odbijanac je svakako i očekivan jer su pali u preprodanost…

zar uopće postoji mogućnost da prodaja bude dobra, a istodobno da je kupnja slaba?

New Report

Close