Ameri se srusili za preko 300 bodova, odustajem od grafa za pojedine dionice, treba gledati crobex.
Odosmo dolje u ponedjeljak samo je pitanje tada za utorak napraviti analizu koliko cemo pasti.
Do tada uzivajte u vikendu i pozdrav
S o
Večina podataka o stanju američkog giospodarstva i dalje je ne negativna, a prvi značajniji podatak o stopi ratsa GDP očekuje se tek krajem srpnja (za drugi kvartal). Niti cijena nafte, niti inflacija ne mogu imati značajniji ztjecaj na Indekse. Mogu tek poslužiti kao kratkoročno obrazloženje zbivanja na tržištu. Do konca srpnja pak, ima dosta vremena za jedan, sasvim pristojni, val!
Ima vremena ali prometa nema…..
[yawn]
[/quote]
Promet je relativna stvar. Za upola uži klin jednaku energiju razvija upola manji promet u odnosu na sve to dvostruko veće. S obzirom da je CROBEX u samoj špici klina, i ovaj je promet, zapravo, ogromne energije. Dans viđeno, zar ne!
Gdje si vladane? Jel jos uvijek idemo preko 4200? Jel se sjecas kad sam jos govorio o velikom a ne malom padu i kada sam davao grafove zlata? E pa tada je jos vecini "neznalaca" bilo jasno sto slijedi!
A i jucer sam napisao da slijedi samo jednodnevni rast.
E vladane, vladane sto napravi ljudima….
šjor gospon lukiću,
pratija san vaših nekoliko prognoza u zadnja 2-3 miseca.
mislim da biste bili više pogodili da ste uvijek samo rekli ili up ili down
ovako vam se dešava da mijenjajući up i down imate postotak pogađanja oko 20%.
i braun više ubode.
sori, al i od njega ste gori.
Dok ovo pišem S&P500 je na razini 1371. Pogledajte priloženu sliku. Još davno ranije sam ucrtao cjenovni kanal, i neke zanimljive crte potpore i otpara. Linija potpore je oko 1370.
Kakav li se je samo klin/trokut formirao. Ovaj puta, ne bilo kakvi, već omeđen s jedne strane crtom potpore, a s druge strane gornjom granicom cjenovnog kanala. Optimizam ulagača vidljiv je iz pokušaja probijanja cjenovnog kanala (na gore). Međutim ping-pog loptica nastavila se je kretati u sve užem klinu. A onda kao u svaka loptica postaje sve snažnijih udaraca – čemu smo svjedoci jučer i danas. Proboj je pred nama.
S CROBEX-om je gotovo identično. Samo smo malo požurili. Zapravo već plešemo po vanjskoj crti cjenovnog kanala. Također slijedi izbačaj loptice.
Posljedice žurbe (ah taj muški svijet, rekle bi žene!) bile su vidljive danas oko 15 sati, primjerice kod ATPL-a ili IGH-a. Na sreću prethodna greška profesionalnog kapitala (koji je dopustio prerani start) ostala je bez većih posljedica.
Činjenica je da izbačaj mora biti snažan, a to bez HT i INE, ovaj put neće ići. A te dvije dionice, praktički danas još nisu bile (tehnički) spremne. IGH, ATPL, DLKV, ERNT su spremne, ali im je ponder u CROBEXU nedovoljan za kompenzaciju HT i INE.
Ja tebe nista ne razumijem. Ocemo mi gore ili dolje u ponedjeljak? Dal da izbijam, ili da blizim?
Ja tebe nista ne razumijem. Ocemo mi gore ili dolje u ponedjeljak? Dal da izbijam, ili da blizim?
Ja sam dao podloge, a svatko treba odlučiti sam što će napraviti sa svojim novcem. Ne pada mi napamet nikoga nagovarati niti na kupnju niti na prodaju. Svatko je sam i vlasnik i odgovorna osoba za svoj novac, a rezultate tehnilke analize možemo razmjenjivati – što i radimo.
Vlad, i dalje se ne slažem sa tvojim konstruiranjem pojedinih klinova/trokuta.
Često konstruiraš klinove i trokute na način koji je prikazan na slici A…
iskustvo.
slika A je skroz korektna.
trendovi se preklapaju i ne mogu se potpuno razgraničiti: ne može se reći da je grobi u padu do 3216 bio u strogom down trendu, a istog momenta kada se odbio od te razine prešao u up trend.
ponašanje ulagača u zadnjim danima pada prema 3216 neposredna je prethodnica njihovog ponašanja nakon odbijanca i ne postoji striktno razgraničenje.
Kolega vlad ove godine sam u jednom trenutku bio u minusu 8% ali je to bilo kratko. Razlog toga je (dijelom) bio sto sam morao u inozemstvo i nisam imao vremena neko vrijeme pratiti sto se dogadja na burzi. Kad bi svi znali ono sto znam onda bi vladala opet neka druga logika. Vama sam htio reci neke nacine kretanja indexa u SAD-u preko privatne poruke ali ste preponosni za takvo sto (te tehnike procjene su dosta slozene). Sto se Crobexa tice Imali ste dobrih analiza i bili ste dosta puta u pravu i osobno nemam nista protiv vas. Meni recimo Crobex bas i nije jaca strana jer ovdje vlada neka luda politika. Previse vjerujete literaturi a ona nije kljuc predvidjanja.
Ljudi, ne dajte da vas nasanjkaju svojim prognozama! Jedini koji je znao nesto o TA, potjeran je od velikih znalaca prije par mjeseci! Ako mi nevjerujete uzmite sve PRIVITKE od 70-te stranice i razvrstajte ih po posiljatelju, pa ponda pogledajte koliko je tko bio uspjesan! Gadno cete se iznenaiti kada vidite koliko neki, koji vec imaju status TA-GURUA medju vama, nemaju pojma!
Moderatori: Nadam se da necete brisati ovaj mail jer previse ljudi se povodi za kojekakvim grafovima koji veze s vezom nemaju!
CROMAN, COME BACK!!!! [pray]
Ameri 400 dolje
Dan prije 220 up
Postali su volatilni kao mi u najboljim danima pada crobexa [angry]
Slijedeci tjedan oprezno i sretno