Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@croman

Ej pa danas ti je druga godišnjica od kad si na forumu, čestitam!!!!

@bajka

hvala …. dobro je da neko prati moje vrijeme na forumu
[thumbsup]

svedski index … pad ca 3%

Xbear fond : rast vise od 4% [thumbsup]

crobex… pad 1,30%

jdgt…. rast 3,99% [tongue]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Ako se realizira dvostruko dno trebali bi imati povecanje prometa u odnosu na prvi donji vrh od 3216 14.4.Promet je tad bio 130 mil kn
Ako bi recimo imali pattern dvostrukog dna promet bi mogao biti preko 150 mil kn, a uz ovu likvidnost kakva je sad taj dan bi mogli imati i ogromni spread na dionicama
Upravo iz tog razloga nam se moze dogoditi u jednom danu da potonemo 3 % do podne a poslije na nulu ili nesto slicno
Misljenja?!

nije nužno…

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Ako se realizira dvostruko dno trebali bi imati povecanje prometa u odnosu na prvi donji vrh od 3216 14.4.Promet je tad bio 130 mil kn
Ako bi recimo imali pattern dvostrukog dna promet bi mogao biti preko 150 mil kn, a uz ovu likvidnost kakva je sad taj dan bi mogli imati i ogromni spread na dionicama
Upravo iz tog razloga nam se moze dogoditi u jednom danu da potonemo 3 % do podne a poslije na nulu ili nesto slicno
Misljenja?!

nije nužno…
[/quote]

vjerojatnije da, nego ne

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

KLJUČNI problem Crobexa (po mikuli malome):

Za razliku od svjetskih indeksa Crobex je ostao vrlo blizu gornje granice cjenovnog kanala. Ostali su se prilično udaljili.

mislim da je to onaj vremenski pomak između našeg i svjetskih tržišta…i prošlo dno je u americi bilo sredinom ožujka, a kod nas sredinom travnja…vjerovatno se i ta vremenska razlika u međuvremenu smanjila (jer danas svi siguran sam puno više pratimo i naftu i amerikance i europu pa u skladu s tim djelujemo nego prije…zbog neizvjesnosti i straha ako ništa drugo).
danas je bio pošten pad, sutra mi sve više smrdi na jutarnji pad pa odbijanac, al ne prevelik.

tehničari, kaj mislite, hoćemo se sutra bar blago blago odbit

Pa Amerika i Evropa se već ponašaju kao po nekom pravilu ili šabloni, što znači jedan dan jako padnu, a odmah drugi opet narastu i tako već danima i danima. Budući da je danas Evropa u minusu, a također i Amerika, sutra bi oni znali biti pozitivni, pa bi to znalo i na nas pozitivno utjecati u određenoj mjeri. Osobno mislim da sutra na početku na ZSE slijedi rasprodaja, a onda za sat ili dva obijanac. Ako bi rasprodaja bila intenzivnija i odbijanac bi bio osjetniji. Ako pak neće biti rasprodaje onda najvjerovatnije ostajemo na ovome gdje smo danas, znači oko nule.

danas je bio pošten pad, sutra mi sve više smrdi na jutarnji pad pa odbijanac, al ne prevelik.

Evo dok sam pisao svoj prijašnji post, nisam tvog ni vidio, ali tek sada vidim da jednako razmišljamo. 🙂

S&p 500 ispod 1300, točnije 1297.
Tu je negdje i support.
A onda Postojnska špilja i čovječje ribice

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

dow jones ind.11,559.67 je ovdje zadnji put bio krajem 1999

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

ovdje se lijepo vidi 5 valova po EWT-u, ja sam izracunao da bi onda dno bilo na Điji na 11300pts.
sta ostali kazu?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

dow jones ind.11,559.67 je ovdje zadnji put bio krajem 1999

Kako je bio zadnji put 1999? Objasni!!!

Po meni pad je puno pozitivniji nego rast. Zašto? Zato što kad pada ima nade ako fundamenti vrijede, a kada neprestano raste strah me više od mraka. Iako pad djeluje negativno na psihu zapravo je odličan jer imaš mogućnost kupovine po diskontu i očekivati neku zaradu.

Živi bili pa vidjeli?

A cinici samo znaju plašiti, oni toliko plaše druge da na kraju i sami uplašeni ne znaju kada treba reagirati.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mali osvrt na DJIA…ja ne vidim te volumene koji će zaustaviti ovaj pad….obratite pažnju na prijašnja dva dna na cca 11750 kako se ponašaju volumeni….koliko vidim nema povećanja volumena na ovim cijenama, očito se smatra da je dno niže….vidjet ćemo gdje…
Napiminjem da je ovo graf bez današnjeg dana…trentno – 2,67% =11490

New Report

Close