Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gospodo,
Evo jos jedne analize bez obzira koliko vam se cinila apsurdna u ovom trenutku.
Pozdrav.

PS: Abu,jedan prijateljski i krajnje dobronameran savet,EW po Neilly-u ce te samo smoriti jer je ultra temeljan i obicno na kraju vidis ono sto zelis da vidis,pokusaj sa izvornim EW -SIMPLE.

Neka mi niko ne zameri,krajnje sam dobronameran.

Barone naporan si sa svim svojim multinickovima.

Kolega, neće nitko da ti zameri. Svatko je slobodan pisati ako ima argumente.
Mali sam promenio, vaš graf, ali mislim da neće biti velikih osbijanaca na gore uskoro jer nismo dovoljno potonuli. Nadalje mislim da bi stagnacija mogla potrajati, jer nitko ne kupuje, likvidnost je mala, a sve više ljudi je zainteresirano za dionice.
[/quote]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

tehničari, kaj mislite, hoćemo se sutra bar blago blago odbit da nadoknadimo današnje zelenilo u europi i americi?

sudeći po tome kako su indeksi pred kraj trgovanja u americi krenuli u ispuhavanje današnjeg rasta (dow se jedva odžao pozitivnom) za pretpostavit je da će sutra futuresi bit crveni osim ako nafta ne padne, a onda će i europa pa – hoćemo u tom slučaju uopće odrađivati imalo današnji plus ili nastavljamo klizat kao da se ništa dogodilo nije?

meni se ovaj drugi scenarij čini izvjesnijim, vi koji ste u dionicama razuvjerite me…

Selim u ameriku...

sve ovisi o futuresima i vijestima..ako budu zeleni, gore, ako ne, dole.
i gore i dole ici cemo na malom prometu.

meni je, iskreno receno zao sto nije bila jazovka u US jucer i danas, jer bi se onda sutra odbijali i mi bi uhvatili malo rasta.
ovako, vuk pojeo magare [tongue]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

prognoza: na žalost i dalje igra živaca i lagano klizanje a sve povezano sa gubljenjem strpljenja koje samo dodatno dopridonosi ionako nezavidnoj situaciji … ukoliko potraje (a bojim se da hoće) idemo još brže dolje jer bi moglo opet biti i callova … i ja bi se nakrcao na nižim razinama ali ih ne mogu stvoriti a neki ipak mogu pripomoći daljnjem guranju nadolje bez da išta rade .. koji apsurd

p.s. i daljem sam veeelikim dijelom u dionicama što ne smatram najboljom solucijom

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Ako crobex zbilja do 2013 padne na 1000 ja cu onda prodati samog sebe kako bih usao u dionice
[thumbsup] [lol]
Sutra vjerojatan trading day za daytradere, odbijanac ili preokret na kratkotrajno prema gore
Vidjet cemo
Laku noc

BEZ PANIKE, MOLIM

Gospodo,
Evo jos jedne analize bez obzira koliko vam se cinila apsurdna u ovom trenutku.
Pozdrav.

PS: Abu,jedan prijateljski i krajnje dobronameran savet,EW po Neilly-u ce te samo smoriti jer je ultra temeljan i obicno na kraju vidis ono sto zelis da vidis,pokusaj sa izvornim EW -SIMPLE.

Koliko vidim, uzimas korekciju 6 godina, mozes li malo detaljnije objasniti zasto, cini mi se vrlo slicno kao na stranici koju sam postao prije?
Kad kazes izvorni EWT mislis li na Prechter-a ili Elliota ili je to manje vise isto?
Zasto mislis da ce pasti ispod 1700, koliko se meni cini to je dno 4 vala i po EWT-u korekcija ne bi smjela pasti ispod 4 vala?
Opcenito ako moze malo objasnjenje razmisljanja koje stoji iza tog grafa, hvala unaprijed.
Uzimao sam EWT od Rich Swannell-a, pise "New Refined Elliott Wave Principle" i covjek prodaje softwer za trgovanje [wink]

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

danas?!? ni vrit ni mimo to je moje mišljenje a daytraderi će otić doviđenja. 0.5 % gore ili dole smatram da je sada svejedno

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Ispravak, moze pasti ispod 4 vala ali to bi bio vise izuzetak.

@Croman
Mozes li postati graf Crobexa sa oznacenim valovima, znaci od pocetka pada do sada. Ako moze i graf od 1999 do pocetka korekcije isto sa valovima.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

U ciklusu 99-07 nije bilo takvih padova kao ovaj, najjaci je bio sa 1300 na 1000. To je moja procjena jednog EWT vala na osnovu onoga sto sam procitao u knjigama i na internetu. Da objasnim jos nesto ako nekog zanima zasto nisam uzeo 98, zato sto je tek 99 poceo pravi rast.

lukavo od vas kolega da ste uzeli za uzorak za promatranje razdoblje od 1999. godine na dalje………..jer da ste uzeli u obzir i 1997. i 1998. godinu, mogli bi vidjeti da je tržište zabilježilo lijepi minus, a onda bi se dali izvući i neki drugi zaključci od ovih koje ste vi izvukli….

pa da vidimo…………1997. g. smo završili i minusu 10,37%, a 1998.g. u minusu od 29,04%…………pa kad tu činjenicu uzmete u obzir, taj pad je nadoknađen tek 2003. godine kad je crobex došao na razinu prije tog pada……………….znači tek 2004. godine je započeo taj rast o kojem vi pričate

nhf, pozdrav

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Abu,
Malo objasnjenje,posto je moj bazni posao FOREX i koga radim duze godina,naucio sam se da u analizama rec "nema sanse da ide do tamo"moze samo da me kosta mnogo para.Sto se tice EW analize dosao sam do zakljucka da dok ne vidim impuls jednostavno ni ne pokusavam da ulazim u dublju analizu.
Onog trenutka kad moje oko vidi impuls znam da imam W3 ili C i tad tek ulazim u ozbiljnije analize.
Do tog trenutka moje analize su zasnovane na neki drugim stvarima koje su sastavni deo korekcija.
Crobex na mesecnom chartu po meni je zavrsio W1 koji mozes tumaciti i da je imao w1-w5 ili da je bio ABC.Kako god da gledas sad je od printovanog vrha definitivno neki korektivni talas.
Da skratim pricu,posto je korekcija evidentna i vreme kad spekulanti diktiraju market ja pocinjem da
koristim jednu drugu analizu to jest oblike koji se non stop ponavljaju u korekcijama.
Pozdrav.

. ……. jutro

. Možda postoji mali problem u primjeni modela iz "davne prošlosti" ….. [smiley]

. Relativno velike promjene na tržištu ….. kako god gledali ……. ekonomski ,geopolitički
, a nešto smo i naučili …… [smiley]

. Bojim se kako je pravi put malo ……. dalje …… [smiley]

Dr M Wagner

tehničari, kaj mislite, hoćemo se sutra bar blago blago odbit da nadoknadimo današnje zelenilo u europi i americi?

sudeći po tome kako su indeksi pred kraj trgovanja u americi krenuli u ispuhavanje današnjeg rasta (dow se jedva odžao pozitivnom) za pretpostavit je da će sutra futuresi bit crveni osim ako nafta ne padne, a onda će i europa pa – hoćemo u tom slučaju uopće odrađivati imalo današnji plus ili nastavljamo klizat kao da se ništa dogodilo nije?

meni se ovaj drugi scenarij čini izvjesnijim, vi koji ste u dionicama razuvjerite me…

žao mi je što je tako, ali čini se da sam pogodio, kad sam zadnji put jutros pogledao zelenu aziju pomislih kako bi danas mogao bit savršen dan za daytrading i zaradit 5%, no s obzirom da azija zaključuje u minusu, europa suvereno gazi istim stopama baš kao i američki futuresi – bojim se da od današnjeg odbijanca ništa, nažalost [sad]…

Selim u ameriku...

New Report

Close