Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana je postavila dobro pitanje, a ashrak odgovara na nešto što ona nije pitala. Znači ima predrasude. Ili je pročitao nešto između redova što ja ne vidim ili je pronašao svoju dionicu u Ivaninom opisu pokazatelja?????

A ako imaš stvarno desetak milja spremnih za pravu igru, javi se, pa ćemo u ovim uvjetim igru zaigrati na ATPL ili INI.

Nego, da li si spremna riskirati svoje pare za moguće neuspješno navlačenje drugih?

– nisi mi ponudio niti jedan odgovor, ali ću ipak odgovoriti.

– ATPL i INU, tu igru može igrati jedino gospodin upravitelj Zaba mirovinskog, hebe mu se kao da su to njegovi novci.
– i tu ti je 10.000.000kn teška sića.

– uvijek idem u maksimalne rizike, i malo kada sam pogriješila, ali sam ipak griješila.
– nikada nikoga nisam navlačila ili drukala na bilo koju dionicu.
– ja jednostavno radim s dionicama,
– a sam rad s dionicama je jedna vrsta rizičnog ulaganja.

– kako bi smanjila rizik, ili ga svela na minimum.
– ulažem na slijedeći način.
– uvijek kupujem debelo podcijenjene dionice.
– p/e im mora biti nizak i ostali parametri o.k.
– obavezno mora biti dividendna dionica,
– poslovanje i dobit im mora rasti,
– firma mora imati perspektivnu budućnost.
– firma mora fizički rasti.
– što bi se reklo FA i TA moraju biti o.k.

– sada je takve dionice zbilja teško pronaći ali ih ima,
– neke imaju i pokoju manu, ali tko je idealan.
– ako ostanem i zarobljena u takvom ulaganju uvijek tu ostaje dividenda, a firma će kad tad doći na neku precijenjenu cijenu kada ću je ja prodati.
– i ako radim na više takvih projekata nema greške.

– s druge strane se osiguravam velikim ulaganjima u INU i HT.
– I love this game.
Pozdrav !

– obavezno mora biti dividendna dionica

eto nisu INA i ATPL, nego HT i ERNT. [smiley]
pitanje za kolegu ashraka…koje događaje po vašem mišljenju TA ne može predvidit?
sve ih ne može predvidit i uračunat jer bi ond abila 100% efikasna, a nije.

@ mamus
To što će saudijci ili netko drugi povećati proizvodnju nafte za par stotina tisuća barela apsolutno je irelevantno za njenu cijenu, osim možda na dnevnoj razini, a i tu je eventualni raspon od max 2-3 dolara pojeftinjenja, prvo zato jer takve mjere nemaju nikakav utjecaj na njenu srednjoročnu ni dugoročnu cijenu, a drugo zato jer na svjetskom tržištu uopće ne fali sirove nafte već njenih derivata.
Znam da ovo drugo ne zvuči pretjerano logično s obzirom na vijesti kojima smo svakodnevno bombardirani, ali da bi se to razumjelo potrebno je znati nešto više o samoj naftnoj industriji, a ovdje nije mjesto za razglabanje o tome, baš kao i o činjenici da cijena nafte u ovom trenutku ima mnogo više veze sa špekulacijama nego sa S&D, što uostalom već i svi odavno znaju.
Svi mi želimo da crobex ide up, ali ne možeš TA smatrati fantastičnim alatom kad pokazuje nedvojbeni rast, a dovoditi u pitanje relevantnost istog kada pokazatelji nisu baš u potpunosti onakvi kakve ti želiš.

@mise99

ashrak je u pravu, svatko s elementarnim znanjem TA i s elementarnim poznavanjem povijesti i načina njenog pisanja postova na ovom forumu bi pomislio isto

Selim u ameriku...

Ma kad ste se toiko EKG-a ulovili, kad ste zadnji put bili na sistematskom pregledu?
I ako može TA DOW-a sa svijećicma od godine, a naravno ako ih netko ima i starije,

Sa obzirom na rizik da si rekla i ostalo kaj si napisala…

Ja ti imam samo za reć da si fulala državu, pogotovo sada

Moje mišljenje

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

A sada jedna stvar koja me jako zanima, jer ja isto kao i fondovi manipuliram na nekim dionicama, ali ne ide mi sve onako kako bih ja željela pa ako ima koji stručnjak da me posavjetuje.

Ivana, dušo, mislim da ti se pričinja – to da manipuliraš s tržištem. Objašnjenje je malo složenije, ali pokušati ću ovako. Jesi li se ikada zapitala zašto indeksi sadrže 30 dionica? Odgovor: Zato jer je statistički dokazano da je doprinos 31, 32 itd, beznačajan u odnosu na prvih 30 (bilo kojih, likvidnih). Zaključno: Koji puta nam se čini da smo zaslužni za nešti ili nismo, ali suštinski je odgovor negdje drugdje – recimo u računu vjerojatnosti. No, to ne znači da pojedinac nije dao svoj doprinos – onako kao i ona 31 ili 32 dionica u Indeksu.

tako je james

prvo pravilo investiranja postuj svoj novac

hm oprostite kolega a sta je sad Vama???????
skoro sam i Vama zakeljio kuljaka
pofuk
[/quote]

kazem da nece fondovi (mirovinci) sa milijunima frizirati TA imaju oni svoje nacine navlacenja drhtavih rucica

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

I kad netko kaže da TA ne funkcionira! Pogledajte jutros ATPL. Zadnja 2694, + 5,81

I kad netko kaže da TA ne funkcionira! Pogledajte jutros ATPL. Zadnja 2694, + 5,81

http://www.youtube.com/watch?v=UrU5t6ab7Vo

Kolega, ne možete tako gledati. Mogla bi sutra biti -5%.
Na ovakvoj trgovini gdje se ne zna gdje će cijena, teško je predodrediti gdje će ići kretanje,.

"NARAVNO POSLIJE SVAKOG RASTA SLIJEDI KAPITALIZACIJA....." JFK

A čuj ja još uvijek tvrdim da je TA pitanje gledišta i vremena na koje računaš, tj. Ili je čaša polu puna ili je polu prazna. Svodi se na isto, al ako piješ onda je prazna, a ako je ostala na stolu puna.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close