Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jučer je već, po meni, započeo pad crobexa. Kad bi se uzeo brojčani omjer dionica koje čine crobex, jučer bi crobex završio u minusu. Ipak zbog HT-a i INA-e koji čine više od 30 % crobexa, a sad su jako rasli zbog izvanrednih … okolnosti, index je završio u plusu. Hoću reći da je probiijanje ljubičastog klina npr. u Vladovoj analizi zapravo izvanredna izvanjska okolnost na koju utječu samo 2 dionice, dok bi sve ostalo bez te dvije (izvanredne okolnosti) izgledalo malo drugačije…
Mislim nešto kao u FA kad se posebno moraju tretirati izvanredni prihodi [smiley]

grobi-klinovi

slabi su ti klinovi Vlado , Grobi neide dole. Ema 20 i 50 presiječene uzlazno , RSI ispod 60 ….
[/quote]

evo,
vidiš kako,barem za sada, klinovi rade…
grobi -0,63%

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

grobi-klinovi

slabi su ti klinovi Vlado , Grobi neide dole. Ema 20 i 50 presiječene uzlazno , RSI ispod 60 ….
[/quote]

Je li Vlad111, jučer si pričao da idemo do 4250-4300. Kako to da je danas takav preokret.
Šta se to jučer nije vidjelo, a danas se vidi?

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

grobi-klinovi

[/quote]

evo,
vidiš kako,barem za sada, klinovi rade…
grobi -0,63%

[/quote]
ja bih sačekao 16 sati prije zaključka, jer sada je faza trešnje krušaka i sakupljanja slasnih plodova ( INA i HT )

Pucaju brane na ATPL.
Crobex 3974 -1,41%

Neki su govorili jučer da smo prošli preko 4000 bodova kao "nož kroz maslac", a gle danas preokreta.
Nije ni čudo kad nam Crobex pumpaju samo 2 dionice koje su isto danas u OUT-u.

‘Klinovi’ su formacije također vrlo slične ‘trokutima’ no za razliku od njih ne poznaju pravilnosti kod kretanja cijene te se obično formiraju nešto sporije tj. u dužem vremenskom razdoblju. Formiraju se isto kao i ‘trokuti’ ili ‘ zastave’ nakon kontinuiranih promjena cijena. Rastući trokut ima medvjeđi karakter nakon kojeg cijena nastavlja silaznom putanjom dok ‘padajući klin’ ima bikovski karakter nakon kojeg cijena nastavlja uzlaznom putanjom.

Da bi se trokut formirao potrebne su najmanje 4 promjene pri kretanju cijene.

post od jučer…

"imam posla preko glave.
na forum samo ponekad svrnem pogled (on line sam 24h).
svoje ključnu prognozu sam postao prije 5-6 dana.
ostvarila se varijanta proboja 3900 i idemo prema ca 4250-4300, gdje se nalazi snažan otpor.
ako pri dosizanju maksimuma (koji može biti i ispod 4250-4300) volumen bude manji od ca 80 milja, nastat će obrnuti h&s obrazac."

uzgred,

ako je ono jučer bio max, onda nema H&S obrasca, jer je volumen bio iznad 100 milja.

‘Klinovi’ su formacije također vrlo slične ‘trokutima’ no za razliku od njih ne poznaju pravilnosti kod kretanja cijene te se obično formiraju nešto sporije tj. u dužem vremenskom razdoblju. Formiraju se isto kao i ‘trokuti’ ili ‘ zastave’ nakon kontinuiranih promjena cijena. Rastući trokut ima medvjeđi karakter nakon kojeg cijena nastavlja silaznom putanjom dok ‘padajući klin’ ima bikovski karakter nakon kojeg cijena nastavlja uzlaznom putanjom.

Da bi se trokut formirao potrebne su najmanje 4 promjene pri kretanju cijene.

da.
a to se može desiti i unutar npr. jednog sata.

zbivanja na mikro i makro razini su jednaka u smislu tumačenja formacija, ali različita prema vremenskom horizontu na koji se predikcija (temeljena na formacijama) odnosi.

A meni kolega asrak kaže da su klinovi bez veze, a gledaj koliko ti toga mogu reći.
Samo da nadodam bez slike, da su se 5-dnevni klinovi na likvidnijim dioncama procurili dolje ili će procuriti danas.

Barone jučer si crtao trokute i nazivao ih klinovima. Utipkaj na google wedges i triangels i izbacit će ti nešto pametno. Naučit ćes izgled i razliku ova dva paterna. Ili kupi neku knjigicu …

I dalje smtram da crtanje klinova na daily charts uzimajući pri tomvremenski obrazac (na ovom forumu) od 1 ili 2 tjedna, kod tebe nekad i 4 trgovinska dana nije od nikakve koristi i nema veze sa TA. Ovo su srednjoročni obrasci.

Korištenje ovih obrazaca na kraći rok bi bilo korisno isključivo ako se ucrtavaju (prepoznavaju) na kraćim intraday charts i pri tom koriste za day ili swing trade.

A meni kolega asrak kaže da su klinovi bez veze, a gledaj koliko ti toga mogu reći.
Samo da nadodam bez slike, da su se 5-dnevni klinovi na likvidnijim dioncama procurili dolje ili će procuriti danas.

Barone jučer si crtao trokute i nazivao ih klinovima. Utipkaj na google wedges i triangels i izbacit će ti nešto pametno. Naučit ćes izgled i razliku ova dva paterna. Ili kupi neku knjigicu …

I dalje smtram da crtanje klinova na daily charts uzimajući pri tomvremenski obrazac (na ovom forumu) od 1 ili 2 tjedna, kod tebe nekad i 4 trgovinska dana nije od nikakve koristi i nema veze sa TA. Ovo su srednjoročni obrasci.

Korištenje ovih obrazaca na kraći rok bi bilo korisno isključivo ako se ucrtavaju (prepoznavaju) na kraćim intraday charts i pri tom koriste za day ili swing trade.

[/quote]

Svejedno klin ili trokuti ili zastavice, uzorak koji prethodi padu.
Nisam fulao.

[/quote]

Svejedno klin ili trokuti ili zastavice, uzorak koji prethodi padu.
Nisam fulao.

[/quote]

Do koliko će ići cca pad?

New Report

Close