Poržavam kolegu. Kad je quark nestao s foruma ova se tema fakat razvodnila.
Pogledajte recimo prvih 40 strana. Sve na jednome mjestu, kratko i jasno bez prepucavanja , nadmudrivanja i inih frustracija.
Da, dok je quark pisao, to su bila prave analize.
Evo jedne, od 15.10.2007.:
"Varteksu su dani na 250 kn odbrojani. Na ovu vijest danas još se danas možda nešto ulovi i mislim da lagano krećemo gore."
Nekako u isto vrijeme, njegove TA su govorile da je belju target kroz par mjeseci 1000 kn…
Sjećate se Barona, ona je jedini govorio istinu i svi mu nisu vjerovali. Onaj njegova MACD na 4000.
I gledajte di smo sada.
[/quote]
slažem se s kolegom origanom da su baronove analize bile najbolje. pa jedini je vidio da crobex tone još prije 5 dana.
[/quote]
[lol] [lol] [lol]
nego kolka je šansa da se odbijemo malo gore poneseni nekim iznenadnim optimizmom.
koji su sljedećei jaki otpori prema gore i dole?
148 nepunih milja je zapravo bilo s institucionalnim prometom od 18 milja, a on sa ovime ionako nema baš veze pa sam ga izostavio…
dno će naravno ovaj put biti s mnogo manjim prometom, no i sadašnji je prosjek redovnog prometa daleko manji od 60 milijuna tako da ja očekujem interval od 70 – 90 milja kad dotaknemo dno…
Malo Origana je dobra stvar, dobar je to zacin.
Samo ne smije ga biti previse jer preuzme okus glavnom jelu [lol]
Abu ali kaze da necemo do dvostrukog dna nego peti val unutar kanala.
Ne slazem se da je to jedino moguce, ali ako ameri sad okerenu gore vjerovatno ce tako i biti.
Ako amerima pocnu stizati losa izvjesca i odu dolje, odosmo i mi.
@Vlad1111
148 nepunih milja je zapravo bilo s institucionalnim prometom od 18 milja, a on sa ovime ionako nema baš veze pa sam ga izostavio…
dno će naravno ovaj put biti s mnogo manjim prometom, no i sadašnji je prosjek redovnog prometa daleko manji od 60 milijuna tako da ja očekujem interval od 70 – 90 milja kad dotaknemo dno…
da, u pravu si.
na blumbiju prikazuju ukupni promet.
zbog smanjene likvidnosti u danu preokreta trebalo bi očekivati volumen od ca 70-100 milja.
bojim se da na ovoj letargiji necemo vidjeti ni 70, a kamoli 100milja.
jedino ako bude pada u obliku "jazovke", minus 2,5% ili vise, onda da.
buduci da ce biti manji volumen, to znaci da je i dno nesigurnije.
..a mozda sam samo rezigniran.
vise me zanimaju amrikanci danas i sutra..sto ce i kamo ce.. [huh]
Ovdje ih se lijepo može pratiti….
http://finance.google.com/finance
bojim se da na ovoj letargiji necemo vidjeti ni 70, a kamoli 100milja.
jedino ako bude pada u obliku "jazovke", minus 2,5% ili vise, onda da.
buduci da ce biti manji volumen, to znaci da je i dno nesigurnije.
..a mozda sam samo rezigniran.
vise me zanimaju amrikanci danas i sutra..sto ce i kamo ce.. [huh]
ako bude tako (dakle, otvoriti niže, zatvoriti više, a volumen realativno mali-npr. 50 milja), onda ni rast nakon takvog preokreta ne bi trebao biti velik.
takav rast (relativno mali) bio je nakon svih dana preokreta s relativno malim volumenom.
@ManDaTar
MIslim da je ipak blize dvostruko dno ili pad nesto iznad (recimo 3300 prema proboju trokuta) ali ne bih iskljucio niti pad ispod te razine u slucaju ostvarenja prognoze RBS banke.
Trenutacan pad je blazi nego prosli nagli pad na 3200 ali ako se nastavi negativan niz dan doci ce do donjeg otpora i trebao bi uslijediti kratkotrajan rast.
Ako smo sada u C valu koji sada relativno prati S&P onda bi dno tog vala bilo tek krajem ljeta ili kasnije
S obzirom da se na sastanku OPEC-a nisu nista dogovorili otvoren je rast cijena nafte, najavljuju 150 USD do kraja godine sto posredno uzrokuje povecanje cijena hrane i rast inflacije. Dodatak su i poplave u americi. Najgore je sto su trenutacno FED-u vezane ruke jer ne moze vise smanjivati kamatne stope jer ce ubrzati inflaciju a ako ih poveca, smanjuje gospodarski rast koji je ionako malen. Trenutacno se i dalje povecava americki deficit. Cuo sam da je trenutacno inflacija u Indiji 11%. Inflacija jede kupovnu moc gradjana koji manje trose, proizvodjacima se gomilaju zalihe i smanjuje profit. Da bi ga povecali otpustaju zaposlenike i tako u krug. Mozda je malo laicki objasnjeno i samo u najkracim crtama ali ugrubo je to to.
Osim toga, trenutacno su banke otpisale tek 300 milijardi USD uzrokovanih kreditnim slomom a procjene su da su ukupni gubici oko ili iznad 1 bilijuna znaci tek je otpisana jedna trecina.
Ukratko, ne ocekujem neki veci rast prije kraja ljeta, veci izgledi su za pad.
sjecam se da su bile prognoze i za crobex, negdje tamo oko nove godine, kako ide na 6000pts, cim se fondovci vrate sa skijanja..jelte..
ne samo da je bilo na forumu, vec i na dnevniku [lol]
ove prognoze od Škota, kao i prognoza nafte na 150 mi zvuce jednako.
ukratko, iz mali milijun razloga nafta se ne moze zadrzati na 150$.moze doci, ali nece ostati.
to ni naftasima nije u interesu, jer ce se povecati ulaganja u razvoj alternativnih izvora, dakle ostaje igra sa ovim šokovima tipa zdrpi & zbrisi.
izgubilo se na stanogradnji i hipotekama, nadoknadjuje se na nafti.
slazem se da cemo curiti dolje, ali na malom preometu i bez jazovki, ipak mislim da necemo ispod 3400-3450.
niš, idem brojat’ valove po Elliotu..
sjecam se da su bile prognoze i za crobex, negdje tamo oko nove godine, kako ide na 6000pts, cim se fondovci vrate sa skijanja..jelte..
ne samo da je bilo na forumu, vec i na dnevniku [lol]
ove prognoze od Škota, kao i prognoza nafte na 150 mi zvuce jednako.
ukratko, iz mali milijun razloga nafta se ne moze zadrzati na 150$.moze doci, ali nece ostati.
to ni naftasima nije u interesu, jer ce se povecati ulaganja u razvoj alternativnih izvora, dakle ostaje igra sa ovim šokovima tipa zdrpi & zbrisi.
izgubilo se na stanogradnji i hipotekama, nadoknadjuje se na nafti.
slazem se da cemo curiti dolje, ali na malom preometu i bez jazovki, ipak mislim da necemo ispod 3400-3450.
niš, idem brojat’ valove po Elliotu..
MIsliš li da će investitori ovaj put biti hrabriji, i neće biti panike?