Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Candle stick formacija na zatvaranju za posljednjih nekoliko dana ukazuje na pad DJIA sutra do max 12450.

Šta je analitičari?
Ne ide vam baš Crobex pa ste se malo primili Dow Jonesa? [lol]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Zlato sutra malo jace raste.

Zanimljivo kako sad kad se vratio optimizam na burzu i forum sad odjednom više nema 128 postova dnevno na ovoj temi.I sad je odjednom DJI u fokusu ulagača.
Inače dok smo padali ovdje se prognozirao pad i koristeći sve oscilatore dolazilo se do raznih analiza i zaključaka koji su davali do znanja da bi mogli pasti i da je sve moguće.
Nešto u ovom stilu:

"Ako sutra ne probijemo 3900 onda nećemo ići na 3200 jer nam je otpor na 3700, osim ako se ne dogodi da pređemo 3800 što bi onda značilo da je sad otpor na 3850 a znamo šta to znači.
Ali to je samo jedno mišljenje i nemojte me hvatati za riječ jer ako razvijemo novi obrazac onda bi potpora mogla biti na 3975 a sve više toga upućuje da bi to moglo značiti da gledamo u obrnuti head and shoulders koji ne mora to nužno i biti.
Više ćemo znati sutra kad vidimo koliko će Crobex biti u plusu ili minusu, i ako ATPL ne završi barem 14% u plusu to bi onda značilo da postoji velika mogućnost da bi se moglo dogoditi da ne završi u minusu.
Uglavnom savjetujem oprez."

Evo hvala Bogu ne moram više čitati ovakve gluposti do slijedeće korekcije.

Dok čekamo ispunjenje proročanstava koje su uzele sve mogučnosti u obzir [lol], pitam iskusne o Metastock programu, koristi li ga tko, koliko košta, preporuke neke besplatne verzije isl.

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

Ovdje upišite svoj komentar…

Zanimljivo kako sad kad se vratio optimizam na burzu i forum sad odjednom više nema 128 postova dnevno na ovoj temi.I sad je odjednom DJI u fokusu ulagača.
Inače dok smo padali ovdje se prognozirao pad i koristeći sve oscilatore dolazilo se do raznih analiza i zaključaka koji su davali do znanja da bi mogli pasti i da je sve moguće.
Nešto u ovom stilu:

"Ako sutra ne probijemo 3900 onda nećemo ići na 3200 jer nam je otpor na 3700, osim ako se ne dogodi da pređemo 3800 što bi onda značilo da je sad otpor na 3850 a znamo šta to znači.
Ali to je samo jedno mišljenje i nemojte me hvatati za riječ jer ako razvijemo novi obrazac onda bi potpora mogla biti na 3975 a sve više toga upućuje da bi to moglo značiti da gledamo u obrnuti head and shoulders koji ne mora to nužno i biti.
Više ćemo znati sutra kad vidimo koliko će Crobex biti u plusu ili minusu, i ako ATPL ne završi barem 14% u plusu to bi onda značilo da postoji velika mogućnost da bi se moglo dogoditi da ne završi u minusu.
Uglavnom savjetujem oprez."

Evo hvala Bogu ne moram više čitati ovakve gluposti do slijedeće korekcije.

Vjeruj mi čitat ćes ih, samo da narastemo par postotaka. Jer, Baron uvijek vreba.

Ja sam, više, manje, od one jazovke, optimista, nego zašto si tako uvjeren da ćemo rasti, odnosno, da je korekcija definitivno gotova?

Ovo čisto zbog volumena trgovanja ova tri dana (npr. ATPL).

Inače, TA, normalno kao i tržište pruža dvije mogućnosti razvoja (pad ili rast), posebno u uvjetima kada na tržištu nije još uvijek jasno izražen trend, ali već s prepoznavanjem otpora i potpora, ove dvije stvari ti pružaju mogućnost veće zarade nego ako igraš samo na buy and hold.

Zbog ovoga sam se i zakačio za TA, i ovaj njen dio igra na našem tržištu, koliko god ono bilo plitko. Naravno, pri tom mislim na likvidnije dionice.

Problem pisanja na ovom forumu, nije pružanje mogućih opcija razvoja, što radi Vlad, već subjektivno tumačenje TA pokazatelj, ovisno o činjenici da li su u cashu ili dionicama, a pri tom se naravno zaboravlja na osnove. Npr. Baron i oscilatori.

***obrisano*** MACD signal je sve dublje i dublje u sell signalu. RSI ide ponovo prem 50. Stohastic je na dnu.[/b]Kao što su kolege tijekom današnjeg dana rekli, ako završimo u plusu…..
Nisam doma , tako da ne mogu dati grafikone, ali indikatori su sve lošiji.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

baron daj napisi neku prognozu.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

burza može biti u padajućem, rastućem, ali i horizontalnom trendu. nemjote to zaboraviti.
inače sam umjereni optimist, osobno mislim da razinu od 3500 nećemo neko skorije vrijeme vidjeti, naravno ograđujem se od definitivnih prognoza, jer nitko ne zna šta nosi noć, šta dan.
ali mislim da je glavni dio krize gotov, volatilnost je normalna i česta pojava u ovakvim uvjetima.

… a i ljudi poput kolege Barona [cool]

volatilnost je normalna i česta pojava u ovakvim uvjetima.

pa otkad ja pratim burzu, a to nije nešto dugo, trgovanje nikad nije bilo dosadnije, LEDO mi napravi 150kn dnevne oscilacije a u najboljim danima po više od 1000 a završi tam di je i počeo (na +/-1%), isto sa TISK, HDEL a i drugim….bojim se ovih minijaturnih prometa, nit možeš nešto na dnevnoj razlici ulovit nit vidim jasan trend…pa danas je bez rivp (4,5) i onog bloka podr (2,5) bilo malo više od 35 mil kn.
jel postoji varijanta u kojoj je to pozitivan znak?

Moj komentar gdje sam rekao da neću morati slušati gluposti do slijedeće korekcije se odnose na postove u kojima se kaže da je "moguće da padnemo na 3900 a ako to prođemo onda ćemo na 3700 a ne želim ni razmišljati šta će biti ako prođemo i 3700.Osim ako ne narastemo."
To se ne može nazvati nuđenjem opcija razvoja. To se zove kladionice Žderić metoda.
Što se tiče komentara kolege ashraka , moram reći da je kolega uvijek vrlo objektivno i nehuškački u bilo kojem smjeru razrađivao analize.
Za razliku od nekolicine na ovoj temi koji su koristili ovu temu za širenje straha.
Da ne zaboravim napomenuti da je kolega vlad na ovoj temi znao spomenuti i broj gostiju na forumu,
mislim da je koristio termin "raste zabrinutost na forumu", kad je broj gostiju bio 30 000.
Evo sad je gostiju 974.
Možete mirno spavati

New Report

Close