zvzd:
1.oscilatori-sell
2. formacije: 2 klina -sell
radi se o kratkoročnom signalu, koji ja koristim pri trejdu.
ovo je samo moje viđenje, ne i naputak za kupnju/prodaju.
Moderator me obrisao jer sam napisao da pišeš gluposti. Ajmo onda ovako. Evo konkretnog grafa sa MACDom RSIom i Stohasticom.
MACD jos uvijek nije dao sell signal, RSI je iznad 50, te također nije dao SELL, a oscilatori su vec vrlo blizu da daju BUY, a ne kao sto ti tvrdis SELL.
SELL su dali 15.05., ali naravno da ih je glupo slušati ukoliko na ostalim indikatorima nema potvrde istog.
Zato ću opet ponoviti. Kolega VLADA vam prodaje maglu, a znanje TA mu je vrlo upitno. Gore je netko i napisao da čovjek ni ne zna gdje su dna, a gdje vrhovi u H&S.
Dobra večer! Pratim Vas i slušam,btw. kolega Vlad1111 meni pošaljite naputak,tako da i ja saznam nešto novo.
@ gates
gledaš krive oscilatore.
nije TA samo macd i rsi.
@h&s
znam zašto sam nacrtao onako.
označio sam samo head (vrh A)-ja ne radim sve udžbenički- imam i vlastitih spoznaja.
a ovdje oba načina vode prema istoj konkluziji.
o mojim znanjim/kompetencijama vs tvojim ne bih ovdje.
@ gates
gledaš krive oscilatore.
nije TA samo macd i rsi.
@h&s
znam zašto sam nacrtao onako.
označio sam samo head (vrh A)-ja ne radim sve udžbenički- imam i vlastitih spoznaja.
a ovdje oba načina vode prema istoj konkluziji.
o mojim znanjim/kompetencijama vs tvojim ne bih ovdje.
Ja gledam krive oscilatore kolega?
Da vi znate uopće i osnovnu definiciju tehničke analize ne bi napisali ovakvu glupost.
Ova tema se pretvorila za drukanje u smjeru u kojem većini paše. Sad ste prodali i drukate pad, a nemate osnova po meni (još uvijek). EOD
@gates
volio bih, kolega, da Vi ovdje postate Vaše spoznaje kako o potencijalnom kretanju milog nam grobija, tako i o budućem kretanju cijena barem nekih likvidnijih i interesantnijih dionica.
uvijek se može nešto novo i poučno naučiti [smiley]
prije svakog pada (kad je on već izvjestan) počne optuživanje za drukanje na ovoj temi i općenito lov na vještice.
evo sad se, pretpostavljam, nelagoda i strah uvuko i u kosti iskusnijih kolega, što je meni zabrinavajuće..jer ak će njih ovi nadolazeći događaji uzdrmat mene će prevalit ko kladu.
u vrijeme uistinu prvih koraka u istraživanju TA, i meni su macd i rsi bili predstavljani kao nedodirljivi i svemogući, prave "svete krave".
onaj tko imalo želi proniknuti u sve ono što mu TA može ponuditi treba napraviti odmak od etabliranih i široko prihvaćenih koncepata i pokušati istražiti oko 150-ak postojećih oscilatora.
i ne zaboraviti na formacije, otpore i potpore.
fazan bi rekao i svijeće.
a cromi pripomenuo i ewt.
glede svijeće, ja koristim tzv. pristup selektivnog korištenja signala.
on se ne javlja odveć često: zato se oslanjam na oscilatore i formacije.
a ewt je vremnskki zahtjevan, ukoliko se ne koristi standardni program.
ima i ewt smisla, ima.
mikulamali,
na pm ti mogu dati koristan naputak za trej(a)danje [proud]
barem meni koristi.
vlad111, a zašto ne dati meni svoje savjete. Ja barem uživam čitajući tvoje postove i gledajući grafove. Ozbiljno mislim pa ako može koji savjet dobro bi mi došao. Pošalji na PM.