Možda sam dosadna, ali tko pita ne skita: Ako je kratkoročna linija trenda presjekla prema gore srednjoročnu da li smo u padajućem ili rastućem trendu? Odnosno da li je CROBEX u padajućem ili rastućem trendu?
u kratkoročnom rastućem [proud]
Sutra bi se mogla iznenediti. [proud]
zvzd:
1.oscilatori-sell
2. formacije: 2 klina -sell
radi se o kratkoročnom signalu, koji ja koristim pri trejdu.
ovo je samo moje viđenje, ne i naputak za kupnju/prodaju.
Kad čitam ovakve komentare mora da se zapitam pa da li ste vi svi fond manageri?
Pa to svako sebe hvali,stručni,najpametniji….
Iskreno znam puno propalih brokera ( koji su popušili lovu i dobili otkaze u USA krajem 2001.god)i sad su tu došli prodavati maglu…..
Inače sam optimista i mislim da će vas pravi fondmangeri iznenaditi sa drugačijim scenarijem.Barem se ja nadam a to je pozitivan trend.
Kad čitam ovakve komentare mora da se zapitam pa da li ste vi svi fond manageri?
Iskreno znam puno propalih brokera ( koji su popušili lovu i dobili otkaze u USA krajem 2001.god)i sad su tu došli prodavati maglu…..
Inače sam optimista i mislim da će vas pravi fondmangeri iznenaditi sa drugačijim scenarijem.Barem se ja nadam a to je pozitivan trend.
Komentar uvjetovan koliko si u cashu.Fondovi razmišljaju slično kao i investitori.
I ako ljudi misle da će još gore, fondovi će krenuti prodavati, da bi što manje srušili cijenu, a ako masa misli da će dolje, fondovi će početi kupovati, da isto tako cijena ne bi pala.
Tako ja gledam.
Možda nas zeznu pa krenu još kupovati.
evo, to bih volio i ja pa da na putu prema 4300 prodam ovaj ostatak dionica.
ako već ne sada, onda gotovo sigurno na razini 4300 ili 4500 slijedi korekcija.
već smo bili na ca 4200…
vlad1111
atpl
ovo je samo moje viđenje, ne i naputak za kupnju/prodaju.
izmemađije me postojanje takvih oscilatzora koji ukazuju na sell signal za dionicu kojoj je ostalo još 100-300 kn kad je već izgubila više od 300 kuna!!! Valjda je to trebalo uočiti na 3100 kn, a ne sada na oko 2800!!!
izmemađije me postojanje takvih oscilatzora koji ukazuju na sell signal za dionicu kojoj je ostalo još 100-300 kn kad je već izgubila više od 300 kuna!!! Valjda je to trebalo uočiti na 3100 kn, a ne sada na oko 2800!!!
[/quote]
a mikulamali,
pratiš li ti ovaj tupik?
kad sam prije 4-5 dana postao klin+ povećane volumene na atpl, nekoliko forumaša me optužilo za druk+ wishfull thinking.
i sasvim lijepo sam najavio mogućnost pada.
za to čak nije bila potrebna TA- rast od ca 50% u ca mjesec dana nije “zdrav”.
evo, sad ću pokušati naći stranice…
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2434&pg=286
evo pri dnu stranice