Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[tongue] ovaj forum nije nadmetanje!
ima prostora za sve. analitičari neka iznesu svoje viđenje, a vrijeme će pokazati tko je u pravu i kome pokloniti povjerenje. uostalom, svak samostalčno donosi odluke

@ croman
a da i ti staviš crne oćale za izjave koje te ne gustaju [smiley]

@marlu

citam sve ….

a crne naocale samo za sunce

za sada odrađujemo varijantu 2 prethodno priloženog grafa.
potpore su na 3550 i 3595 (potonja nije nije ucrtana na graf, jer je slabija od prve).

A) ako se odbijemo od potpora na razinama 3550/3595, realizirat će se padajući klin i ide odbijanac
prema gore.

obzirom da smo otvorili u minusu, ako zatvorimo u plusu imamo dan preokreta trenda.
tada vrijedi :

1. ako volumen bude mali (ispod 50 milja), odbijanac ne bi trebao rezultirati velikim rastom grobija.
u tom rastu prva zapreka je već otpor na razini 3700.

2. ako volumen bude znatniji (ca 70 -100 milja), odbijanac bi mogao biti i veći pa bi se otpor na 3700 mogao lakše savladati.

B) ako potopre ne izdrže, vjerovatno idemo na barem 3200 (o ovoj varijanti podrobnije naknadno, ako se ukaže potreba).

bravo vlad…

3 ako…jedna od njih ce biti ili nesto blizu toga

pozdrav doktore …kao sto te knelle naziva…ja sam samo elektrotehnicar po zanimanju…nikakav doktor…iako takvih ima u rodbini…ali Croman je "crna ptica" hehe

[/quote]
cromane,

ovdje ne bi trebalo biti nadmetanja, barem s moje strane ga neće biti.
uvijek mi je bila nakana svojim analizama pokušati pomoći i drugima i sebi, ako je to uopće i moguće.

ponekad sam uistinu bio previše naporan i postao previše grafova- više to neću činiti.
ne mislim komentirati ni tvoje grafove/prognoze- rado ću ih pročitati, no razmišljam i zaključujem sam (uostalom, kao i svi mi).

ne mislim ti spuštati, kao što ti meni činiš. ako te to raduje, nastavi.

a sada moram nastaviti s poslom…
pozdrav

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

cromane,

ovdje ne bi trebalo biti nadmetanja, barem s moje strane ga neće biti.
uvijek mi je bila nakana svojim analizama pokušati pomoći i drugima i sebi, ako je to uopće i moguće.

ponekad sam uistinu bio previše naporan i postao previše grafova- više to neću činiti.
ne mislim komentirati ni tvoje grafove/prognoze- rado ću ih pročitati, no razmišljam i zaključujem sam (uostalom, kao i svi mi).

ne mislim ti spuštati, kao što ti meni činiš. ako te to raduje, nastavi.

a sada moram nastaviti s poslom…
pozdrav

onda smo se dogovorili: nema nadmetanja izmedu nas dvoje

ono sto obecam…izvrsim

pozdrav

Evo Cromane dao sam ti 100 za rijec da se neces prepucavati s vladom
Ne treba nam to na forumu u vrijeme korekcije
Zadnji put je bila ista stvar, crobex dolje a vi jedan po drugome, ne i ovaj put, trebamo traziti dno i svaki komentar je dobrodosao (osim zlonamjernih)!
Ipak se nazire prilika za solidnu zaradu nakon ljeta a vjerojatno i prije toga
Vladovi klinovi i predvidanja su u skladu s TA i nije bitno koliko ima ako
Dapace volim i vidjeti ljude koji pisu ako bude ovo bit ce onda i ono…
Nema na burzi decidiranih tvrdnji, kao sto je abu ali sam sebe ispravio!
Jednako tako ja kad nesto pisem nikad ne mislim kako sam u pravu, samo mi se ne da pisati ako onda i sl.
Pozdrav

BEZ PANIKE, MOLIM

KLJUČNI problem Crobexa (po mikuli malome):

Za razliku od svjetskih indeksa Crobex je ostao vrlo blizu gornje granice cjenovnog kanala. Ostali su se prilično udaljili. Čak i da se pojavi dovoljno optimizma na tržištu, preostalo je malo prostora za rast. Ne zato što to investitori ne žele, nego li jednostavno zbog toga što bi se vrlo brzo pojavio pojačani oprez, pa čak i strah od eventualnog gubitka. Dakle, da bi se Crobex mogao značjnije oporaviti, najprije se mora pristojno udaljiti od gornje granice kanala, kako bi dao dovoljno prostora za djelovanje investitorima.

Na žalost ključnu grešku ranije proljetos je učinili dugoročni investitori (uglavnom profesionalni kapital). Najprije je dopustio pretjerani pad (preko 38,2 Fibo retrace), zaksnio s početkom rasta za ostakom svijeta (oko mjesec dana), a implicite ostao bez nmekoliko milijardi kuna kapitala (povučenih iz fondova koncem ožujka i početkom travnja). Manje koristi ostvarene su manjim ualskom na tržište stranih ulagača (što je v jerojatno i bio motiv dubljem padu indeksa!!!).

Ono što je sada bitno za Crobex je da dugoročni investitori ne učine novu grešku – jer Crobex se mora udaljiti od granice cjenovnog kanala proporcionalno s ostatkom svijeta. To je ujedno i jedino jamstvo da neće doći do značajnog prelijevanja kapitala iz Hrvatske prema vani.

Evo Cromane dao sam ti 100 za rijec da se neces prepucavati s vladom
Ne treba nam to na forumu u vrijeme korekcije
Zadnji put je bila ista stvar, crobex dolje a vi jedan po drugome, ne i ovaj put, trebamo traziti dno i svaki komentar je dobrodosao (osim zlonamjernih)!
Ipak se nazire prilika za solidnu zaradu nakon ljeta a vjerojatno i prije toga
Vladovi klinovi i predvidanja su u skladu s TA i nije bitno koliko ima ako
Dapace volim i vidjeti ljude koji pisu ako bude ovo bit ce onda i ono…
Nema na burzi decidiranih tvrdnji, kao sto je abu ali sam sebe ispravio!
Jednako tako ja kad nesto pisem nikad ne mislim kako sam u pravu, samo mi se ne da pisati ako onda i sl.
Pozdrav

@mandator

Slazem se sa onim sto si pisao!

Buduci da ja ne kupujem Hrvatske dionice nema uzroka da "drukam"(kako to vi zovete) ni na gore ni na dole.
Ono sto pisem je moj pogled sa mojom EWt_metodom.Koga zanima nek cita.

Ako se gleda na razvitak burza,naprimer moj prijasnji komentar gde sam stavio 2 grafa(svedskiOMX-index i svedski fond XBear) pokazuje da vlada Bear stanje.
Ako bude islo na dole (pad bez korekcije) onda moze biti duboko…ali postoji i moguca privremena korekcija… cemu se ja nadam.

Privatno mi ne smeta koji od ovih 2 mogucih scenaria bude bio, posto ja trgujem sa svedskim Xbear fondom…sto daje novac i kod pada.

KLJUČNI problem Crobexa (po mikuli malome):

Za razliku od svjetskih indeksa Crobex je ostao vrlo blizu gornje granice cjenovnog kanala. Ostali su se prilično udaljili. Čak i da se pojavi dovoljno optimizma na tržištu, preostalo je malo prostora za rast. Ne zato što to investitori ne žele, nego li jednostavno zbog toga što bi se vrlo brzo pojavio pojačani oprez, pa čak i strah od eventualnog gubitka. Dakle, da bi se Crobex mogao značjnije oporaviti, najprije se mora pristojno udaljiti od gornje granice kanala, kako bi dao dovoljno prostora za djelovanje investitorima.

Na žalost ključnu grešku ranije proljetos je učinili dugoročni investitori (uglavnom profesionalni kapital). Najprije je dopustio pretjerani pad (preko 38,2 Fibo retrace), zaksnio s početkom rasta za ostakom svijeta (oko mjesec dana), a implicite ostao bez nmekoliko milijardi kuna kapitala (povučenih iz fondova koncem ožujka i početkom travnja). Manje koristi ostvarene su manjim ualskom na tržište stranih ulagača (što je v jerojatno i bio motiv dubljem padu indeksa!!!).

Ono što je sada bitno za Crobex je da dugoročni investitori ne učine novu grešku – jer Crobex se mora udaljiti od granice cjenovnog kanala proporcionalno s ostatkom svijeta. To je ujedno i jedino jamstvo da neće doći do značajnog prelijevanja kapitala iz Hrvatske prema vani.

Vrlo lijepo sročeno!!!

@mikulamali
a što trebaju učiniti da se udalje od granice cjenovnog kanala?

@croman

Ej pa danas ti je druga godišnjica od kad si na forumu, čestitam!!!!

ako ne dođe do naglog obrata unutardnevnog trenda grobija (što je malo vjerovatno), današnji dan trgovanja (pad indeksa uz nevelik volumen trgovanja) nije dan preokreta trenda.

drugim riječima, bit će još najmanje jedan dan kada će grobi biti barem malo ispod trenutačne razine (3575).
ovo, pak, ostavlja mogućim odbijanac od ca 3550 (time i realizaciju padajućeg klina).

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Ako se realizira dvostruko dno trebali bi imati povecanje prometa u odnosu na prvi donji vrh od 3216 14.4.
Promet je tad bio 130 mil kn
Ako bi recimo imali pattern dvostrukog dna promet bi mogao biti preko 150 mil kn, a uz ovu likvidnost kakva je sad taj dan bi mogli imati i ogromni spread na dionicama
Upravo iz tog razloga nam se moze dogoditi u jednom danu da potonemo 3 % do podne a poslije na nulu ili nesto slicno
Misljenja?!

BEZ PANIKE, MOLIM

. Pozdrav

. for Mmali ….

. I sada se iz fondova povlači (ili je povučeno dijelom) cca. milijardu kn …..

. U proljeće (o kojem govorite) , se dogadjalo isto , ali sa jednom relativno velikom
razlikom …..
….tada su MF-i povlačili lovu iz OIF-a , a zatim za taj isti cash kupovali jeftinije
one iste dionice …… , tako da su postojali veliki prometi (na koje se danas neki pozivaju
kao signal promjene…. [smiley]) ……
. Danas se povučena lova isplaćuje na tekuće račune (ako ih je 10-30%) , na njih cca.
100 000 (računa) ….. [smiley] ….i nema velikih prometa …. jer nema love ……

. Bio sam malo preoptimističan , ali izgleda da je prvi val isplaćen dijelom i posudbom
koja se sada polako vraća …..

. Gornji dio cijenovnog kanala ???…… moram priznati da ne znam što je to … , ili ne
mislimo na isto …… [smiley]

. Usput … strane love tu nikada i nije baš bilo … , bar ne toliko da bi mogla
utjecati ….. , jedino ako se ne misli na sredstva stranih (a domaćih) banaka , plasiranih
kroz margine ……[smiley]

Dr M Wagner

New Report

Close