Imam osjećaj da će izvješatji doć malo bolji nego očekivano al će nafta ostat visoko (ili obrnuto) i opet neće bit nikakvih pomaka kad se sve zbroji i oduzme.
ovaj nevjerovatno promet od cca 16 mil do pola 3 danas, šta nam to govori koja varijanta nam je trenutno bliža, dno ili rast?
Drugi tjedan svi ocekuju rast ali nakon tog rasta kod nas ce biti malo jaci pad jer ce svi koji spekuliraju htjeti prodati. To je svima jasno i zato je ovako mali promet sada. Ovce su osisane previse puta tako da sada nema tko kupovati jer da bi tehnicari zaradili naivci moraju kupovati. Kada se napravi financijska analiza vecine od 30 dionica koje se nalaze u DJIA i kada se pogleda perspektiva tih tvrtki onda je jasno da je 12600 bodova fer razina do kraja ove godine. Naravno nebi bilo zarade da do kraja godine DJIA ostane na toj razini pa varira 500 bodova gore dolje i omogucuje zaradu market makerima. Sto se crobexa tice on je i dalje visoko i vjerovatno ce i dalje padati sa ovakvim bull trapovima.
Danas je očito bila točka gdje se morao definirati daljnji trend, stajališta sam da je ovo definitivno naznaka smjera proboja linije 4.000, pa prema razinama 4.300 – 4.500.
Da li će kao kroz maslo ili zapinjati kao uvijek, tko će ga znati, …
… i još nešto, ova godina nije kao i sve protekle, tako da tezu, sell in may, možete slobodno zaboraviti ove godine, jer bi se moglo desiti da netko nepromišljeno ostane kratkih rukava ( što i nije i loše s obzirom da je ljeto na pragu, … ).
Sve pohvale kolega Quark. Ovo će konačno skrenuti ovu temu na pravi put.
Čitao sam neka tvoja objašnjenja i ulogu TA u analizama i moram reći da su dobre.
Konačno neke koristi od ove teme. Pozdrav svima. [smiley]
Konačno? [sad] kolega Quark nije na ovoj temi 7 mjeseci.
Molio bih uvaženog Barona i druge stručnjake za TA, da nam objasne šta bi značilo probijanje DJI preko 12.700, Nasdaqa preko 2.500 i naravno S&P preko 1.400!
Hvala
Molio bih uvaženog Barona i druge stručnjake za TA, da nam objasne šta bi značilo probijanje DJI preko 12.700, Nasdaqa preko 2.500 i naravno S&P preko 1.400!
Hvala
Ako DJI probije 2.700 znaći da može ići na 13.000 jer ako ne probije znaći da ostaje ispod.Isto vrijedi
i za ostala dva indexa.
TA koja se ovdje prikazuje je odlična da bi mogao dijelovati suprotno od nje,a što bude više
posjetilaca na ovoj temi ta korelacija će biti sve jače izražena.TA za Hrvatsku ne vrijedi.Sa 50.000
kn katkada se na našem tržištu može srušiti u blokadu desetak dionica.Ma koja TA.Jedan jači igrač
je ruši.
Inaće ćesto me prognoze po TA podsjećaju na proročicu Pitiju.Fa pod prvo,a TA samo kao nebitni dio.