Uf jutros sam mislio da probijamo sve barijere i idemo u pm, a gle sad, samo da PRAKSA potvrdi teoriju.
Obzirom da smo blago padali , znači li to da bi sad mogli mic po mic gore?
Ja se samo bojim mirovinaCA, oni na višim razinama teško da će htjeti kupovati i dizati tržište, a pitanje koliko snage imaju dionički fondovi pogotovo sada kad im nitko ne želi kunu dati(polazim od sebe i onih koje poznam, svi će sami ulagati a u fondove nikada više)
Upravo tako Che, da praksa potvrdi teoriju!
Ja se nadam preokretu pa makar do 3700 [thumbsup]
@Vlad
Sad sam provjerio volumen, veci neg sam prvi put vidio, ipak bi mogao biti dan preokreta!
Isprike
pozdrav
toliko teksta a nitko da stavi neku sliku da svi vide sta se danas dogodilo.
Do sada smo se već mjesecima odbijali iz podcijenjenog u precijenjeno područje i na tim valovima tko je imao hrabrosti, mogao je dići preko 100% , e sada bi bilo lijepo da idemo u precijenjeno područje a laganim tempom to bi bilo sredine, kraja ljeta preko 4000 bodova, na 3700 nije ništa, ja prodajem portfelj tek iznad 4300 da bar neki drek i zaradim
Vidim malo si se uzrujo znaci nista od tvog pojasnjenja (nista novo).Koga zanima moze dobiti pojasnjenje na PM a tebe vise necu uciti. [lol]
evo, pomoći ću vam, dragi kolega Geronimo sa 2 potpitanja:
-zašto nema odjeka na berzama od ovih huge gainova?
-što će biti kad se injekcija ispuše?
opreza nikad dosta, da li je dobra vijest što su Amerikanci od tax-čekova kupili koji six-pack više i time pogurali inflaciju?
—
[/quote]
Kolega ipak hvala na potpitanjima iz kojih se vidi da razumjete materiju.Slazem se da je potreban oprez ali isto tako ko moze garantirati da program Busha nece pokrenuti Amere(vec ih je jednom takav program izvukao sto ne znaci da ce i sada ali isto tako ne znaci da nece).A da su iznad ocekivanja rezultati jesu to ne moze niko osporiti.
Vidite cim malo argumenata upotrebite i svoj nastup prilagodite jednom normalnom nivo pisanja spreman sam sa vama diskutirati.Samo molim bez podcjenjivanja i vrjedjanja.
Buduci da se govori koliko je vazno za burze stanje nafte evo jedan “dugorocni”
pogled na naftu: EWT analiza sa EOD podacima
ako se ova analiza uistini onda u buducnosti postoji mogucnost jos veceg pada za naftu nego sto ovaj graf pokazuje
>privitak
dao sam jednu analize nafta prije ali to je bila sa intradaypodacima
(eod-analiza vecinom ima vecu vjerojatnost)
kao uvjek:vrijeme ce pokazat dali ce biti po ovoj analizi; garancije nema
Pa ako Ameri danas zarone to bi čak možda bilo bolje nego li slabije, jer tada postoji veća vjerovatnost da će u ponedjeljak biti pozitivni i na taj način psihološki utjecati i na nas da nastavimo dalje s rastom.
Ali sto ako danas ameri opet zarone, sta ce bit s nama tad, odbijanac i dalje ili ponovno dolje i jos brze da se ponisti ovaj rast???
Pa ako Ameri danas zarone to bi čak možda bilo bolje nego li slabije, jer tada postoji veća vjerovatnost da će u ponedjeljak biti pozitivni i na taj način psihološki utjecati i na nas da nastavimo dalje s rastom.
[/quote]
Uf…?! [undecid]
Ja nisam pametan, a vi kako znate!
Pretpostavka je OK – ali uz jedan uvjet. Već su Ameri, tokom dana, kako kroz maslac prošli kroz jednu snažnu crtu otpora, višegodišnju – na otprilike 1285 bodova S&P-a. Preostao je 38,2 Fibo retrace, na oko 1265 bodova. To je već potrošena granica kod formiranja prethodnog rastućeg vala, ali na žalost i jedina snažnija na putu do 1170 bodova. Rizično, zar ne!? A optimističnih vijesti baš i nema. Mislim da još uvijek vrijedi moja procjena od prije 10-ak dana. Isto vrijedi i s implikacijama na Crobex (od jučer).
Evo da se malo ukljucim u raspravu. Vlad je (kao i obicno) dobro izracunao, a kako se odvrtjelo svi smo vidjeli. Potpora na cca 3550 je izdrzala i imamo odbijanac. TA je mogla danas daytraderima donijeti 5-10 kako se tko snasao. U Americi (s kojom smo u zadnje vrijeme u strahovito dobroj korelaciji), medjutim, pusu jako losi vjetrovi. I sa jako dobrim vijestima vezanim uz povjerenje potrosaca i povrat poreza, ali sa odvratno skupom naftom, oni neprestano tonu. Citao sam preko oka nesto kao da Kongres zeli zabraniti spekuliranje s naftom, jer bi takav akt automatski spustio naftu na pola njezine sadasnje cijene. Nisam strucan koliko je na slobodnom trzistu tako nesto moguce, ali necu se ukljucivati u TK sve dok nafta ne dodje u normalne okvire. Slazem se s vecinom danasnjih komentara, jer sam po prirodi bull, ali Amerika …
. …….večer
– Kao prvo isprika gosp. MikulaMali na krivoj interpretaciji njegovog posta , iako ja
još uvjek ne razumijem kako se "pozicionirati" u cjenovnom kanalu ….. i kakva je
korist od toga ….. i gdje se to koristi kao istrument … ?????
– Danas me nije bilo , a bilo je veselo ,……. ponedjeljak više manje , ali utorak ….
….u utorak bi se mogao vidjeti trend …… (od 11-13 sati [smiley] ) …..
– Ameri i ostali (nafta ,kamate ,vozarine….) tu gotovo neće imati nikakvog utjecaja ,
kao uostalom i do sada …..
– Pozdrav Cromanu ….. , nadam se kako nema ljutnje ….. , a moramo se i malo šaliti [smiley]
. Dr M Wagner
kolege, muče me 3 stvari:
1. da li je 67,5 milja dovoljno za sve prije napisano tj. za barem odbijanac (navodilo se potrebnih 70-100);
2. kako zanemariti utjecaje eu i us koji su sve samo ne dobri i
3. danas je potvrđeno da se ima para (ovisno o razini) ali više impulsno nego planski pa to također dolijeva ulje na vatru
Hvala unaprijed i ugodan vikend svima (a ne samo njima [cool])