Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@croman

Podrzavam procjenu (citaj inicijatvu)

Meni ovo isto izgledalo kao preokret, ali sam nakon kupnje ujutro ipak prodao IGH u zadnjih pola sata trgovanja. Mozda sam pogrijesio ali mislim da i dalje dionice nisu dovoljno atraktivne po cijenama krajem dana. SAD ima svoju politiku i za DJIA mislim da ide do 11100 bodova a onda mozda preokret.

@pinball

…da li je 67,5 milja dovoljno za sve prije napisano tj. za barem odbijanac (navodilo se potrebnih 70-100)…

Redovni promet danas 85.542.177,69 Kn
Institucionalni promet 87.288.290,24 Kn

Podaci sa ZSE

BEZ PANIKE, MOLIM

@vlad

Treba li za danasnji dan traziti potvrdu u ponedjeljak i kolika je sansa da je krivi signal?
Mislim, kolika je sansa da se obrne prema dolje u ponedjeljak, kolika u utorak, srijedu…?

BEZ PANIKE, MOLIM

@vlad

Treba li za danasnji dan traziti potvrdu u ponedjeljak i kolika je sansa da je krivi signal?
Mislim, kolika je sansa da se obrne prema dolje u ponedjeljak, kolika u utorak, srijedu…?

ovo je bio dan preokreta trenda.
duljina trajanja i moguća razina dosega trenda prvenstveno ovise o stanju u americi.

prva razina otpora je 3700 i ,uz odsutnost USA drame, postoje značajni izgledi za njezin proboj.

ako pređemo 3700, sljedeće razine su 3850 (kao 50% povrata nakon pada s 4200 na 3500) i 3900 (već dokazana snažna razina otpora). uz nedostatak oporavka USA tržišta, proboj već ovih razina zasigurno postaje upitan.

pratit će se razvoj situacije (formacije,volumeni) i pokušati ažurno predočiti pogled na mogući razvoj situacije na burzi.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

ne znam bas Vlad dal je preokret,sve izgleda da je ALI treba potvrda i ostalih signala.RSI,CCI,MACD(on uvijek kasni),momentum a tu je i hammer kojeg treba potvrditi u Pon. da bi bili sigurni.Iskreno ja se ne bi zaletao mada izgleda da je preokret

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

@vlad

ovo je bio dan preokreta trenda.
duljina trajanja i moguća razina dosega trenda prvenstveno ovise o stanju u americi.

prva razina otpora je 3700 i ,uz odsutnost USA drame, postoje značajni izgledi za njezin proboj.

ako pređemo 3700, sljedeće razine su 3850 (kao 50% povrata nakon pada s 4200 na 3500) i 3900 (već dokazana snažna razina otpora). uz nedostatak oporavka USA tržišta, proboj već ovih razina zasigurno postaje upitan.

pratit će se razvoj situacije (formacije,volumeni) i pokušati ažurno predočiti pogled na mogući razvoj situacije na burzi.

[/quote]
Vlad, želiš reći da nema šanse da mi u ponedjeljak, zapravo da mi dok barem ne dodirnemo 3700 ne završimo u crvenom?

Selim u ameriku...

@pinball

…da li je 67,5 milja dovoljno za sve prije napisano tj. za barem odbijanac (navodilo se potrebnih 70-100)…

Redovni promet danas 85.542.177,69 Kn
Institucionalni promet 87.288.290,24 Kn

Podaci sa ZSE

Da ne bude nesporazuma. Promet koji iskazuje ZSE se odnosi na promet dionicama i obveznicama. Tako je nešto više od 100 mil kuna bilo prometa obveznicama, a tek manji dio (ostatak) s dionicama. S dionicama iz sastava Crobexa protrgovano je oko 62 mil kuna, ili nekih 7 mil kuna više nego li dan ranije (u četvrtak). U srijedu (još jedan dan ranije) promet dionicama iz sastava Crobex je bio nešto veći od 55 mil kuna.

ovaj preokret sto se desijo u petak je dobar ako se nastavi i u ponedeljak sa istim prometom a ako u ponedeljak zaronimo eeeeeee onda smo hebali kenjcu mater jer onda ronimo do cc 3400 ali mislim da ce se trend okrenut pri kraju sedmice cetvrtak ili petak mada sve ovisi o amerima i famoznoj nafti

Da ne bude nesporazuma. Promet koji iskazuje ZSE se odnosi na promet dionicama i obveznicama. Tako je nešto više od 100 mil kuna bilo prometa obveznicama, a tek manji dio (ostatak) s dionicama. S dionicama iz sastava Crobexa protrgovano je oko 62 mil kuna, ili nekih 7 mil kuna više nego li dan ranije (u četvrtak). U srijedu (još jedan dan ranije) promet dionicama iz sastava Crobex je bio nešto veći od 55 mil kuna.

Oprosti nešto ti se pomutilo.

Ako piše

Redovni promet danas 85.542.177,69 Kn, onda je to redovni promet dionicama

ako piše

Institucionalni promet 87.288.290,24 Kn, onda to nije promet dionicama

kako ti dolaziš do zaključka da je bilo 100.000.000 kuna prometa obveznicama, a manji dio (ostatak) dionicama? [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ako piše

ako piše

kako ti dolaziš do zaključka da je bilo 100.000.000 kuna prometa obveznicama, a manji dio (ostatak) dionicama? [bye]

To nije dobro pitanje jer je sve vidljivo na stranici ZSE – Pregled trgovanja za petak. Puno bolje pitanje bi bilo npr. tko je to imao 103 mil kuna viška u petak za kupnju tih obveznica? Ili npr. što je bio motiv za kupnju tih obveznica, a ne recimo dionica? Its.

Ako piše

ako piše

[/quote]

Mikulamali je u pravu.

Pojmovi redovni i institucionalni, nisu jednako trgovina dionicama i obveznicama.

U redovni promet ti ulazi i trgovina dionicama i obveznicam i obratno.

Redovni promet je promet putem zadavanja naloga kroz trgovinskog sustav burze , a institucionalni bi se trebao odnositi na dogovorene i prijavljene transkacije.

Otiđi na stranice ZSE i zbroji jučerašnji promet obveznicama, pa ćeš vidjeti da se mikulimalom nije ništa pomutilo.

A vjerovatno mi se ne sviđa odgovor zbog čega jučer povećani promet obveznicama.

New Report

Close