Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da niste u pravu kolega ashrak, ima 5 katergorija i sve su jasno navedene:
redovni promet – dionice
institucionalni – obveznice (i drugi dužnički papiri)
prijavljeni promet (kad kupuju/prodaju uprave, direktori, povezane osobe)
blok promet – preuzimanja, razmjene između fondova.

promet na stranici zse i na zse monitoru od 85,5 mil uključuje 2 transakcije obveznicama

13:31:28 RHMF-O-15CA 1,9 mil
14:44:25 RHMF-O-103A 16,1 mil

promet dionicama, kad se odbije tih 18 mil, bio je 67,5 mil, kako piše ovdje na poslovnom.

zašto zse to izvodi, tko bi znao, ali nije prvi put.

mislim da niste u pravu kolega ashrak, ima 5 katergorija i sve su jasno navedene:
redovni promet – dionice

Knox, evo vidim da ti je gorgija odgovorio.

Evo ti link, kalkulator u ruke pa ćeš doći do istog zaključka.

Vaš link

james je u pravu,

redovni promet nema nikakve veze sa obveznicima jer su to samo dionice (bez obzira kupujem li ih ja ili fondovi), a institucionalni nema nikakve veze s dionicama jer su to samo obveznice…

a naravno da obveznice ne kupuje niti može kupovati Baron niti ivana7 već institucionalni investitori…

a neki put mi se čini da prikaz institucionalnog prometa na zse-u ne služi ničem nego da se malo proljepša slika dnevnog prometa, tipa ako je redovni mali ljepše izgleda kad se doda institucionalni jer solidan broj investitora ne zna o čemu je riječ…

osim toga, ne znam kako je to vani rješeno, ali mene začuđuje da npr. bloomberg ili reuters kad prenose promet na zse-u daju samo ukupan zbroj (redovnog i institucionalnog), i to još rade na način da prikazuju kretanje crobex-a i ukupan promet što može dovesti do sasvim krivih zaključaka – kakve veze ima kupnja obveznica sa kretanjem crobex-a…

pa ne znam jel ih ovih pametnjakovići sa zse-a namjerno filaju krivim informacijama ili su ovi nepedantni…

Selim u ameriku...

pa di vi gledate….

trgovina obveznicama jučer:

RHMF-O-125A – 10,832 milijuna
RHMF-O-142A – 21,552 milijuna
RHMF-O-157A – 26,687 milijuna
RHMF-O-19BA – 28,216 milijuna

zbroj toga je 87,28 milijuna koliki je bio i institucionalni promet jučer…

malo otvorit očit nije na odmet…

Selim u ameriku...

je istina skalkuliro sam

redovni promet – dionice

Knox, evo vidim da ti je gorgija odgovorio.

Evo ti link, kalkulator u ruke pa ćeš doći do istog zaključka.

Vaš link
[/quote]
baš sam računo i zaključio sam ili da je greška ili je zato što te dvije obveznice nisu institucionalne…uzeo sam i računo za utorak i taj dan je točan 39 mil dionica (redovnog) i 11,5 obveznica (instit).
da greška je na zse za jučer, ali

Prethodni post i update.
Idealno mesto za revers je region 3300 ali nikako probijanje low-a od 15.04.Sve to bi trebalo da se desi u narednoj nedelji.Taj revers bi vozio dalje kroz zuti pitchfork gde bi mu linije otpora bile uwl1 i uwl2 od crvenog pitchforka.
Pozdrav

jesam ja ovak napiso zbrda zdola il ga je moderator pokvario?!
htio sam reć da je za jučeranšnji promet ili greška ili se obevznice koje nisu institucionalne računaju pod redovni promet (iako su sve od RHMF, ne znam koja bi razlika bila).
evo i ponedeljak 23.6. je 300 000kn neinstitucionalne obveznice uračunato u redovni promet…dok se instit obvez poklapaju s instit prometom u ostlim danima….zbunjujuće, namjerno ili samo loše rješeno.

Za zaključak ove sage od jutrros, evo specifikacij prometa s obveznicama
RHMF-O-19BA Institucionalna 97,30 97,45 97,25 97,33 4.000.000 28.216.666,44
RHMF-O-157A Institucionalna 92,15 92,20 91,80 92,05 4.000.000 26.687.327,47
RHMF-O-142A Institucionalna 99,20 99,20 99,05 99,12 3.000.000 21.552.082,62
RHMF-O-103A 102,00 102,00 0,00 % 102,00 102,00 102,00 102,00 15.797.330 16.113.276,60
RHMF-O-125A Institucionalna 103,15 103,15 103,00 103,07 1.450.000 10.832.213,71
što je ukupno, nekih 103 mil kuna.
Pa kad se od sveukupnog prometa to oduzme, preostaje promet s dionicama, od nekih 67 mil kuna, a s onima iz sastava Crobexa, nekih 62 mil kuna.
I sve je OK sa zbrojem.

kolege dali nam sada slijedi 3 rastuća vala

http://www.poslovni.hr/84042.aspx
Potpuno očekivano, nafta bi trebala padati i s tehničkog i logičkog stajališta, biti će zanimljivo idući tjedan u svakom slučaju, onaj ko je kupio u petak kako god bilo, sasvim je sigurno napravio dobar posao, čak i da klizne index, do kraja godine najmanje 20% zarade, a ovi koji traže točku dna, to je po meni na razini kockanje, hoće neće i onda ti pobjegne cijena pa treba skupo plaćati ili gledati kako drugi trljaju ruke a sve to zbog par postotaka čista pohlepa.
Dionice su jeftine i treba ih kupovati, nafta je skupa i treba je prodavati tako bih ja da sam u americi pa da imam priliku ulagati u nešto drugo

moze li mi netko poslati graf za belje

New Report

Close