http://www.poslovni.hr/84042.aspx
Potpuno očekivano, nafta bi trebala padati i s tehničkog i logičkog stajališta, biti će zanimljivo idući tjedan u svakom slučaju, onaj ko je kupio u petak kako god bilo, sasvim je sigurno napravio dobar posao, čak i da klizne index, do kraja godine najmanje 20% zarade, a ovi koji traže točku dna, to je po meni na razini kockanje, hoće neće i onda ti pobjegne cijena pa treba skupo plaćati ili gledati kako drugi trljaju ruke a sve to zbog par postotaka čista pohlepa.
Dionice su jeftine i treba ih kupovati, nafta je skupa i treba je prodavati tako bih ja da sam u americi pa da imam priliku ulagati u nešto drugo
Možda. U srijedu izlaze sa crude invetory reportom koji bi (ako su ovi u pravu) očekivano mogao pokazati veće povećanje zaliha.
Međutim ne vjerujem da će isto pretjerano korigirati cijenu. Negdje u rasponu od 5 $ i to će biti to. A koliko će to utjecati na tržište dionica ovisit će ostalim vijestima.
A onda povećanje potrošnje u ljetnim mjeseci, ne daj bože koji veći hurican i eto je opet nazad, a vjerovatno i preko 150.
Sve ovisi o dolaru, a ako Europa odluče povećati kamatnu stopu …
To nije dobro pitanje jer je sve vidljivo na stranici ZSE – Pregled trgovanja za petak. Puno bolje pitanje bi bilo npr. tko je to imao 103 mil kuna viška u petak za kupnju tih obveznica? Ili npr. što je bio motiv za kupnju tih obveznica, a ne recimo dionica? Its.
Dakle, prodane su obveznice i ulupane u dionice i to ako ne vjeruješ otvori ZSE monitor i pogledaj vrijeme i transkacije instit. i redovne i donesi zaključak.
Ponedjeljak će opet biti dan sreće i veselja za neke, za neke opet tuge i čekanja dna.
Potpuno očekivano, nafta bi trebala padati i s tehničkog i logičkog stajališta, biti će zanimljivo idući tjedan u svakom slučaju, onaj ko je kupio u petak kako god bilo, sasvim je sigurno napravio dobar posao, čak i da klizne index, do kraja godine najmanje 20% zarade, a ovi koji traže točku dna, to je po meni na razini kockanje, hoće neće i onda ti pobjegne cijena pa treba skupo plaćati ili gledati kako drugi trljaju ruke a sve to zbog par postotaka čista pohlepa.
Dionice su jeftine i treba ih kupovati, nafta je skupa i treba je prodavati tako bih ja da sam u americi pa da imam priliku ulagati u nešto drugo
Gle ja sam kupovo na crobiju 3700 i kaj bi sad trebo opet kupovat i zaletavat se ko majmun,
ono držim i čekam da vidim kak se bude odigralo. Nema tu nikakve pohlepe, ako zakasnim u
rastu imat ću za prodavat. Niko više nije lud da uletava do kraja, ak se propusti koji pad za
ulaz došo bude novi ciklus i tako vječito….
Možda. U srijedu izlaze sa crude invetory reportom koji bi (ako su ovi u pravu) očekivano mogao pokazati veće povećanje zaliha.
Međutim ne vjerujem da će isto pretjerano korigirati cijenu. Negdje u rasponu od 5 $ i to će biti to. A koliko će to utjecati na tržište dionica ovisit će ostalim vijestima.
A onda povećanje potrošnje u ljetnim mjeseci, ne daj bože koji veći hurican i eto je opet nazad, a vjerovatno i preko 150.
Sve ovisi o dolaru, a ako Europa odluče povećati kamatnu stopu …
Naravno da nafta neće padati osim možda malo ovaj tjedan stagnirati zbog praznika,
ali ovo boldano će biti vrlo scary ako se obistini a imam osjećaj za filing da hoće.
A mislim da su Trichet i kompanija ko stvoreni da pokažu Fedu kako se to radi
[/quote]
ovo je bio dan preokreta trenda.
duljina trajanja i moguća razina dosega trenda prvenstveno ovise o stanju u americi.
prva razina otpora je 3700 i ,uz odsutnost USA drame, postoje značajni izgledi za njezin proboj.
ako pređemo 3700, sljedeće razine su 3850 (kao 50% povrata nakon pada s 4200 na 3500) i 3900 (već dokazana snažna razina otpora). uz nedostatak oporavka USA tržišta, proboj već ovih razina zasigurno postaje upitan.
pratit će se razvoj situacije (formacije,volumeni) i pokušati ažurno predočiti pogled na mogući razvoj situacije na burzi.
[/quote]
Vlad, želiš reći da nema šanse da mi u ponedjeljak, zapravo da mi dok barem ne dodirnemo 3700 ne završimo u crvenom?
[/quote]
moja procjena vjerovatnosti da idemo prema 3700: 80-90%.
(napomena: stotka u TA ne postoji. stoga je navedena razina vjerovatnosti prilično visoka,)
Prethodni post i update.
Idealno mesto za revers je region 3300 ali nikako probijanje low-a od 15.04.Sve to bi trebalo da se desi u narednoj nedelji.Taj revers bi vozio dalje kroz zuti pitchfork gde bi mu linije otpora bile uwl1 i uwl2 od crvenog pitchforka.
Pozdrav
Na log. grafu smo upravo dodirnuli gornju liniju pitchforka, stvara li se to "Idealno mesto za revers" nešto ranije? [proud]
Što kaže psihologija i fizika o sutrašnjem danu za Crobex?
S obzirom na padajuće trendov e (slika1) i njihovu slabu snagu ADX movemnet (slika2) za zaključke nam preostaju samo kratkoročni oscilatori. Kratkoročni momentum (na slici2) , kao najpouzdaniji za ovu priliku, kaže da je njegova opruga tijekom petka zategnuta 60%. Za očekivati je da se kratkoročni zalet nastavi.
Manja je vjerojatnost, ali ipak vjerojatnost, da usljed općeg ambijenta (u svijetu) do toga ne dođe. Tada će već na samo otvaranju doći do prijeloma momentuma, pa daljnje obrazlaganje nema smisla.
U optim ističkom scenariju, za očekivati je pozitivno otvaranje trgovanja. Maksimalna moguća vrijednost momentuma je 100%, pa je za očekivati da se kupnje nastave, a prve veće prodaje krenu prije dostizanja 90%-tne vrijednosti. Naime, samo malobrojni (par transakcija) mogu ostvariti prodaje na samom vrhu, pri 100% vrijednosti momentuma, prije njegova neminovnog slabljenja i povratka na niže vrijednosti. Veća koncentracija prodaje pri samome vrhu momentuma implicirala bi njegov brži i jači pad.
Simulacija kaže da se 90%-tno zasićenje momentuma dostiže kod vrijednosti Crobexa od 3653 boda (slika 3). Držim, da je to ključna vrijednost za sutrašnji dan. Za očekivati je da će ta vrijednost Crobexa (prema ovom scenariju) biti ostvarena brzo nakon otvaranja (ako ne već na samom otvaranju).
Za one najhrabrije, maksimalna vrijednost momentuma dostiže se pri vrijednosti Crobexa od 3669 bodova. Nakon dostizanja te vrijednosti izvjestan je pad vrijednosti Crobexa.
Analiza se odnosi samo na sutrašnji dan i opisuje vjerojatniji scenarij. To ne znači da ne postoje i drugi scenariji, ali mi se čini da su manje vjerojatni. Dugoročnija analiza kretanja Crobexa već se nalazi na forumu.
Sretno!
po ovome grafu za BLJE otpor bi triba bit na 260 kn ili se varam, ako je onda mislin da san dobro pazaria
na burzi se trguje dionicama, obveznicama i komercijalnim zapisima.
u petak je trgovano sa 6 obveznica, u ukupnom iznosu 105.337.566,84 kuna.
RHMF-O-103A 16.113.276,60
RHMF-O-125A 10.832.213,71
RHMF-O-142A 21.552.082,62
RHMF-O-157A 26.687.327,47
RHMF-O-15CA 1.936.000,00
RHMF-O-19BA 28.216.666,44
ostatak trgovine bila je trgovina dionicama (67.492.901,00 kuna), komercijalnim se zapisima nije trgovalo.
promet na burzi može biti redovni, institucionalni, prijavljeni i blok promet.
u petak je redovni promet iznosio 86 milijuna kuna, institucionalni 87 milijuna, a prijavljenog i blok prometa nije bilo.
promet može biti redovan, prijavljen, institucionalni i blok.