Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi, ne dajte da vas nasanjkaju svojim prognozama! Jedini koji je znao nesto o TA, potjeran je od velikih znalaca prije par mjeseci! Ako mi nevjerujete uzmite sve PRIVITKE od 70-te stranice i razvrstajte ih po posiljatelju, pa ponda pogledajte koliko je tko bio uspjesan! Gadno cete se iznenaiti kada vidite koliko neki, koji vec imaju status TA-GURUA medju vama, nemaju pojma!

Moderatori: Nadam se da necete brisati ovaj mail jer previse ljudi se povodi za kojekakvim grafovima koji veze s vezom nemaju!

CROMAN, COME BACK!!!! [pray]

koliko ja znam, gospon nije bio videl 3200.
nije se ni usudio pisati o tome.
sori,al je tako.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Gdje si vladane? Jel jos uvijek idemo preko 4200? Jel se sjecas kad sam jos govorio o velikom a ne malom padu i kada sam davao grafove zlata? E pa tada je jos vecini "neznalaca" bilo jasno sto slijedi!
A i jucer sam napisao da slijedi samo jednodnevni rast.

prati malo grafove pa se skoro čujemo.

p.s.
razvoj pratim na isti način ca 10-tak dana.

Kolega vlad ove godine sam u jednom trenutku bio u minusu 8% ali je to bilo kratko. Razlog toga je (dijelom) bio sto sam morao u inozemstvo i nisam imao vremena neko vrijeme pratiti sto se dogadja na burzi. Kad bi svi znali ono sto znam onda bi vladala opet neka druga logika. Vama sam htio reci neke nacine kretanja indexa u SAD-u preko privatne poruke ali ste preponosni za takvo sto (te tehnike procjene su dosta slozene). Sto se Crobexa tice Imali ste dobrih analiza i bili ste dosta puta u pravu i osobno nemam nista protiv vas. Meni recimo Crobex bas i nije jaca strana jer ovdje vlada neka luda politika. Previse vjerujete literaturi a ona nije kljuc predvidjanja.

ako ste uspjeli primjetiti, tumačenja mi nisu uvijek školska.
iskustvena su.

a propos amera, sredinom veljače ste tvrdili da će djia za čas preko 12800.
to se desilo tek krajem travnja.
a kod amera ta funkcionira puno bolje nego kod grobija.

Gadno cete se iznenaiti kada vidite koliko neki, koji vec imaju status TA-GURUA medju vama, nemaju pojma!

Gdje si vladane? Jel jos uvijek idemo preko 4200?

…dečki…nemojte po vlad-u pljuvat…jer, jedan je od rijetko pozitivnih likova na ovoj sceni…bez obzira pogađao ili fulao…
…vjerujte…da nije ok…ja bih ga prvi popljuvao… [angry]

…Vlad…ne daj se isprovocirat… [wink]

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

Kolega vlad trziste jednostavno nema snage za rast trenutno. Neznam kako to ne vidite. Nase trziste ce definitivno reagirati na pad BDI-a a on jednostavno mora pasti i vecina investitora ceka njegov jaci pad. Ni gradjevinari nikome nisu interesantni na ovim razinama. Da ne spominjem Todex koji definitivno nije u skladu s trenutnom situacijom u tim tvrtkama i globalnim trzistima kapitala. A i tehnicka analiza bi Vam trebala puno toga reci kad bi malo dugorocnije analizirali Crobex (barem od 2004. godine).

Vlad, i dalje se ne slažem sa tvojim konstruiranjem pojedinih klinova/trokuta.
Često konstruiraš klinove i trokute na način koji je prikazan na slici A…

iskustvo.
[/quote]

Štima. Jedini odgovor na ovo pitanje koji prihvaćam.

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

grobi- detaljnije nego jutros

A sta cemo sa kanalom

SAM PROTIV SVIH

Vlad sta mislis o kanalu koji traje od 5 mjeseca 2007

SAM PROTIV SVIH

klingra- mogući futur

Onakav crni klin, kako ga ti predviđaš, ipak je uzlazni trokut…

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

pojašnjenje klin-trokut

i klin i "trokut" su po osnovnoj formaciji jednaki:
dvije linije se sijeku pod oštrim kutom.
razlika je samo u kutu nagiba simetrale oštrog kuta prema apscisi.
("trokut",u naravi, nije trokut, jer se nikada ne povlači 3. stranica.)
TA ih diferencira kao klinove i "trokute" radi preciznijeg izričaja.

Ovo je točno, ali nepotpuno.

Osim razlike u kutu nagiba simetrale kuta prema apscisi, razlika je i u kutu nagiba jedne od dvije linije trenda prema apscisi.

Kod uzlaznog klina i trokuta, donje linije trenda imaju pozitivan nagib, dok gornja linija trenda kod trokuta ima negativan, a kod klina pozitivan nagib.
Kod silaznog klina i trokuta, gornje linije trenda imaju negativan nagib, dok donja linija trenda kod trokuta ima pozitivan, a kod klina negativan nagib.

Na INI cup & handle, iako malo kratak i strm (na Bloombergu izgleda bolje – vise zaobljen), potrebna potvrda u volumenu (i rastu cijene) u ponedjeljak ili utorak ili nevazeci.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

Evo jedan trokut, veliki crveni je probijen ali nije praceno povecanjem volumena, bitan je ponedjeljak i pracenje volumena i cijene (jos uvijek je moguci Vladov trokut).
Pitanje za Vlada, zasto nisi uzeo tocke za trokut od pocetka novog trenda nego usred njega (znaci zasto plavi trokut a ne crveni?). I slazem se sa krpom, ne mogu se samo tako crtati trokuti i klinovi bez barem dvije tocke (u "zraku"). Nisam niti ja neki preveliki strucnjak ali svugdje gdje sam citao nigdje ne pise da se crta tako. Uzmi to kao dobronamjernu kritiku [thumbsup]
U svakom slucaju mi se slijedecih par dana cine prijelomni za gore ili dole, znaci povecanje volumena i pad indeksa znace daljnji pad, a rast uz povecanje volumena znaci dugorocni proboj up supporta i daljnji rast.
Iako preko bare su indeksi snazno pali, ponedjeljak mi vise mirise na pad.
Cekao sam u petak na INI rast prometa i cijene za potvrdu cup and handle ali nista, pa nisam niti tu previse optimista.

Ovcetino sta to radis!? Oovco... ovcice... janje moje malo...

New Report

Close