Ivana je postavila dobro pitanje, a ashrak odgovara na nešto što ona nije pitala. Znači ima predrasude. Ili je pročitao nešto između redova što ja ne vidim ili je pronašao svoju dionicu u Ivaninom opisu pokazatelja?????
A ako imaš stvarno desetak milja spremnih za pravu igru, javi se, pa ćemo u ovim uvjetim igru zaigrati na ATPL ili INI.
Nego, da li si spremna riskirati svoje pare za moguće neuspješno navlačenje drugih?
– nisi mi ponudio niti jedan odgovor, ali ću ipak odgovoriti.
– ATPL i INU, tu igru može igrati jedino gospodin upravitelj Zaba mirovinskog, hebe mu se kao da su to njegovi novci.
– i tu ti je 10.000.000kn teška sića.
– uvijek idem u maksimalne rizike, i malo kada sam pogriješila, ali sam ipak griješila.
– nikada nikoga nisam navlačila ili drukala na bilo koju dionicu.
– ja jednostavno radim s dionicama,
– a sam rad s dionicama je jedna vrsta rizičnog ulaganja.
– kako bi smanjila rizik, ili ga svela na minimum.
– ulažem na slijedeći način.
– uvijek kupujem debelo podcijenjene dionice.
– p/e im mora biti nizak i ostali parametri o.k.
– obavezno mora biti dividendna dionica,
– poslovanje i dobit im mora rasti,
– firma mora imati perspektivnu budućnost.
– firma mora fizički rasti.
– što bi se reklo FA i TA moraju biti o.k.
– sada je takve dionice zbilja teško pronaći ali ih ima,
– neke imaju i pokoju manu, ali tko je idealan.
– ako ostanem i zarobljena u takvom ulaganju uvijek tu ostaje dividenda, a firma će kad tad doći na neku precijenjenu cijenu kada ću je ja prodati.
– i ako radim na više takvih projekata nema greške.
– s druge strane se osiguravam velikim ulaganjima u INU i HT.
– I love this game.
Pozdrav !
– obavezno mora biti dividendna dionica
eto nisu INA i ATPL, nego HT i ERNT. [smiley]
pitanje za kolegu ashraka…koje događaje po vašem mišljenju TA ne može predvidit?
sve ih ne može predvidit i uračunat jer bi ond abila 100% efikasna, a nije.
@ mamus
To što će saudijci ili netko drugi povećati proizvodnju nafte za par stotina tisuća barela apsolutno je irelevantno za njenu cijenu, osim možda na dnevnoj razini, a i tu je eventualni raspon od max 2-3 dolara pojeftinjenja, prvo zato jer takve mjere nemaju nikakav utjecaj na njenu srednjoročnu ni dugoročnu cijenu, a drugo zato jer na svjetskom tržištu uopće ne fali sirove nafte već njenih derivata.
Znam da ovo drugo ne zvuči pretjerano logično s obzirom na vijesti kojima smo svakodnevno bombardirani, ali da bi se to razumjelo potrebno je znati nešto više o samoj naftnoj industriji, a ovdje nije mjesto za razglabanje o tome, baš kao i o činjenici da cijena nafte u ovom trenutku ima mnogo više veze sa špekulacijama nego sa S&D, što uostalom već i svi odavno znaju.
Svi mi želimo da crobex ide up, ali ne možeš TA smatrati fantastičnim alatom kad pokazuje nedvojbeni rast, a dovoditi u pitanje relevantnost istog kada pokazatelji nisu baš u potpunosti onakvi kakve ti želiš.
@mise99
ashrak je u pravu, svatko s elementarnim znanjem TA i s elementarnim poznavanjem povijesti i načina njenog pisanja postova na ovom forumu bi pomislio isto
Ma kad ste se toiko EKG-a ulovili, kad ste zadnji put bili na sistematskom pregledu?
I ako može TA DOW-a sa svijećicma od godine, a naravno ako ih netko ima i starije,
Sa obzirom na rizik da si rekla i ostalo kaj si napisala…
Ja ti imam samo za reć da si fulala državu, pogotovo sada
Moje mišljenje
A sada jedna stvar koja me jako zanima, jer ja isto kao i fondovi manipuliram na nekim dionicama, ali ne ide mi sve onako kako bih ja željela pa ako ima koji stručnjak da me posavjetuje.
Ivana, dušo, mislim da ti se pričinja – to da manipuliraš s tržištem. Objašnjenje je malo složenije, ali pokušati ću ovako. Jesi li se ikada zapitala zašto indeksi sadrže 30 dionica? Odgovor: Zato jer je statistički dokazano da je doprinos 31, 32 itd, beznačajan u odnosu na prvih 30 (bilo kojih, likvidnih). Zaključno: Koji puta nam se čini da smo zaslužni za nešti ili nismo, ali suštinski je odgovor negdje drugdje – recimo u računu vjerojatnosti. No, to ne znači da pojedinac nije dao svoj doprinos – onako kao i ona 31 ili 32 dionica u Indeksu.
hm oprostite kolega a sta je sad Vama???????
skoro sam i Vama zakeljio kuljaka
pofuk
[/quote]
kazem da nece fondovi (mirovinci) sa milijunima frizirati TA imaju oni svoje nacine navlacenja drhtavih rucica
I kad netko kaže da TA ne funkcionira! Pogledajte jutros ATPL. Zadnja 2694, + 5,81
I kad netko kaže da TA ne funkcionira! Pogledajte jutros ATPL. Zadnja 2694, + 5,81
Kolega, ne možete tako gledati. Mogla bi sutra biti -5%.
Na ovakvoj trgovini gdje se ne zna gdje će cijena, teško je predodrediti gdje će ići kretanje,.