Vlad sta mislis o kanalu koji traje od 5 mjeseca 2007
i mene zanimaju mišljenja kolega o navedenom kanalu jer je već pred neko vrijeme postan bez osobitog odziva … kako ga i sam pratim ne mogu ga ignorirati (iako pokušavam [wink])
Na INI cup & handle, iako malo kratak i strm (na Bloombergu izgleda bolje – vise zaobljen), potrebna potvrda u volumenu (i rastu cijene) u ponedjeljak ili utorak ili nevazeci.
Može li detaljnije? Da li se misli na potvrdu rasta, ako dođe do povećanja cijene i volumena?
Gadno cete se iznenaiti kada vidite koliko neki, koji vec imaju status TA-GURUA medju vama, nemaju pojma!
Gdje si vladane? Jel jos uvijek idemo preko 4200?
…dečki…nemojte po vlad-u pljuvat…jer, jedan je od rijetko pozitivnih likova na ovoj sceni…bez obzira pogađao ili fulao…
…vjerujte…da nije ok…ja bih ga prvi popljuvao… [angry]
…Vlad…ne daj se isprovocirat… [wink]
[/quote]
Alo, rijecju jednom nisam spomenuo Vlada!!! Citaj malo!
Može li detaljnije? Da li se misli na potvrdu rasta, ako dođe do povećanja cijene i volumena?
[/quote]
Trebalo bi po teoriji nakon toga rasti, to bi trebao biti jedan od boljih signala. Istodobno sam razmisljao o zainteresiranosti OMV-a za INA-u pa mi se taj scenario cini(o) vjerojatan. Ali je potrebna potvrda.
Malo sam proucavao IGH, meni zanimljiva dugorocna linija otpora koja je ucrtana zeleno (kad se samo sjetim da sam i sam taj dan ganjao IGH u predotvaranju – mislim na zadnji pik – sva sreca pa nije proslo)
Na MACD liniji ucrtane linije pada MACD i istodobno rast cijene (i obrnuto), moguce odrediti raniji trenutak izlaza i ulaza u dionicu.
A sta cemo sa kanalom
[/quote]
meni equidistant channel od 5. mj. 2007. prikazuje bitno drugačiju situaciju (plava boja), a nekako mi je trenutno značajniji onaj od 11.mj. 2007. (točka A)
da se ne ponavljam, više o slici koga zanima na linku
meni equidistant channel od 5. mj. 2007. prikazuje bitno drugačiju situaciju (plava boja), a nekako mi je trenutno značajniji onaj od 11.mj. 2007. (točka A)
da se ne ponavljam, više o slici koga zanima na link
Uf daj malo pojasni što očekuješ teško se snalaziti na ovako iscrtanom grafu (bar ja)…
Gdje si vladane? Jel jos uvijek idemo preko 4200?
…dečki…nemojte po vlad-u pljuvat…jer, jedan je od rijetko pozitivnih likova na ovoj sceni…bez obzira pogađao ili fulao…
…vjerujte…da nije ok…ja bih ga prvi popljuvao… [angry]
…Vlad…ne daj se isprovocirat… [wink]
[/quote]
Alo, rijecju jednom nisam spomenuo Vlada!!! Citaj malo!
[/quote]
Ha ha, ja sam cak i skuzio da nisi mislio na vlada
Ali tek kad sam malo proceprkao po postovima [thumbsup]
Spominjalo se, i ja i ostali, dvostruko dno.
Ako bi se takvo sto dogodilo, mislite li da bi bilo iznad 3200 ili ispod.
Razlog za iznad: fondovi pokupuju sve i odosmo gore
Razlog za ispod: mali rasprodaju sve i odosmo prema gore
Gdje postaviti bid na tako necemu…?
Ali mislim da jos imamo vremena i ako se to dogodi da cemo zastati na fibbo linijama barem jednom, realno dva tri puta, a mozda i vise
i mene zanimaju mišljenja kolega o navedenom kanalu jer je već pred neko vrijeme postan bez osobitog odziva … kako ga i sam pratim ne mogu ga ignorirati (iako pokušavam [wink])
[/quote]
i ja sam primijetio da su već jednom svi ignorirali tu temu.
pratio sam ga još od veljače na nekim dionicama koje sam imao i gdje je već onda bio izraženiji nego na crobexu.
u zadnjih mjesec i pol su neke dionice probile svoje gornje linije i još se drže iznad. a neke ne uspijevaju.
ne izgleda lijepo, ali nikad ne znaš kada će jače dionice povući cijelo tržište preko linije otpora. imho definitivno tek kad globalno izađe sunce. a možda provizorno i prije, ako se kod sljedećeg pada odbiju od iste linije kao nove potpore. ali ako još jednom padnu u kanal, onda i nije baš dobro.
Kolege meni se čini da što se s TA strane tiče trokutastu zastavicu, gotovo simetričan rast nakon toga formiranje simetričnog trokuta uz mali promet što je još uvijek u tijeku i nakon toga će biti vjerojatno rast uz povećani volumen.
Raste nafta vijesti u petak loše, ali zar se nama već nije desilo mnogo toga lošeg i zar već nije bio skoro slom burze bez osobitog razloga. Mislim da je dosta papira u čvrstim rukama i da je tržište loše vijesti već odavno apsorbiralo. Ne bi bilo loše proučiti fenomen¨˝ fait accompli˝ dakle kada svi očekuju pad desi se upravo obrnuto.
Ukratko idući tjedan očekujem niozak promet lagani pad a vrlo skoro rast do najmanje 4300.
Što se nafte tiče, mislim da to odgovara crobexu na 5400 to je obična špekulativno napuhana balončina i ništa drugo, poznajem ljude iz naftne branše i glupost je da je nema ili uskoro neće biti dovoljno. Amerikanci se zbog svoje pohlepe stvarno mogu uništiti ali to s nama nema pak nikakve veze.
Kolege meni se čini da što se s TA strane tiče trokutastu zastavicu, gotovo simetričan rast nakon toga formiranje simetričnog trokuta uz mali promet što je još uvijek u tijeku i nakon toga će biti vjerojatno rast uz povećani volumen.
Raste nafta vijesti u petak loše, ali zar se nama već nije desilo mnogo toga lošeg i zar već nije bio skoro slom burze bez osobitog razloga. Mislim da je dosta papira u čvrstim rukama i da je tržište loše vijesti već odavno apsorbiralo. Ne bi bilo loše proučiti fenomen¨˝ fait accompli˝ dakle kada svi očekuju pad desi se upravo obrnuto.
Ukratko idući tjedan očekujem niozak promet lagani pad a vrlo skoro rast do najmanje 4300.
Što se nafte tiče, mislim da to odgovara crobexu na 5400 to je obična špekulativno napuhana balončina i ništa drugo, poznajem ljude iz naftne branše i glupost je da je nema ili uskoro neće biti dovoljno. Amerikanci se zbog svoje pohlepe stvarno mogu uništiti ali to s nama nema pak nikakve veze.
Dragi kolega, ovo što ste rekli niste podkrijepili pomoću TA nedo onako iz sentimenta kako se osjećate.
I ja bih volio da ponovo počnemo rasti, ali mislim da vaš scenario do 4300 uskoro nećemo vidjeti.
Opet postavljam pitanje. Tko će dizati Crobex? MALI dioničari, malo vjerojatno.
VELIKI institucionalni, vrlo vjerojatno, ali kad se ukrcaju po nižim cjenama, jer ulazak velikog kapitala radi dizanja Crobexa imaju koristi mali ulagači koji bi se iskrcali na višim cijenama.
Pitanje je da li će fondovi napraviti malima takvu uslugu.
Eto to je drugo razmišljanje i tako ja gledam.