puno raspravljate o signalima na MACD, što sada nema puno smisla. sell je bio, to je istina, ali je sad bilo i oporavka i mislim da ovaj čas ni na osnovi TA, ni fundamenata, ni sentimenta, pa ni globalne ekonomije nema jakih indikatora ni za up ni za down.
petak je bio jako mutan. s jedne strane velik optimizam na INA i HT. super.
trećina crobexa koju čine te dvije dionice rasla je oko 4,5%. ali to znači da je ostatak tržišta stagnirao u blagom plusu oko 0,4%. i s mizernim prometom.
zašto INA i HT nisu uspjeli podići ostale dionice?
puno raspravljate o signalima na MACD, što sada nema puno smisla sell je bio, to je istina, ali je sad bilo i oporavka i mislim da ovaj čas ni na osnovi TA, ni fundamenata, ni sentimenta, pa ni globalne ekonomije nema jakih indikatora ni za up ni za down.
petak je bio jako mutan. s jedne strane velik optimizam na INA i HT. super.
trećina crobexa koju čine te dvije dionice rasla je oko 4,5%. ali to znači da je ostatak tržišta stagnirao u blagom plusu oko 0,4%. i s mizernim prometom.
Gorgija [thumbsup].
Ovo već par dana pokušavam objasniti Baronu.
mislim da je odgovor na ovo da je trenutno tolko malo love u opticaju da se mogu samo INA i HT ili npr. ATPL i par građevinara istovremeno značajnije trgovat…mislim da je tako bilo već jednom svi su rasli a ina i ht mirovali onda nagli rast narodnih dionica uz mirovanje ostalih.
moje razmišljanje je da je trend koji nam diktira svijet nikakav, amerika dnevno 5,6 puta pređe iz + u – i nazad…a bez nekog izraženog trenda se niko neće zaletavat s velikom lovom, a naše tehničke mogućnosti na ovakvim mizernim prometima su također nikakve.
(molim da me se ispravi ako sam negdje zaluto u činjenicama ili logici).
pozdrav
baron za dionice ja vise volim koristit ema 10 i 20 nego 9 i 14
a sto se tice tocnosti podataka evo na mom grafu imas data sa zse ; evo primjer dlkv
na gornjoj slici su ema 10 i20 a na doljnjoj 9 i 14 na kojoj se vidi da (zeleni) 9 nije jos presjeko 14 (zuti)
i da pomicni prosjeci ti bas i nisu neki pokazatelj u vrijeme kad je trend sideway a ni MACD jer je to moving average con/divrg pa daj neki drugi oscilator
Pa naravno da trguje.
Zato i je u minusu stalno.
Već sam ja ovdje prije tjedan dana rekao da 99% ljudi na ovoj temi nemaju blage veze o TA a ovdje pišu i dijele savjete i prognoze.
Baron je jedan od njih.
Ostali su barem prestali pisati da se više ne blamiraju.
99% ljudi nemaju blage veze o TA.
To je onako viđenje iz tvoje laičke perspektive.
Jer znam da nikada nisi postao bilo kakav graf i ponudio neku soluciju ovdje na TA.
Tek toliko.
DLKV klinovi …
Kolega, dao bih mali ispravak. Ovo što ste uctrali su trokuti (triangles), a ne klinovi (wedges). Možda zvuči kao nebitna opaska, ali prema uzroku, karakteru, odnosu na trend i daljnjem razvoju, te se dvije formacije bitno razlikuju.
Ocjena poruke 1!
Trguješ li ti prema ovim svojim analizama?
[/quote]
Trokuti, klinovi, vrijeme obrasca. Ma sve je to isto, ucrtaj klin gdje stigneš!
Ma pusti čovjeka, kad ga veseli.
Barem se nakratko ostavio MACD.
[/quote]
MACD signal za SELL se svakoga dana sve više potvrđuje.
Pogledaj danas ATPL, IGH, INGR-a, JDPL,…itd. Lagani minusi.
Nema šanse da se MACD okrene u BUY signal.
To vam pričam već tjedan dana, ali svi me pljuju. A rast niotkud.
zašto se barona ne možeš ocjenjivat?! [huh]
kolko ovo što se zapravo trguje smao s inom i htom remeti TA, otpore, potpore i ostalo?
i di su svi, vlad, fazan i društvo?!
zašto se barona ne možeš ocjenjivat?! [huh]
kolko ovo što se zapravo trguje smao s inom i htom remeti TA, otpore, potpore i ostalo?
i di su svi, vlad, fazan i društvo?!
imam posla preko glave.
na forum samo ponekad svrnem pogled (on line sam 24h).
svoje ključnu prognozu sam postao prije 5-6 dana.
ostvarila se varijanta proboja 3900 i idemo prema ca 4250-4300, gdje se nalazi snažan otpor.
ako pri dosizanju maksimuma (koji može biti i ispod 4250-4300) volumen bude manji od ca 80 milja,
nastat će obrnuti h&s obrazac.