Hajde da budemo (na forumu) analitički jači od domaće financijske industrije.
Vlad odlično praši po klinovima i linijama otpora i podrške. Možda bi samo trebalo jasnije se odrediti prema vremenskim horizontima pojedine analize. Nas nekoliko smo se posvetili izvanzemaljskim silama po Elliottu i Fibonacciju.
Nedostajala je još samo jasno izraena vjerojatnost posjedinog ishoda (premda je bilo i do sada, ali nedovoljno jasnih pokušaja).
Na priloženom grafu ucrtane su linije odstupanja 3 standardne devijacije od srednje vrijednosti. To bi trebalo predstavljati 99,73% vjerojattnosti granica kretanja CROBEX-a.
OK, znam da naš naod kaže – ako postoji i jedan posto šanse da me nešto pogodi, pogoditi će me. Međutim u ovom slučaju nema niti 1% šanse!
Promatrajmo sad:
– da je pozitivno preokrenuta Stohastic,
– da još uvijek nismo probili na dolje MACD,
– da je zaključna cijena po Gaussu u sredini.
Imajmo na umu da se ovdje ne radi o pukim crtam, več o silama (vktorima) u fizikalnom smislu. A to znači da je za svaku promjenu potrebna jednako jaka kontra sila (vektor).
Ugodno razmišljanje!
molim uvažene kolege za komentar,u kojoj smo mi sad fazi trenda ,odradili smo 21 silazni elliot val ,pa smo onda 5 uzlaznih valova,dali sada slijedi 3 silazna vala,l
Hajde da budemo (na forumu) analitički jači od domaće financijske industrije.
Vlad odlično praši po klinovima i linijama otpora i podrške. Možda bi samo trebalo jasnije se odrediti prema vremenskim horizontima pojedine analize. Nas nekoliko smo se posvetili izvanzemaljskim silama po Elliottu i Fibonacciju.
Nedostajala je još samo jasno izraena vjerojatnost posjedinog ishoda (premda je bilo i do sada, ali nedovoljno jasnih pokušaja).
Na priloženom grafu ucrtane su linije odstupanja 3 standardne devijacije od srednje vrijednosti. To bi trebalo predstavljati 99,73% vjerojattnosti granica kretanja CROBEX-a.
OK, znam da naš naod kaže – ako postoji i jedan posto šanse da me nešto pogodi, pogoditi će me. Međutim u ovom slučaju nema niti 1% šanse!
Promatrajmo sad:
– da je pozitivno preokrenuta Stohastic,
– da još uvijek nismo probili na dolje MACD,
– da je zaključna cijena po Gaussu u sredini.
Imajmo na umu da se ovdje ne radi o pukim crtam, več o silama (vktorima) u fizikalnom smislu. A to znači da je za svaku promjenu potrebna jednako jaka kontra sila (vektor).
Ugodno razmišljanje!
Kako ne.
– MACD se jučer prekrižio na velikom prometu, SELL SIGNAL
– stohastic je zaronio i uskoro će tražiti školjkice po dnu
– što se tiče oscilator konstalacije planeta, mislim da bi jedino one mogle pomoći u ponedjeljak
– no sve u svemu ne treba očajavati, jer se nikad ne zna, vidjet ćemo
Graf Crobexa sa ucrtanim dugorocnim Fibo linijama, jednom se Crobex vec odbio, nastavak pada prema dole mislim da ovisi o svjetskim burzama.
21.05.08. | 11:08 vlad1111 | privatna poruka | profil
korisnik od: 09.08.2007.
ocjena poruke
67%
zajednica 80%
moderatori
kada bi:
1) se moglo atačirati
2) geronimo poslao na kraju dana intraday grobija
prikazao bih jednu moguću, ali vrlo lošu varijantu raspleta u narednih 15-ak dana.
to bi bilo otprilike ovako:
1. pad do 3700
2.odbijanac do 3900
3. slijedi najgore: pad na min 3200.
radilo bi se o novom h&s obrascu.
čak i odbijanac od 3900 pa povratak ispod 4200 (npr. 4050) stvara MOGUĆNOST (ne nužnost nastanka)novog h&s obrasca.
u ovom slučaju pad bi bio do ca 3550 (sve ovo navodim odokativno).
GERONIMO, PLS, INTRA GROBIJA NA KRAJU DANA.
evo, ponavljam post star dva dana.
aktualizirao se…
Vlad 111, gledam grafikone koje je postao poglavica i na brzinu sam pogledao ohlc grafikon na bloombergu i po meni postoji mogućnost da odrađujemo desno rame obrnutog H&S obrasca, linija vrata pod negativnim nagibom.
Kako je vrlo vjerovatno da ćemo roniti i ispod 3.900, isti ostaje u igri i u slučaju ako zaronimo do 3.850 -3-800 i odbijemo se.
Možda se hvatam za slamku, ali takva su vremena. Što misliš o ovom razvoju.
[/quote]
mislim da ne.
volumen trgovanja bi se na svakom sljedećem vrhu morao smanjivati.
kako je na 3200 volumen bio veći nego na potencijalnom lijevom ramenu, prema TA ne bi se moglo raditi o obrnutom H&S obrascu.
koje su šanse za odbijanaca od 3900 a kakve za pad na 3700?
koji su argumenti jači?
[/quote]
argument za odbijanac od 3850-3900:
1. postojanje klina
2. jak linija potpore ( na ca 2/3 prethodnog rasta + tehnički otpor)
napomena: pad prema 3700 stvara malo širi klin koji "udara" u potporu na 3700.
argumenti za odbijanac od 3700:
1. jaka linija potpore (na ca 50% prethodnog rasta+ tehnički otpor)
2. blizina donjeg bolla (3650)
3. drugi silazni klin ima veće šanse da se realizira (odbijanac na gore) ukoliko je prvi fulao.
brana na 3700 je jača od one na 3900.
no, to nužno ne znači da ona na 3900 nije dovoljna snažna.
ako brana na 3900 ipak popusti, gotovo je sigurno da (barem kratkoročno) ona na 3700 neće.
Dodijeljena je velika dividenda u ht-u a promet na prvom dnu je bio malen!
Ako se dogodi pad u USA mogli bi mi slijedeci mjesec do drugog dna sa velikim prometom.
Sjetite se prometa na kraju godine ’07, takav jedan vrh na dvostrukom dnu.
Ako se sad odbijemo od 3700 (ne vjerujem od 3900) mogli bi kasnije opet do dna.
U svakom slucaju ne ovisi toliko o nama koliko o amerikancima!
Potegnut ce nas opet sve dolje…ili gore
TA ostavlja sve ove mogucnosti otvorenima, za sad mislim kako je vlad pogodio bit, ili 3900 ili 3700, a kasnije cemo vec vidjeti.
Ne moze se reci da je dosadno ovih dana na ZSE [smiley]
nismo se najbolje razumjeli mislim.
za odbijance mi je jasno,a koji su argumenti za pad ispod 3900…jel ima očitih činjenica koje govore da treba ić ispod 3900, osim recimo pada ostalih svjetskih burzi koje bi vjerovatno i nas povukle dole.
Evo malo skromne TA, ali značajne.
Vlad upravo me volumen trgovanja dovodi u sumnju.
Ne toliko zbog činjenice velikog volumena u srednjem dnu, što je po meni anomalija izazvana slavnom konferencijom i zbog toga nastalom panikom,
koliko činjenici da prilikom pada pri formiranju desnog rame, padamo na povećanom volumenu.
Prema klasičnoj TA volumen pri padu prema desnom ramenu trebao biti dosta manji.