grobi- simetričan trokut ostao- prognoza se ne mijenja.
koja je ono prognoza??? [huh]
simetričan trokut, uz prethodni rast, bi trebao barem kratkoročno probiti up.
konfiguracija dozvoljava čak i prethodni manji zaron ispod 3900.
Evo ti jelene od mene. Vjeruj mi kad fondovi krenu u ponedjeljak, biti će kao na slici.
Evo ti jelene od mene. Vjeruj mi kad fondovi krenu u ponedjeljak, biti će kao na slici.
[/quote]
kolega,to su vam srnjaci,a ne jeleni. [smiley]
Mislim da je nervozi manje mjesta nego li protekli tjedan. Jednostavno, šanse za rast Crobexa, sada su 50% (cijeli prolekli tjedan te su šanse bile daleko manje).
Ako pogledamo (tehnički) i DJI i S&P i FTSI nalaze se na kratkoročnom minimumu. Danas im se krajnje približio i DAX i CAC. Tu je i CROBEX. Od ponedjeljka ili utorka, može se krenuti u dva smijera. Dakle fifty fifty. Prošli tjedan je slika bila puno, puno lošija. Očit je bio samo jedan (padajući) smijer.
S obzirom na tu okolnost mislim da je mjesta pesimizmu daleko manje nego li je bilo protekli tjedan!
Večina podataka o stanju američkog giospodarstva i dalje je ne negativna, a prvi značajniji podatak o stopi ratsa GDP očekuje se tek krajem srpnja (za drugi kvartal). Niti cijena nafte, niti inflacija ne mogu imati značajniji ztjecaj na Indekse. Mogu tek poslužiti kao kratkoročno obrazloženje zbivanja na tržištu. Do konca srpnja pak, ima dosta vremena za jedan, sasvim pristojni, val!
Vlad, i dalje se ne slažem sa tvojim konstruiranjem pojedinih klinova/trokuta.
Često konstruiraš klinove i trokute na način koji je prikazan na slici A…
S o
Večina podataka o stanju američkog giospodarstva i dalje je ne negativna, a prvi značajniji podatak o stopi ratsa GDP očekuje se tek krajem srpnja (za drugi kvartal). Niti cijena nafte, niti inflacija ne mogu imati značajniji ztjecaj na Indekse. Mogu tek poslužiti kao kratkoročno obrazloženje zbivanja na tržištu. Do konca srpnja pak, ima dosta vremena za jedan, sasvim pristojni, val!
Ima vremena ali prometa nema…..
[yawn]
amerikancu su probili svoje čvrste potpore S&P na 1375 i nasdaq na 2500 (tu su negdje bila ako se dobro sjećam) kud oni planiraju sad dalje, i kak će to na ans utjecat po vašim mišljenjima?
Dok ovo pišem S&P500 je na razini 1371. Pogledajte priloženu sliku. Još davno ranije sam ucrtao cjenovni kanal, i neke zanimljive crte potpore i otpara. Linija potpore je oko 1370.
Kakav li se je samo klin/trokut formirao. Ovaj puta, ne bilo kakvi, već omeđen s jedne strane crtom potpore, a s druge strane gornjom granicom cjenovnog kanala. Optimizam ulagača vidljiv je iz pokušaja probijanja cjenovnog kanala (na gore). Međutim ping-pog loptica nastavila se je kretati u sve užem klinu. A onda kao u svaka loptica postaje sve snažnijih udaraca – čemu smo svjedoci jučer i danas. Proboj je pred nama.
S CROBEX-om je gotovo identično. Samo smo malo požurili. Zapravo već plešemo po vanjskoj crti cjenovnog kanala. Također slijedi izbačaj loptice.
Posljedice žurbe (ah taj muški svijet, rekle bi žene!) bile su vidljive danas oko 15 sati, primjerice kod ATPL-a ili IGH-a. Na sreću prethodna greška profesionalnog kapitala (koji je dopustio prerani start) ostala je bez većih posljedica.
Činjenica je da izbačaj mora biti snažan, a to bez HT i INE, ovaj put neće ići. A te dvije dionice, praktički danas još nisu bile (tehnički) spremne. IGH, ATPL, DLKV, ERNT su spremne, ali im je ponder u CROBEXU nedovoljan za kompenzaciju HT i INE.